«Balta»: sestdienas vētra iedzīvotājiem izmaksās vismaz 350 000 eiro

Šogad spēcīgās vētras turpina plosīt īpašumus visā Latvijā: stiprais vējš, kas ar vētras spēku sestdien bija novērojams plašā Latvijas teritorijā, iedzīvotājiem nodarījusi ievērojamus zaudējumus. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) par bojājumiem klientu privātīpašumam un automašīnām paredz atlīdzību izmaksas vairāk nekā 350 000 eiro apmērā. Patlaban saņemti jau teju 200 atlīdzības pieteikumu, bet to skaits arvien turpina pieaugt, cilvēkiem pēc nedēļas nogales apsekojot savus īpašumus.

“Par sestdien Latviju plosījušās vētras nodarītajiem postījumiem esam saņēmuši jau teju 200 atlīdzības pieteikumu, tomēr paredzam, ka to skaits augs un postījumu apjoms nebūs mazāks par to, ko pieredzējām šī gada janvārī, kad kopējais pieteikumu skaits sasniedza gandrīz 400 un apdrošināšanas atlīdzību izmaksas – ap 350 000 eiro,” stāsta BALTA Apdrošināšanas atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Atlīdzību pieteikumi galvenokārt reģistrēti par zaudējumiem privātmājām Ķekavā, Baldonē, Bauskā, Iecavā, Olainē, Jelgavā, Salaspilī, Ogrē, Lielvārdē un Jēkabpilī. Vairāki gadījumi pieteikti arī no Kurzemes par zaudējumiem Talsos, Kuldīgā un Tukumā, bet vismazāk atlīdzības pieteikumu saņemts no Latgales reģiona.

“Bojājumi nodarīti gan nekustamajam īpašumam, gan mantai un transportlīdzekļiem. Visbiežāk šoreiz cietušas polikarbonāta siltumnīcas, tāpat arī sētas un iežogojumi, daudzviet bojāti namu jumti, kam norautas daļas vai uzkrituši vētras nolauzti koki. Kā ierasts vētras apstākļos, bojājumi nodarīti arī batutiem un citiem nepiestiprinātiem teritorijas objektiem. Vairāk nekā 20 gadījumu reģistrēti par zaudējumiem transportam – automašīnām bojājumus nodarījušas no ēku jumtiem lidojušas šīfera plāksnes un citi vēja pacelti objekti, kā arī nolauzti koki un to zari,” biežākos atlīdzību pieteikumus raksturo I. Savickis.

BALTA eksperts atgādina, ka spēcīgas vētras Latvijas teritorijā tiek novērotas arvien biežāk, aicinot cilvēkus pievērst uzmanību sava īpašuma aizsardzībai pret stipro vēju. “Finansiālus zaudējumus nereti var novērst pavisam vienkāršas preventīvas darbības. Stipra vēja apstākļos ieteicams automašīnas nenovietot zem kokiem vai līdzās nenostiprinātiem priekšmetiem. Savukārt batuti un cits dārza aprīkojums pienācīgi jānostiprina, citādi stiprajā vējā tie var kļūt bīstami gan īpašumam, gan cilvēkiem. Privātmāju īpašniekiem jāpārliecinās, vai jumts ir pienācīgā stāvoklī un nav bojājumu, kas vēja ietekmē varētu kļūt par iemeslu plašākiem zaudējumiem. Un, protams, arī pašiem vētras laikā vajadzētu palikt mājās, drošībā, un, ja iespējams, neizmantot transportlīdzekļus,” uzsver I. Savickis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4836328sec.