“Mājas kafejnīcu dienas” šajā nedēļas nogalē Limbažu un Dobeles novadā

Turpinoties “Mājas kafejnīcu dienām 2022”, tavs kumoss Latvijas vasaras garšas būs atrodams 13 mājas kafejnīcās Limbažu un 11 – Dobeles novadā. Pilis, kas iet roku rokā ar lauku kūkām, uz ugunskura gatavotas maltītes un teiksmām apvītas vietas, kā  Zemgales muižas, tā arī vīna degustācijas un kazas siera produkti, slow food un mājās gatavots saldējums, visam apkārt leknie labības lauki un košās pļavas – tas un vēl vairāk mājas kafejnīcās un to apkārtnē no 16. līdz 17. jūlijam.

No jūlija līdz pat septembra vidum vairāk nekā 400 Latvijas saimnieces un saimnieki brīvdienās aicinās viesos, lai padalītos ar senu ģimenes recepti, ļautu pamieloties ar turpat dobē audzētiem labumiem un pamēģināt nebijušus garšu savienojumus.

Zvejniecība, pārtikas ražošana, amatniecība un tirdzniecība – jau kopš seniem laikiem šīs nodarbošanās raksturojušas Vidzemes piekrastes iedzīvotāju dzīvi, un to pašiem būs iespējams piedzīvot no 15. līdz 17. jūlijam mājas kafejnīcās “Vidzemes piekrastes dažādās garšas”. Šo kafejnīcu viesi noteikti varēs izbaudīt piekrastes labumus un ne tikai. Tā kā Limbaži sen zināma kā reņģu galvaspilsēta, tad mājas kafejnīcā “Zivs un gailis” tiks piedāvāta maltīte ar reņģēm, dažādas zupas, mājas plātsmaizes. Savukārt “Cepļu dārzā” sagaidīs ar omulīgu maltītes baudīšanu dārzā, kur tiks pasniegti ēdieni no pašas saimnieces gatavotajiem traukiem, kā arī saldākai dzīvei varēs mēģināt veselīgās lauku zāļu tējas ar turpat augušu priežu čiekuru sīrupu. Aktīvākas ūdens atpūtas piekritēji būs gaidīti kafejnīcā “Laimes milti”, kur bez mielošanās ar gardām picām varēs arī izbraukt ar SUP dēļiem un laivu Dzirnavu ezerā. Un kur tad vasara bez īsta mājas saldējuma! To varēs baudīt Stienes “Ceplīšos”. Ar visām mājas kafejnīcām Limbažu novadā aicinām iepazīties mājaslapā.

Viesi uz Vidzemes piekrasti brauc baudīt ne tikai jūras šarmu un bagātīgo dabu, bet arī neizbēgami arī kulinārās tradīcijas un aizraujošo kultūras dzīvi. Himna, sudrabs, tikko izcepta maize, siers, vilna, filcs, teātris un festivāls „Spēlesprieks”, dejas, dziesmas, airēšana, etnogrāfiskie audumi, aušanas prasmes un tradīcijas, viduslaiku pils – tas viss raksturo Vidzemes piekrasti. Te neaizstājama vērtība ir Vidzemes akmeņainā jūrmala, Lauču akmeņi, Veczemju klintis un Randu pļavas. Tālāk no jūras krastiem piekrastes iedzīvotāji lepojas ar dabas takām, ezeriem, purviem, labiekārtotām atpūtas vietām un iespēju apskatīt tuvplānā lavandu laukus – tā bezgalīgi varētu turpināt uzskaitīt visu, ko var redzēt Vidzemes pusē.

Pašā zaļākajā Latvijas daļā no 16. līdz 17. jūlijam viesus gaidīs mājas kafejnīcas “Gaismas lokā ap Dobeli, Tērveti, Auci”. Makšķerēšana, atpūta dabā, peldēšana, izbraucieni ar laivu un, protams, garda maltīte – šo visu vienuviet iespējams būs piedzīvot mājas kafejnīcā “VIPēdis”. Kupla zemgaliešu ģimene, kur saimē ir gan ēdiena entuziasti, gan profesionāļi, gan aizrautīgi kūku cepēji gaidīs ciemos savās mājās, mājas kafejnīcā “Strapcānu galds” – vietā, kur ir dzimusi mūsu mīlestība, cieņa un pietāte pret ēdienu. “Mājas kafejnīcu dienās 2022” tiks uzrīkota arī kārtīga Street food ballīte ar gardiem ēdieniem, atspirdzinošiem dzērieniem un labu mūziku kafejnīcā “Bergi”. Ar vēl citām mājās kafejnīcām “Gaismas lokā ap Dobeli, Tērveti, Auci” aicinām iepazīties mājaslapā.

