Bukmeikeri: Latvijas izlase PČ pirmajā pusē paveikusi gandrīz maksimumu; izredzes uz ceturtdaļfinālu pieaugušas

Līdz 6. jūnijam norisinās Pasaules čempionāts hokejā, kas otro reizi tā vēsturē tiek aizvadīts Latvijā. Pašmāju hokeja izlase jau pirmajos mačos uzrādījusi izcilus rezultātus, gūstot pārsvaru gan pār Kanādas, gan Itālijas valstsvienībām, tāpēc otrdien un trešdien tai nebūs jādodas laukumā. Plānotais divu dienu pārtraukums sniegs iespēju Latvijas spēlētājiem ievilkt elpu un noskaņoties grupu turnīra otrajai daļai. Līdz šim trīs spēlēs tā guvusi jau septiņus punktus, kas paver iespējas tiekties vēl augstāk, turklāt šobrīd “Betsafe” bukmeikeri Latvijas izlasei prognozē 40% iespējamību iekļūt čempionāta ceturtdaļfinālā.

Aizvadītās nedēļas piektdienā pašmāju izlase pasaules čempionāta ievadā pārspēja Kanādu, paveicot to pamatlaikā, turklāt bez nevieniem ielaistiem vārtiem (2:0). Latvijai tā bija vēsturiska uzvara pār hokeja lielvalsti, taču čempionāta turpinājumā kanādieši guva zaudējumus arī spēlēs pret ASV un Vāciju. Tādējādi grupu turnīra vidū Kanādai priekšā ir ļoti sarežģīta situācija, domājot par izkļūšanu ārā no grupas, un pastāv visnotaļ reālas iespējas, ka Latvijai galvenā cīņa par ceturtdaļfinālu izrādīsies nevis iepriekš paredzētais mačs pret Vāciju, bet gan netiešā “cīņa” pret Kanādu. Boba Hārtlija vadītajai izlasei gan tas norāda uz zināmu priekšrocību, jo pret Kanādu savstarpējā mačā mājinieku komandai jau ir iekrāts pozitīvs rezultāts.

Tiesa, uz ceturtdaļfinālu ir pieteikusies arī Kazahstāna, kuras spēlētāji jau pirms čempionāta sākuma runāja par zelta medaļu iegūšanu, izraisot skeptisku reakciju hokeja līdzjutēju aprindās. Tomēr, par spīti tam, kazaku izlase jau savās divās pirmajās spēlēs guvusi divas uzvaras – pret Latviju un pret Somiju. Tieši spēle pret Kazahstānu, kurā pēcspēles metienos tika zaudēts ar 2:3, nedaudz iedragājusi noskaņojumu Latvijas izlasē, kas pēc uzvaras pār Kanādu šobrīd būtu varējusi čempionātu turpināt ar deviņiem punktiem. Snieguma ziņā ideāla nebija arī pašmāju izlases pirmdien aizvadītā spēle pret Itāliju (3:0, divi vārti tukšos vārtos), un noskaņoties ceturtdaļfinālam vai jau domāt par fināla medaļām vēl šķiet nedaudz par ātru.

Taču nav noliedzams arī fakts, ka Latvijas valstsvienība grupu turnīra pirmajā pusē savas iespējas krietni uzlabojusi. Bukmeikeru prognozes jau iepriekš liecināja, ka spēlēs pret Kazahstānu un Itāliju tai ir gaidāmas uzvaras, un, ierēķinot šādu iznākumu varbūtības, "Betsafe" eksperti bija paredzējuši Latvijai 28% iespējamību iekļūt ceturtdaļfinālā. Šobrīd šī iespēja jau ir pieaugusi līdz pat 40%, jo, lai arī pret Kazahstānu vēlamies rezultāts netika gūts, izcīnītā uzvara pār Kanādu ir daudz ko atsvērusi.

“Ņemot vērā aizvadīto dienu rezultātus, vairākus sākotnēji iespējamos fināla scenārijus mēs varam atmest jau šobrīd. Ja vēl pirms čempionāta sākuma Kanāda tika izcelta kā otra ticamākā kandidāte zelta medaļas izcīnīšanai, šobrīd šī izlase trīs spēlēs iemetusi tikai divus vārtus un likusi uzdot jautājumus, vai tai vispār ir spēkam pieveikt Kazahstānu. Somijai, piemēram, tas neizdevās, bet tikmēr ASV izlase izskatās gatavāka Rīgā notiekošajam turnīram nekā Kanāda. Tās gan ir sliktas ziņas Latvijas izlasei, jo tieši pret ASV tai būs jāaizvada spēle šo ceturtdien, un bukmeikeru prognozes ar 78% uzvaras varbūtību liecina par labu ASV, neskatoties uz to, ka grupas tabulā Latvija, visticamāk, atradīsies augstāk. Ekspertu prognozes tāpat arī norāda uz cieņu pret hokeja grandiem pat pēc to neveiksmēm čempionāta ievadā, un, tā piemēram, iespēja, ka pagaidām visās spēlēs zaudējusī Kanāda cietīs neveiksmi arī PČ ceturtajā mačā pret Norvēģiju, tiek vērtēta vien ar 7% varbūtību,” komentē “Betsafe” prognožu eksperts Valters Rozmanis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53680491sec.