Pārgājienu sērija «Dabas apļi» izgājusi ēterā

Kad kalendārs rādīja 16. decembri, tas bija labākais laiks, lai skaļi paziņotu, ka otrā pārgājienu sērija “Dabas apļi” iziet ēterā!

🔵7 Pierīgas novadi, 14 maršruti, aptuveni 150km, vairāk kā 100 objektu, gandrīz 200 000 soļu – tas viss sagaida ikvienu, kas dosies Pierīgas dabas vērtību meklējumos izzinošās un aizraujošās pastaigās.

🔵 Pārgājienu cikls norisinās no 2022. gada 16. decembra līdz 2023. gada 30. aprīlim, kur 14 dažādu pārgājienu garumā (šobrīd izsludināti pirmie 7 pārgājieni) varēs iepazīt Ropažu, Salaspils, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres un Ādažu novadu dabas un kultūrvēsturiskās vērtības.

🔵 Pārgājieni būs gan pa vieglākām, gan ne tik vieglām takām un ceļiem, ar reljefa izaicinājumiem, kas jāpārvar, rāpjoties kalnā un šļūcot no tiem‼ Ziemas un sniega apstākļos mazās taciņas var būt aizputinātas un būs redzamas vien meža zvēru pēdas.

🔵Piedalīties var ikviens, kam tīk aktīvā atpūta dabā, nav iebildumu pret dažādām grūtībām un ir prieks par svaigā gaisā pavadītu dienu. Dalība ir bezmaksas, piedzīvojumi un jaunas zināšanas garantētas.

🔴 Atceries! Dodoties dabā, ko atnesi, to aiznes! Izturies saudzīgi pret dabas vērtībām, netraucē dzīvniekus, putnus un kukaiņus, nemēslo!

🔴Esi vērīgs un ieklausies! Ja redzi mežizstrādes tehniku, ievēro drošu attālumu no tās un neej darbu zonā.

‼Pirms doties ceļā, vienmēr izvērtē laikapstākļus, izvēlies piemērotu apģērbu un apavus, kā arī padomā par siltu dzērienu un kādu sviestmaizi‼

✅Pats galvenais - kā piedalīties?

🟢Mobilajā telefonā lejupielādē aplikāciju “Actionbound”, kas pieejama gan Google, gan IOS veikalos.

🟢Aplikācijā meklē aktivitātes, kas sākas ar vārdiem “DABAS APĻI”.

Izvēlies tīkamāko un piemērotāku, piereģistrējies un dodies ceļā, sekojot aplikācijas norādēm.

🟢Drošībai iesakām maršrutu lejupielādēt, lai interneta pārrāvuma gadījumā nav jāsāk visu no gala.

👉Pārgājienu sērija būs 2 daļās. No 16.decembra aplikācijā meklē pirmos 7 pārgājienus, otri 7 pārgājieni būs pieejami sākot ar 2023.gada 1.februāri. 👈

🔵Pārgājienu maršrutu autori ir visu augstāk minēto novadu tūrisma speciālisti, kas īpaši ir atlasījuši un izcēluši sava novada dabas un kultūrvēsturiskās vērtības. Maršruti ir no 8 līdz 17 km gari, tie ved gar Rīgas jūras līča piekrasti, apkārt ezeriem, gar purviem un upēm.

🔵Pārgājienā noderēs uzlādēts mobilais telefons ar ieslēgtu internetu un atrašanās vietas noteikšanas opciju. Maršrutos varēs ne tikai uzzināt informāciju par dažādiem tūrisma objektiem, bet arī piedalīties viktorīnā un veikt kādu interesantu uzdevumu.

🔵Iepazīsties ar nolikumu www.exitriga.lv, lejupielādē aplikāciju, sapulcē draugus vai ģimeni un dodies ceļā.

Lai iedvesmojoši pārgājieni un raits solis!

Pārgājienu sērija norisinās sadarbībā ar Latvijas valsts meži, SIA Rīgas meži, Ropažu novada pašvaldība, Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs, Ķekavas novada TIC, Mārupes novads - Tūrisms, Olaines Vēstures un mākslas muzejs, Visit Ogre, Carnikavas TIC.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50163794sec.