Svētdien Rēzeknē sāksies Eiropas tautu festivāls

Svētdien, 27. jūlijā Rēzeknē sāksies 16. Eiropas tautu festivāls, kas ilgs līdz pat 1. augustam. Latvijā šāds festivāls notiek pirmo reizi, ik gadu par tā norises vietu tiek izvēlētā kāda no Eiropas valstīm.

Festivālā Rēzeknē piedalīsies vairāk kā pustūkstotis dalībnieku no 15 Eiropas valstīm – Beļģijas, Dānijas, Grieķijas, Francijas, Itālijas, Īrijas, Vācijas, Ungārijas, Lietuvas, Luksemburgas, Portugāles, Somijas, Spānijas, Lielbritānijas un protams, Latvijas.

Festivāla ietvaros Rēzeknē notiks ne tikai vakara un nakts koncerti, kuros uzstāsies ārvalstu un Latvijas mūziķi, bet arī sacensības sportistiem un māksliniekiem, darbosies dalībvalstu izstāde-gadatirgus.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks pilsētas Festivāla parkā 27. jūlijā plkst. 20.00, kad uzstāsies pašmāju kolektīvi. Bet koncertā „Latvijas nakts” plkst. 22.00 uz skatuves kāps „Šlāgeraptaujas” uzvarētāji – grupa „Baltie lāči”, Latvijā populārā grupa „Labvēlīgais tips” un „Laimas muzykanti”.

28. jūlijā plkst. 20.00 būs festivāla dalībvalstu koncerts, kam plkst. 23.00 sekos Dīdžeju nakts, ko piedāvā dīdžeju apvienība „Sonar Musique”. Arī otrdien, 29. jūlijā plkst. 20.00 vakara koncertā uzstāsies dalībvalstu pārstāvji, bet nakts koncerts plkst. 23.00 būs veltīts Latgaliešu mūzikai (uzstājas grupas „Likteneigais pagrīzīņs iz Vainovu”, „Bez PVN”, „Borowa MC”). Trešdien, 30. jūlijā pēc dalībvalstu koncerta no plkst. 23.00 sāksies „Kantrīmūzikas nakts”, kurā uzstāsies grupas „Austrumkrasts”, „Dakota” un „Kukurūza” (Krievija).

Eiropas tautu festivāla ietvaros 31. jūlijā plkst. 20.00 norisināsies arī IV starptautiskais Nacionālo kultūru festivāls. Šogad tā vadmotīvs ir maizes klaips. Par maizi dziedās Rēzeknes nacionālo biedrību pārstāvji, savukārt festivāla viesi uz skatuves uznāks ar maizes klaipu, kas raksturīgs tieši viņu tautai. Koncertā uzstāsies kolektīvi no Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas un Latvijas. Savukārt plkst. 23.00 „Raibās nakts” koncertā uzstāsies grupas „Ramiros”, „Moussa Diallo quintet”(Dānija, Gambija) un „Forte.”

Festivāls izskanēs 1.augustā. Plkst. 20.00 noslēguma koncertā uzstāsies Festivāla koris, J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra grupa, pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne”, taustiņinstrumentālists E. Lipskis. (Programmā - P. Makartnija, Dž. Lenona, I. Berlina, Rodžera darbi).Pēc tam plkst. 22.00 sekos Rokenrola nakts. Tajā uzstāsies „Keksi” , „Pete Anderson band”, „Kukurūza” (Krievija).

„2008. gads mūsu Rēzeknei ir īpašs, jo tā kļuvusi par Eiropas tautu festivāla mājvietu. Festivāls ir unikāls un Latvijā vēl nebijis pasākums. Ceru, ka tas paliks spilgtā pilsētnieku un viesu atmiņā. Zīmīgi, ka šāds festivāls norisinās gadā, kas pasludināts par Eiropas starpkultūru dialoga gadu”, saka Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse:

Biļetes uz Eiropas tautu festivāla koncertiem var iegādāties Rēzeknes pilsētas Kultūras nama un Biļešu Servisa kasēs. Biļešu cena Ls 2 un Ls 4, bērniem līdz 7 gadu vecumam – ieeja brīva. Rēzeknes pilsētas Kultūras namā var iegādāties abonementu visiem festivāla koncertiem, tas maksā Ls 10.

Plašāka informācija Eiropas tautu festivāla mājas lapā www.epf2008.net vai Rēzeknes pilsētas mājas lapā www.rezekne.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59976292sec.