Notiks diennakts putnu vērošanas sacensības “Hipo Torņu cīņas 2008”

24. un 25. maijā Latvijā norisināsies sacensības interesantā dabas sporta veidā – jau piekto reizi putnu vērotāji diennakti ilgās sacensībās no torņiem centīsies reģistrēt iespējami lielāku putnu sugu skaitu. “Hipo Torņu cīņas 2008” ar Hipotēku bankas finansiālu atbalstu organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB).

Nākamās nedēļas nogalē, 24. maija rītā, septiņas putnu vērotāju komandas dosies uz putnu vērošanas torņiem vairākās Latvijas vietās, lai 24 stundu laikā reģistrētu visas tur redzamās un dzirdamās putnu sugas. Sacensības notiks tornī Kuivižos (Limbažu rajons), divos torņos pie Lubāna ezera (Madonas rajons), tornī pie Papes ezera (Liepājas rajons), tornī Kaltenē (Talsu rajons) un divos torņos pie Engures ezera (Tukuma un Talsu rajons). Informācija par torņu atrašanās vietām atrodama interneta lapā www.lob.lv un bukleta formātā – Hipotēku bankas filiālēs.

LOB valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus norāda, ka Torņu cīņas kļūst par tradicionālu pasākumu Latvijas putnu vērotāju vidū. Šīs sacensības ne tikai veicina putnu vērošanas popularitāti, bet arī motivē sabiedrību putnus iepazīt un līdz ar to arī aizsargāt.

Sacensību atklāšana (torņu izloze komandu starpā un rīta kafija) notiks sestdien, 24. maijā, plkst. 9:00 Rīgā Hipotēku bankas filiālē Maskavas ielā 240. Noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana notiks svētdien, 25. maijā, plkst. 18:00 Ķemeros “Meža mājā.” Sacensību rezultātus vērtēs trīs kategorijās: lielākais kopējais reģistrēto sugu skaits, „torņa rekords” un interesantākais novērojums. Uzvarētāji saņems tēlnieka Anda Egles izgatavotos kausus putna formā.

Uz sacensību norises vietu – septiņiem putnu vērošanas torņiem – organizētāji aicina arī ikvienu dabas draugu. Sacensību laikā “Torņu cīņu” dalībnieki interesentiem parādīs torņa tuvumā redzamās putnu sugas, pastāstīs, kuru putnu balsis dzirdamas un to, kā praktiski noteikt putna sugu.

“Hipo Torņu cīņas 2008” finansiāli atbalsta Hipotēku banka, informatīvo atbalstu sniedz putnu vērotāju interneta lapa www.putni.lv.

Žurnālistus aicinām pieteikties uz žurnālistu brokastīm. Tās notiks svētdien, 25. maijā, vienā no sacensību torņiem, kas atrodas stundas braucienā no Rīgas. Apskates torni izvēlēsimies sestdienas vakarā, kad būs zināms par interesantākajiem novērojumiem sacensību laikā. Transportu no Rīgas nodrošinās Hipotēku banka. Izbraukšana plkst. 10:00 pie Latvijas Nacionālās operas. Par dalību šajā pasākumā sazinieties ar Baibu Ābelnieci, Hipotēku bankas sabiedrisko attiecību speciālisti: 67774244, 29117172.

Pagājušajā gadā “Torņu cīņās” ar 90 novērotām putnu sugām uzvarēja Burtnieku ezera putnu vērošanas torņa (Valmieras rajonā) komanda – Kārlis Millers, Guntis Graubics un Valdis Roze. Savukārt interesantākais novērojums bija no Papes ezera torņa (Liepājas rajons) novērotais baltvaigu zīriņš.

Papildu informācija:

LOB interneta lapā (komandu saraksts, sacensību noteikumi, torņu atrašanās vieta u.c.): www.lob.lv/lv/HIPO_torni/2008/about.php

Pasākuma koordinators Jānis Ķuze, tālr. 29192799, e–pasts: [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.69622111sec.