Bauskā notiks kantrī mūzikas festivāls "Country Bauska"

Bauskā šīs nedēļas nogalē, proti, no 11 -13. jūlijam notiks kantrī mūzikas festivāls, kura vēsture sākas 1999. gadā, ir viens no četriem regulāri organizētajiem starptautiskajiem Eiropas kantrī mūzikas festivāliem, līdztekus Silkeborgas (Dānija), Gestādes (Šveice) un Visagino (Lietuva) kantrī mūzikas festivāliem.
Kopš pirmā festivāla tā apmeklētāju skaits audzis desmitkārtīgi un to aizvien biežāk apmeklē daudzi ārzemju tūristi – šī mūzikas un dzīves stila cienītāji, līdz ar to Bauskas pilsētas vārds tiek plaši reklamēts visa veida starptautiskajos mēdijos. Arī Latvijā, nereti, Bauskas vārds asociējas ar tajā notiekošo kantrī mūzikas festivālu.

Šogad pirmo reizi festivāls, jau ierasto divu dienu vietā, notiks trīs dienas, un proti, no 11. līdz 13. jūlijam. Kā jau desmitgades jubilejai par godu, tam izveidota īpaša, vēl nebijusi programma. Kā interesantākā iecere jāmin visu labāko Latvijas kantrī mūziķu kopkoncerts, kas tiks filmēts un vēlāk tiražēts DVD diskos. Bez tam jāpiezīmē, ka festivāla organizētāji atteikušies no ierastām nakts diskotēkām un šogad tiks piedāvātas nakts balles ar Latvijas populārākajiem Country un Rocn.n.Roll sastāviem, tādiem kā: „Sestā Jūdze”, „Dakota”, Pita Andersona un Ivara Pētersona grupām.


Festivāla programmā atvēlēta vieta arī viesmākslinieku priekšnesumiem. Ar katru gadu viesmākslinieku sastāvi ir aizvien populārāki un spožāki. To, ka festivāls kļuvis populārs arī ārpus Latvijas robežām apliecina tas, ka tā organizētāji ik gadu izskata gandrīz 200 dažādu viesmākslinieku iespēju tajā piedalīties. Tomēr, tā kā galvenā pasākuma ideja ir vienkopus aicināt pašmāju mūziķus, ārzemju viesiem tiek atvēlēta īpaša un ļoti ierobežota dalība tajā. Protams, nekad netiek aizmirsti mūsu tuvākie kaimiņi no Baltijas, bet runājot par tālākiem viesiem, festivāla organizatori ļoti rūpīgi viesus izvēlas.

Bauskas kantrī festivāls gadu gaitā ir izveidojies par lielisku atpūtas pasākumu ģimenēm, jo Latvijā tikai šī festivāla laikā ir iespējams dzīvot telšu pilsētiņā visas festivāla dienas un izbaudīt Bauskas apkārtnes un vasaras iespējas – gan skaisto Bauskas estrādes apkārtni ar Mūsas un Mēmeles ieteku Lielupē, gan majestātiskās Bauskas pils drupas, gan festivāla sniegtās izklaides iespējas visu vecumu festivāla apmeklētājiem.

Sīkāka informācija par festivālu: www.cma.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46541619sec.