Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Jestri Ziemassvētku tirdziņi, nopietni koncerti iegrimšana senlatviešu paražās. Šāda – raiba un rūtaina – gaidāma šī nedēļas nogale Latvijas pilsētās un novados. Travelnews.lv piedāvā pasākumu TOP7.

Ziemassvētku tirgošanās Kurzemē «Ziemassvētki dun` Kuldīgā 2022»

No 16. līdz 17. decembrim Kuldīgā notiks lielākais Ziemassvētku tirdziņš Kurzemes novadā, kas pulcēs vairāk nekā 60 amatniekus, mājražotājus un jaunos uzņēmumus no Kuldīgas novada, tuvākajiem Kurzemes un Latvijas novadiem. Notikuma “Ziemassvētki dun’ Kuldīgā” galvenais svētku centrs būs Kuldīgas radošais kvartāls – Kaļķu ielas kvartāls, bet tirgošanās, pārsteigumi, atrakcijas notiks arī Kuldīgas veikalos, kafejnīcās un salonos. Plašāka informācija atrodama šeit.

Rundāles pils un kultūrtelpa «Mežotnes baznīca» aicina uz gaismas un skaņu uzvedumu «Lai šoziem pavasaris tuvu!»

Rundāles pils un atjaunotā kultūrtelpa “Mežotnes baznīca”, režisors Kārlis Anitens un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš gadumijas cēlienā no 17. decembra līdz 8. janvārim piedāvā oriģināli veidotu ziemas ceļojumu Zemgalē “Lai šoziem pavasaris tuvu!”, kas vienā vakarā ietver divus savstarpēji saistītus notikumus: gaismas un skaņas izrādi kultūrtelpā “Mežotnes baznīca” un lustru, ēnu un meditatīvas mūzikas saspēli greznajās Rundāles pils zālēs. Celtnes viena no otras atrodas četru kilometru attālumā. Plašāka informācija atrodama šeit.

17.-18. decembrī Melngalvju nams aicina ciemos ģimenes ar bērniem

Šajā nedēļas nogalē, 17.-18. decembrī, Melngalvju namā norisināsies aizraujoša aktivitāte ģimenēm ar bērniem “Palīdzi Ziemassvētku vecītim.” Tajā visas dienas garumā vecākiem un bērniem būs iespēja iepazīt Melngalvju namu īpaši interesantā veidā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Jēkabpils novads: Zemnieku sēta «Atpūtas» aicina uz «Bluķa vakaru»

17. decembrī zemnieku sēta "Atpūtas" ielūdz uz Ziemas saulgriežu pasākumu "Bluķa vakars". Mūsu senčiem Bluķa vakars bija kārtējie jestrie svētki. Bluķa vakars sakrīt kopā ar mūsu svētku vakaru ap ziemas svētkiem. Šis bija tiem īsti plosīšanās un dzeršanas laiks, kur tie, visādi izērmojušies, it bezkaunīgi un lopiski dzīvoja. Tad mēdza lielu smagu bluķi apkārt vazāt, to vilkdami ar lūku virvēm, un vēla to ar lielu gavilēšanu no viena ciema un nama uz otru un galā sadedzināja. Plašāka informācija atrodama šeit.

Pasākums ģimenēm Jūrmalā, Kauguros

Jūrmalā, Kauguru parkā (Mazajā Nometņu ielā 1) 17. decembrī plkst. 16.00–21.00 norisināsies svētku pasākums ģimenēm un draugiem – būs skatāma teatrāla gaismu un specefektu vides instalācija “Rūķa Gardummices konditoreja”, norisināsies radošās aktivitātes ģimenēm “Mazais stiprinieks”, varēs uzņemt momentfoto, satikt pasaku tēlus, kā arī nobaudīt karstus dzērienus un gardus našķus. Plašāka informācija atrodama šeit.

Valmiera aicina uz koncertu

17. decembrī plkst. 16.00 koncertzālē “Valmiera” uz Ziemassvētku koncertu “Trīs liesmiņas” aicina mūziķi Jenny May, Juris Vizbulis un Kaspars Markševics. Plašāka informācija atrodama šeit.

Mālpilī notiek Adventes tirgus

Mālpils tirgus laukuma iedzīvināšanas tradīcijai aprit gads un uz adventes laiku ir rasta brīnišķīga iespēja būt visiem kopā un “zem jumta”. Katrā adventes svētdienā kopā tiks uzburtas svētku gaidīšanas noskaņas ar vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un amatniekiem. Tirdziņš noritēs 18. decembrī vecā Kultūras nama ēkā. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.70075178sec.