Labklājības ministrija neiestājas par amatniekus un mājražotājus labklājību

Gadatirgus rīkotāj-kompānija My Expo un vairāki desmiti vietējie amatnieki un mājražotāji ir neizpratnē par 16. novembrī no Labklājības ministrijas (LM) saņemto oficiālo atbildes vēstuli.

Vēstulē, kura bija adresēta vairākām ministrijām un Ministru kabinetam (MK), mēs lūdzam paskaidrot, kāpēc ir aizliegti Ziemassvētku tirdziņi un lūdzām ministrijām un MK savu atbalstu, jo vairāki simti pat tūkstoši amatnieku un mājražotāju var palikt bez iztikas līdzekļiem, ja tirdziņi nenotiks.

Izlasot LM atbildes vēstuli ir redzams, ka minētā ministrija neiestājas par amatnieku un mājražotāju labklājību valstī, kas, mūsuprāt, ir primārais LM pienākums! Visas rūpes LM noveļ no saviem pleciem un novirza uz Ekonomikas un Veselības ministriju!

Lūk, fragments no vēstules: “Labklājības ministrija ir saņēmusi Jūsu iesniegumu, kurā paužat neizpratni par aizliegumu rīkot gadatirgus un Ziemassvētku tirdziņus.

Informējam, ka atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 22. septembra noteikumu Nr. 588 “Ekonomikas ministrijas nolikums” 1.punktam Ekonomikas ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde pakalpojumu politikas jomā, turpretim saskaņā ar 2004. gada 13. aprīļa noteikumu Nr. 286 “Veselības ministrijas nolikums” 1.punktu Veselības ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde veselības nozarē. Līdz ar to jautājumi par pakalpojumu sniegšanu epidemioloģiski drošā vidē ir Ekonomikas ministrijas un Veselības ministrijas kompetences jautājumi.

Ņemot vērā, ka Jūsu iesniegums ir adresēts arī abām iepriekšminētajām ministrijām, tās sniegs atbildi atbilstoši savai kompetencei.”

Vēstuli parakstīja Valsts sekretāra vietniece D.Jakaite

Turpinām atbalstīt vietējos ražotājus!

Gadatirgus rīkotāj-kompānija My Expo kopā ar domu biedriem ir aktīvi iesaistījusies diskusijās par Ziemassvētku tirdziņu norisi 2021.gadā.

Mēs lūdzam valdību pārskatīt Ziemassvētku tirdziņu aizliegumu, jo mums absolūti neizprotams ir fakts, ka, piemēram, tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū var notikt “sarkanajā “ režīmā, bet Ziemassvētku tirdziņi, kas ir īslaicīgā ielu tirdzniecība, un kuri arī tiek organizēti ārā, nevar notikt “zaļajā” režīmā!

Mēs priecājamies, ka neesam vieni šajā cīņā! Piemēram, viens no postiem facebookā ir sasniedzis vairāk nekā 90 000 lietotāju! Paldies tiem, kuri mūs atbalsta!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43519902sec.