Šogad pasākums "Jāņi dzied" notiks Aizkrauklē

Latvijas Radio, turpinot tradīciju, jau trešo gadu rīko vērienīgo pasākumu "Jāņi dzied", vienkopus pulcējot Latvijā populārus dažādu profesiju Jāņus, lai Līgo vakarā aicinātu uz skanīgu, lustīgu un grandiozu tautas sadziedāšanos. Šogad gan lielie, gan mazie līgotāji 23. jūnijā tiks gaidīti Aizkrauklē, Daugavas krastā, "Kalna ziedos", kur kopā ar 56 Jāņiem un 2 Līgām uzstāsies profesionāli mūziķi un Aizkraukles pašdarbības kolektīvi. Blakus skatuvei novietotajos videoekrānos būs redzami visu dziesmu vārdi, tādā veidā iesaistot arī publiku dziedāt līdzi.

Kopā ar populārajiem Jāņiem uz skatuves Aizkrauklē kāps arī visu dziesmu aranžētājs, projekta "Jāņi dzied" muzikālais producents Aigars Grāvers, profesionāli mūziķi, folkloristi, pūtēju orķestris "Madliena", tautas deju ansambļi "Līgo" un "Latve", NBS Sauszemes spēku orķestris, Aizkraukles apvienotie kori, jauniešu deju kolektīvs "Pēda" un Aizkraukles sadraudzības pilsētas Kiškunhalašas (Ungārija) dejotāji un muzikanti.
Pēc koncerta līdz 5-iem rītā sekos lustīga Līgonakts balle, kurā spēlēs "Tumsa", "Sestā jūdze" un DJ Aivis.

Divas stundas pirms pasākuma – plkst. 19:00 "Kalna ziedu" teritorija tiks atvērta apmeklētājiem. Spēlēs pūtēju orķestri, dziedās kori, būs NBS Rekrutēšanas un atlases centra konkursi, darbosies kafejnīcas, bet par jautrību ar spēlēm un atrakcijām visai ģimenei gādās Daugavas plostnieks ar saviem palīgiem. Savukārt, muzejā "Kalna ziedi" būs aplūkojama "Jāņi dzied" dalībnieka - mākslinieka Jāņa Anmaņa gleznu izstāde.

Lai izvairītos no liekas drūzmēšanās pie ieejas koncerta dienā, jau šobrīd "Biļešu Paradīze" kasēs un Aizkraukles pilsētas kultūras namā iespējams savlaicīgi iegādāties biļetes uz pasākumu "Jāņi Dzied 2008". Biļešu cenas iepriekšpārdošanā pieaugušajiem – 3,00 Ls, skolēniem un pensionāriem – 2,00 Ls. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas. Koncerta dienā biļetes būs par latu dārgākas.
Visi Jāņu bērni, kuri, dodoties uz Aizkraukli, līdzi vēlas ņemt savas teltis, droši var zvanīt uz Aizkraukles vēstures un mākslas muzeju "Kalna ziedi", kura teritorijā tiks iekārtota telšu pilsētiņa. Tālrunis 65123351

Visas dziesmas jau šobrīd dzirdamas rotācijā Latvijas Radio 2 un Latvijas Radio 1 ēterā. Klausītājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja līdz 22. jūnijam balsot par dziesmām, izvēloties sev tīkamāko izpildītāju vai izpildītāju sastāvu. Varat aizpildīt anketas presē vai balsot Latvijas Radio mājas lapā sadaļā "Jāņi Dzied!".
Koncerta noslēgumā paziņos un apbalvos tās dziesmas un izpildītājus, kuri būs savākuši visvairāk balsu.
Dziesmu albums "Jāņi dzied 2008" nebūs pieejams tirdzniecībā. To varēs nopirkt TIKAI pasākuma laikā Aizkrauklē un divas stundas pirms koncerta sākuma. Albumā apkopotas labākās latviešu dziesmas labāko Latvijas Jāņu izpildījumā. CD muzikālais producents Aigars Grāvers.

Papildus informācija: www.aizkraukle.lv/news/culture/57/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89727283sec.