Robežsargi atkal pieķer ceļotājus ar viltotiem Covid-19 testu rezultātiem

2021. gada aprīļa otrajā nedēļā laikā robežsargi konstatēja vairākas personas, kuras uzrādīja viltotus Covid-19 testus.

Sestdien, 10. aprīlī, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā robežsargi konstatēja vienu no Vācijas ieceļojošu Latvijas pilsoni, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Covid-19 testu.

Persona sodīta pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas ar 670 eiro naudas sodu.

Savukārt Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Zemgales dienesta amatpersonas, veicot imigrācijas kontroli uz autoceļa A7, Bauskas novada Brunavas pagastā, sestdien apturēja kādu Opel Combo markas automašīnu, kurā konstatēja piecus Ukrainas pilsoņus. Personas uzrādīja Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem. Pret personām uzsākta administratīvā lietvedība.

Tāpat arī pagājušo otrdien un ceturtdien, 6. un 8.aprīlī, Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Vidzemes dienesta amatpersonas, veicot imigrācijas kontroli uz autoceļa A3, Valkā, apturēja Peugot Partner un Volkswagen Passat markas automašīnas, kurās attiecīgi konstatēja vienu Igaunijas bezvalstnieku un divus Ukrainas pilsoņus ar viltotiem Covid-19 testiem.

Visas personas sodītas pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas ar 500 eiro katra.

Kopumā robežsargi konstatējuši jau 22 personas, kuras uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem. Par šiem pārkāpumiem līdz šim sastādītais sodu apmērs kopumā sasniedz 9 970 eiro.

Savukārt kopumā kopš gada sākuma, veicot imigrācijas kontroli iekšējo robežu tuvumā, pārbaudīti vairāk nekā 123 000 personu un par ieceļošanas nosacījumu pārkāpumiem sastādīti gandrīz trīsarpus tūkstoši administratīvā pārkāpuma protokoli, kopumā piemēroto naudas sodu apmērs sastāda vairāk nekā 186 000 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60743809sec.