Linkaits: iedzīvotāju pārvietošanās ērtībai svarīgi nodrošināt iespēju kombinēt dažādus transporta veidus

“Zaļie ceļi Latvijas iedzīvotājiem dod iespēju apceļot savu dzimteni un darīt to svaigā gaisā, veselīgi un epidemioloģiski droši. Tā ir iespēja radīt jaunus velo savienojumus tūrisma un ikdienas mobilitātes vajadzībām,” tā 2021. gada 29. martā konferencē “Zaļie ceļi Vidzemē – tūrismam un mobilitātei” atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Ministrs uzsvēra multimodalitātes nozīmi, lai iedzīvotāji starp Latvijas apdzīvotajām vietām varētu pārvietoties ērti un droši, kombinējot dažādus transporta veidus – arī ar kājām, velosipēdu un sabiedrisko transportu.

“Latvijā plānojam multimodalitāti veidot ar sabiedriskā transporta tīkla attīstīšanu, kam pamatā ir dzelzceļš kā "mugurkauls". Dzelzceļa stacijas plānots pārveidot par mobilitātes punktiem, kuros pasažieri var ērti pārsēsties, piemēram, no vilciena uz autobusu vai nonākt galapunktā ar savu velosipēdu. Būtiski veicināt iedzīvotāju mikromobilitāti – pārvietošanos ar velosipēdiem, skrejriteņiem, iešanu ar kājām,” teica Tālis Linkaits.

Linkaits turpināja, ka “sabiedriskā transporta pakalpojumam ir jākļūst mūsdienīgākam. Tagad cilvēki biežāk izvēlas iegādāties biļetes elektroniski – braucienam ar vilcienu jau tagad elektroniski var nopirkt ne tikai vienu biļeti, bet arī mēnešbiļeti. Stacijām jābūt ērti sasniedzamām ne tikai autobraucējiem, bet arī kājāmgājējiem. Svarīgi, ka ir saskaņoti laika grafiki reģiona satiksmei ar pilsētas, lai cilvēks varētu ērti pārsēsties no viena transporta otrā. Šobrīd notiek vienotās biļetes izstrāde. Eiropas dzelzceļa gadā, neskatoties uz uzsāktajiem remontdarbiem Rīgas centrālajā stacijā un ierobežoto vilcienu sastāvu skaitu, centīsimies paplašināt vilcienu satiksmi, piedāvājot papildu iespējas Madonas un Gulbenes virzienā.”

“Sagaidu, ka pirmais būtiskais dzelzceļa pārvadājumu kvalitātes uzlabojums būs jauno elektrovilcienu ierašanās nākamgad. Nākamais solis – 48 staciju un pieturu peronu rekonstrukcija un pēc vienotiem principiem veidota peronu labiekārtošana. Šobrīd norit plašākai sabiedrībai neredzams darbs gan pie Rīgas mezgla dzelzceļa infrastruktūras pārveidošanas secības, gan pie neelektrificēto līniju pārvadājumu principiem un bateriju vilcienu iegādes sagatavošanas, gan pie daudziem uzlabojumiem Pierīgas areālā Atjaunošanas un noturības mehānisma ietvaros, gan pie “Rail Baltica” infrastruktūras pārvaldības un reģionālo staciju iekļaušanas kopējā Latvijas transporta sistēmā,” teica satiksmes ministrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45446014sec.