Rīga ieņem pirmās vietas tūristu aptaujā

No 2007.gada februāra līdz 2008.gada jūnijam Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrs kopīgi ar Tallinas, Helsinku, Tamperes, Turku, Stokholmas, Upsalas, Oslo, Bergenas, Reikjavikas, Ārhusas, Kopenhāgenas, Malmes un Viļņas pilsētām iesaistījās Ziemeļu inovācijas centra finansētā pieredzes projektā pilsētu tūrismā (Experience Design in City Tourism), kura vadošais partneris ir Dānijas tūrisma organizācija „Brīnišķīgā Kopenhāgena” (Wonderful Copenhagen).

Projekta ietvaros tika veikta 5000 respondentu aptauja, kas deva iespēju izvērtēt pilsētu apmeklējumu no tūristu viedokļa – kā ir būt tūristam, kāda veida pieredze tiek gūta katrā pilsētā un vai tā korelē ar pilsētas veidoto tēlu. Aptauja tika veikta divos posmos – tūristiem ierodoties pilsētā (5040 respondenti) un pēc apmeklējuma (2516 respondenti). Salīdzinot atbildes pirms apmeklējuma un pēc, tiek secināts, ka pozitīvs vērtējums par pilsētu ir lielāks atgriežoties mājās.

Par galveno iemeslu, kāpēc tūristi dodas uz kādu no pilsētām ir tās atmosfēra. Pat pēc atgriešanās mājās, tūristi atceras un pozitīvi to novērtē. Balstoties uz doto pētījumu, Rīga ierindojas 1.vietā pilsētas dizaina un arhitektūras aspektā, 1.vietā, kur tūristi ierodas, lai tuvāk iepazītos ar tās bagāto pilsētas vēsturi, kā arī 1.vietā, kur tūristi vēlas apskatīt atpazīstamās vietas (84,3%), skvērus, ielas (75,9%), kā arī vēsturiskos objektus (55,8%).

Visromantiskākā no pilsētām ir Tallina, Rīgu atstājot aiz sevis 2.vietā. 2.vietu Rīga ieņem arī pēc tūristu vēlmes apmeklēt vēstures muzejus, īpašos restorānus, kā arī doties pilsētu ekskursijās.

Tūristi uz Rīgu nedodas kā uz pilsētu, kura būtu moderna, Rīga ir kultūrvēsturiska pilsēta, tūristu vērtējumā modernas ir Helsinki, Kopenhāgena un Malme. Tūristu atzinumā Rīgā ir samērā mazs nakts dzīves piedāvājums un neliela iespēja komunicēties ar vietējiem iedzīvotājiem.

Ierodoties pilsētā, plānojot savas aktivitātes, tūrists:

1. informācijas meklējumos dodas uz tūrisma informācijas centriem;

2. iedvesmojas, staigājot pa pilsētu;

3. vadās pēc tūrisma ceļvežiem.

Ievērojamākās vietas, kur tūristi dodas, ierodoties Rīgā ir:

1. Melngalvju nams;

2. Doma katedrāle;

3. Brīvības piemineklis.

Šobrīd īpaši aktīvi ir gados jaunie ceļotāji (18-25 gadi), kā arī 31-40-gadīgie. Vēl aizvien dominē to tūristu skaits, kuri pilsētā ierodas pirmo reizi, taču 18% ir tādi, kas pilsētu apmeklējuši 5 reizes un vairāk. 30% no tūristiem pilsētā uzturas četras un vairāk naktis, 22% divas naktis, 18% trīs naktis, 16% ir vienas dienas viesi, bet pārējie uzturas diennakti.

Salīdzinot ar citām tradicionāliem tūrisma izpētes veidiem, šis pētījums dod iespēju izprast tūristu vēlmes, motivāciju, vajadzības un pat uzvedību. Izmantojot pētījuma rezultātus, tūrisma industrijas speciālisti saņem unikālu iespēju papildināt profesionālo kapacitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90574718sec.