Skolēni ir izsalkuši pēc sacensību gara un sacensības ir vitāli nepieciešamas

2021. gada 19. februārī, starts tiek dots Latvijas skolu Ziemas festivālam — šoreiz gan virtuālam. Festivālam pieteikušās 109 skolas no visas Latvijas un sacensībām reģistrējušies vairāk nekā 1600 skolēnu, bērnu un jauniešu reģistrācija vēl turpinās. Sacensības risināsies individuāli un tā būs iespēja visu vecuma skolēniem pēc ilgāka pārtraukuma izbaudīt sportisku svētku sajūtu un sacensties ar rezultātiem gan skolas, gan visas Latvijas mērogā.

Kā jau ziņots, šoreiz Ziemas festivāls notiks virtuāli, skolēniem sacenšoties katram atsevišķi un izmantojot mobilos telefonus. Rezultāti tiks fiksēti ar skolēnu pašu viedtālruņu vai sporta pulksteņu GPS lietotnēm, tādā veidā krājot kilometrus kopvērtējumu ieskaitē. Uzvarēs tas, kurš sakrās visvairāk kilometru. Dalībnieku rezultāti tiks publicēti Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) mājaslapā sadaļā festivāls — lsfp.lv/festivals. Sacensības risinās pēc principa — ziemā droši pieejamos sporta veidos. Tādējādi bērni un jaunieši varēs gan slēpot un snovot, gan arī skriet, iet pārgājienos vai nūjot, lai sacensības varētu notikt arī tad, ja ziema atkāpjas.

Lai gan pirmo reizi Ziemas festivāls notiek virtuālā formātā, tā mērķis ir nemainīgs. “Svarīgākais Ziemas festivālā — jebkuram skolēnam, arī bez profesionālām iemaņām sporta veidos, dot iespēju piedalīties un sajust, cik daudzveidīgas ir iespējas būt fiziski aktīviem arī ziemā un gūt no tā prieku,” uzsver festivāla rīkotāju organizācijas — LSFP — prezidents Einars Fogelis.

Ziemas festivālam pieteikušies visi iepriekšējo gadu favorīti. Festivālā čempionu kausa īpašnieku Siguldas Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja Anda Vīknsa norāda, ka skolēniem šāds sacensību formāts būs jauna pieredze. “Jauniešiem, kuri regulāri sporto, ir nepieciešamas sacensības, lai gūtu gandarījumu par treniņos paveikto. Tā ir iespēja gūt pozitīvas emocijas, kas ir nepieciešamas šajā saspringtajā laikā,” uzsver sporta skolotāja.

Savukārt citi iepriekšējā festivāla kopvērtējuma medaļnieki — Madonas Valsts ģimnāzija — uzsver, ka tā ir skolai būtiska tradīcija startēt Ziemas festivālā. “Piedalāmies katru reizi un ar lielāko prieku — nevaram iedomāties, ka Ziemas festivālā mūsu skola varētu nepiedalīties. Gan sporta pedagogi, gan skolēni allaž priecājas, ka sacensības ir labi organizētas, sagādā bērniem prieku un gandarījumu,” stāsta sporta skolotāja Lana Līcīte. Viņa pauž gandarījumu, ka katru reizi festivālā tiek iekļautas jaunas sportiskas aktivitātes. “Tādējādi interesanti piedalīties ir ne tikai mūsu slēpotājiem sporta skolu audzēkņiem, bet arī vienkārši fizisku aktivitāti mīlošiem skolēniem, kam sports ir sirdī. Un tas ir brīnišķīgi, ka mēs šādi varam sacensties – svaigā gaisā, izmantojot GPS lietotnes un telefonus.  Skolas mērķis — veselīga jaunā paaudze, kas ar prieku kustas svaigā gaisā, paši spēj izvēlēties aktivitātes un nebaidās grūtības pārvarēt.”

Jelgavas 4. vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova, kura savulaik saņēmusi Gada sporta skolotāja balvu, uzsver, ka Ziemas festivāls jebkādā formātā ir būtisks notikums skolēniem. “Mūsu skolā mācās daudz skolēnu, kas nodarbojas ar ziemas sporta veidiem — hokeju, šorttreku, daiļslidošanu —, kā arī sporta veidiem, kas ļoti tuvi šāgada virtuālā festivāla disciplīnām — orientēšanās, vieglatlētikai un volejbolam,” teic vicečempionu pedagoģe Gorškova. “Ļoti patīk sacensību formāts, ka skolēni sacentīsies ne tikai starp skolām, bet arī savā starpā — skolas ietvaros.” Lielāko interesi par dalību festivālā jelgavnieku vidū izrādījuši pamatskolas audzēkņi, jo vidusskolēni ir noslogoti mācībās. Cīņā par medaļām lielākais uzsvars tiks likts uz skriešanu.”

Dalībai festivālā pieteikušās arī mazākas skolas. Tā Smiltenes novada Grundzāles pamatskola sporta skolotāja Māra Stabiņa vadībā allaž bijusi favorīte slidošanas sacensībās. Attālinātajā formātā drošības apsvērumu dēļ slidošana gan programmā nav iekļauta, taču skola aktīvi gatavojas slēpošanas disciplīnai. “Papildināts slēpošanas inventāra klāsts, skolai iegādājoties 20 jaunus komplektus. Vienlaikus uz slēpēm varam uzlikt 60 skolēnus,” lepojas Stabiņš, attālināti trenējot bērnus un jauniešus festivāla mačiem.

Stabiņš sarīkojis skolas audzēkņiem virtuālā Ziemas festivāla priekšsacīkstes. “Pirmās kārtas uzvarētāji katrs nedēļā noslēpoja ap 40 km. Sportojot ziemā, gadās arī kritieni un telefons ātri izlādējās, tāpēc aktivitāšu laikā tas jāieliek drošā un siltā kabatā,” norāda Stabiņš. Grundzāles pamatskola Ziemas festivālā piedalās sākot ar 2006. gadu un kopš tās reizes neviens festivāls nav izlaists.

Virtuālā Ziemas festivāla vēstnesis snovbordists Toms Petrusevičs uzsver, ka jebkādas sportiskās aktivitātes atstāj pozitīvu iespaidu uz mūsu labsajūtu, un aicina Ziemas festivālā ar savu enerģiju iedvesmot citam citu. “Izmanto telefonu lietderīgi, ko sniedz šāgada Ziemas festivāla virtuālais formāts, — ieslēdz sporta aplikāciju, apvieno aktīvu atpūtu ar sacensību garu un izcīni medaļas sev un savai skolai!”

Virtuālā Ziemas festivāla ietvaros notiek arī tradicionālais DJ konkurss, kurā savus skaņdarbus skolēni var iesūtīt vēl līdz 24. februārim. Notiek arī citi konkursi LSFP sociālo tīklu platformās, kuros iespējams laimēt vērtīgas balvas. Tā jaunieši aicināti iemūžināt foto un vai īsu video formātā savas Ziemas festivāla aktivitātes un, pievienojot mirkļabirku #ziemassfestivāls, tās publicēt sociālajā tīklā Instagram un laimēt sporta viedpulksteni no Suunto. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61037493sec.