Mežtakas alternatīvajā posmā Biķernieku – Šmerļa mežos sistemātiski tiek bojāts marķējums

Rīgas plānošanas reģions “Mežtakas” veidošanas procesā, sadarbojoties ar SIA “Rīgas meži”, ir izveidojis alternatīvu “Mežtakas” posmu Biķernieku un Šmerļa mežos. Pagājušā gada nogalē Rīgas meži informēja, ka novēroti takas marķējuma postījumi, kas apsekojot taku, izrādījās ļoti vērienīgi.

“Mežtakas” alternatīvā taka veido aptuveni 8 km garu pastaigas maršrutu Biķernieku un Šmerļa mežos, un tā ir marķēta ar baltsarkanbaltas krāsas joslām, lai atšķirtos no “Mežtakas” galvenā maršruta, kas marķēts ar baltdzeltenbaltām joslām. Apsekojot taku tika novērots, ka marķējums tiek apzināti bojāts visnoslogotākajos takas posmos. Fakts, ka bojājumu raksturs ir atšķirīgs, liek domāt, ka tos veikuši savstarpēji nesaistīti cilvēki. Dažviet marķējums ir aizzīmēts ar melnu vai zilu marķieri, atsevišķās vietās uz marķējuma attēloti simboli, kas līdzinās nacistiskās Vācijas izmantotajai svastikai. Savukārt būtiska marķējumu daļa ir nokasīta pilnībā, ievērojami bojājot arī koku.

Apsekojuma laikā takā sastaptie gājēji izteica minējumu, ka šie bojājumi tiek veikti, jo takas baltsarkanbaltais marķējums atgādina Baltkrievijas Tautas Republikas karogu, kas atdzimis līdz ar Baltkrievijā notiekošajiem protestiem pret Lukašenko režīmu. Tā kā bojājumi būtiski apgrūtināja orientēšanos takā, marķējums janvāra beigās tika atjaunots un taka nu ir ērti izejama. Tomēr takas izveidotāji izsaka bažas, ka marķējums atkal var tik sabojāts. Tāpēc, ja pamanāt marķējuma bojājumu, lūgums ziņot Rīgas plānošanas reģiona “Mežtakas” projekta koordinatorei Sanitai Paeglei pa e-pastu: [email protected].

Oriģinālā “Mežtaka” virzās cauri Biķernieku un Šmerļa mežiem pa iešanai ērtāko maršrutu, lai ceļotāji varētu visātrāk nokļūt Juglā, kad dodas no Vecrīgas Baltezera virzienā. Savukārt alternatīvais maršruts veidots, lai ceļotāji varētu paviesoties Bākas kalnā, apskatīt holokausta upuru apbedījumus un  iepazītu Biķernieku un Šmerļa meža skaistākās vietas. Šobrīd taku var izmantot kā atsevišķu pastaigu maršrutu, labiekārtotu vietu skrējienam vai vienkārši vietu, kur nokļūt tuvāk dabai. Tāpat sasniedzot Murjāņu ielu, ikviens var nogriezties uz Brīvības gatvi un turpināt iet “Mežtakas” galveno maršrutu.

Rīgas plānošanas reģiona teritorijā ietilpst četri garās distances pārgājiena "Mežtakas" maršruta posmi: Rīga – Baltezers, Baltezers – Vangaži, Vangaži – Murjāņi un Murjāņi - Sigulda. "Mežtaka" ir garās distances pārgājienu maršruts, kas sākas Rīgā un turpinās līdz Tallinai. "Mežtakas" aptuveni 1050 kilometrus garais maršruts ir sadalīts 50 atsevišķos vienas dienas gājiena posmos pa aptuveni 20 kilometriem dienā. "Mežtaka" tiek veidota projekta "Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts "Mežtaka" ietvaros, kas tiek realizēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7265141sec.