Tērvete ir īsta pasaku un brīnumu zeme, kur parka takās viesus gaida ne tikai kokā darināti pasaku tēli, bet uzrunā arī Sila raganiņa, Meža māte, Rūķu māmiņa un citi teiksmu varoņi. Ceriņu svētvieta pavasarī, ābolu galvaspilsēta rudenī, dižo Sniegavīru pulcēšanās vieta ziemā – tāda ir Dobele. Noteikti jāapskata Lielauces ezers,pa kuru var izbraukt ar laivu un pat palikt pa nakti uz ezera. Kurpretim vēstures mīļotājiem jāieplāno garāks brauciens, lai pagūtu apskatīt gan Vecauces pili un parku, gan Livonijas ordeņa pilsdrupu un Dobeles Pils kompleksu, kā arī XII gs. Tērvetes koka pili.

“Mājas kafejnīcu dienas 2022” ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu. “Mājas kafejnīcu dienās” par improvizētu restorānu kļūst idilliska lauku sēta vai neierasta urbāna vide nekurienes vidū, mazākas un lielākas saimniecības, kā arī tūrisma objekti. Papildinot gastronomisko piedāvājumu, noritēs arī plaša kultūras programma – būs iespējams gan iegādāties rokdarbus, gan arī mācīties tos veidot, ļauties spēlēm, izbaudīt koncertus vai mesties dančos, vērot īpaši sarūpētus priekšnesumus un aktivitātes.

“Mājas kafejnīcu dienas” notiks visā Latvijas teritorijā katru nedēļas nogali līdz pat 11. septembrim, paverot iespēju paviesoties dažādākajos Latvijas nostūros un nobaudīt dažādu Latvijas saimnieku maltītes.

Pirms došanās uz izvēlētājām mājas kafejnīcām interesentus aicinām:

    1. Sazināties ar kafejnīcu un pieteikt savu apmeklējumu, tādējādi būsi pārliecināts, ka tevi gaidīs brīvs galdiņš.

    2. Pārliecināties par sevis izvēlētās aktivitātes norises laiku – katrs mājas restorāns, katra aktivitāte var noritēt dažādos laikos.

    3. Pārbaudīt, vai izvēlētājā norises vietā būs iespējami bezskaidras naudas norēķini – ne visi pasākumu rīkotāji varēs pieņemt bankas kartes.

No jūlija līdz septembra vidum brīvdienās visā Latvijas teritorijā 43 apkaimēs tiks piedāvāti vairāki saistoši galamērķi. Visa informācija par norises vietām pieejama mājaslapā – www.majaskafejnicas.lv. Tuvākās “Mājas kafejnīcu dienas” noritēs:

    • 16.–17. jūlijā Dobelē, Tērvetē, Aucē un 15.–17.jūlijā Limbažu novadā;

    • 23.–24. jūlijā Grobiņas apkaimē un Saldus novadā, kā arī Skrīveru, Aizkraukles, Kokneses un Pļaviņu apkārtnē, Varakļānos un Viduslatgalē;

    • 6.–7. augustā Jelgavas, Valmieras un Kuldīgas novadā, kā arī Priekules un Vaiņodes apkārtnē;

    • 12.–13. augustā Aizputes apkārtnē - Kazdangā, Cīravā, Apriķos, Aizputē, Kalvenē;

    • 13. augustā Siguldas novadā;

    • 13.–14. augustā Valkas, Ropažu, Salaspils un Madonas novadā.

“Mājas kafejnīcu dienas” Latvijā tiek rīkotas jau no 2019. gada. Pagājušā gadā apmeklētājiem kopumā bija pieejamas 448 mājas kafejnīcas vairāk nekā 30 Latvijas reģionos. Kafejnīcu apmeklētāji, ne vien baudot dažādās reģionu virtuves, bet arīdzan piedāvātās aktivitātes vai tūrisma objektus un piedzīvojumus apkaimēs, izzina un iepazīst Latviju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.465065sec.