Bez vīzas uz ASV - no 17.novembra

2008.gada 29.oktobrī ASV Tēvzemes drošības ministrs Maikls Čertofs, tiekoties ar Ārlietu ministru Māri Riekstiņu un Iekšlietu ministru Mareku Segliņu, apstiprināja, ka Latvijas pilsoņi no 17.novembra tūrisma vai biznesa nolūkos ar biometrisko pasi un Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmas (ESTA - Electronic System for Travel Authorization) apstiprinājumu, varēs ieceļot ASV bez vīzas.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš novērtēja ASV prezidenta Džordža Buša personīgo iesaisti, panākot jaunu valstu pievienošanos ASV bezvīzu programmai. Savukārt Iekšlietu ministrs M.Segliņš kā nozīmīgu faktoru uzsvēra noslēgtos līgumus, kas veicinās Latvijas un ASV institūciju ciešāku sadarbību.

ASV bez vīzas drīkstēs uzturēties 90 dienas, tādēļ, arī izbraucot no ASV, tiks veikta reģistrācija. Ar tūrismu ir domāti privāti braucieni, tostarp tādi, kuru laikā plānots apmeklēt ģimenes locekļus. Savukārt ar biznesa braucieniem domāti tādi, lai tiktos ar biznesa partneriem vai piedalītos uzņēmēju konferencēs.

Jāatzīmē, ka ASV prezidents Džordžs Bušs 17.oktobrī paziņoja par bezvīzu režīma ieviešanu ar Latviju, Lietuvu, Igauniju, Slovākiju, Ungāriju, Čehiju un Dienvidkoreju.

Lietuvas un Čehijas amatpersonas jau paziņojušas, ka ASV bezvīzu režīms šīm valstīm tiks ieviests no 17.novembra. Tagad šim datumam pievienojas arī Latvija un Igaunija.

Globālā tīmekļa sistēmas ESTA atļaujai var pieteikties interneta vietnē: https://esta.MRB.dhs.gov/, kur ir jāatbild uz visiem uzdotajiem jautājumiem angļu valodā. Lai dotos uz ASV, ESTA apstiprinājums būs nepieciešams obligāti. Arī bērniem neatkarīgi no vecuma būs jāsaņem atsevišķs ESTA apstiprinājums.

Pieteikties ESTA varēs jebkurā laikā, tomēr, lai atvieglotu ESTA saņemšanas procesu, ieteicams pieteikties ESTA ne vēlāk kā 72 stundas pirms izbraukšanas. Ja pēc ESTA apstiprināšanas mainās iesniedzēja galamērķa adrese vai maršruts, tad šī informācija jāatjauno ESTA sistēmas interneta lapā.

Reģistrēšanās ESTA ir bez maksas, tā tiek pieprasīta un saņemta elektroniski.

Tomēr ESTA apstiprinājuma saņemšana nedod pilnīgu garantiju, ka personai ir atļauta iebraukšana ASV. Visos gadījumos ASV Muitas un robežsardzes biroja darbinieki par ielaišanu lemj ASV robežkontroles punktos.

Ceļošanai uz ASV ir nepieciešama biometriskā pase. Taču būs derīgas arī no 2007.gada 20.novembra līdz 2008.gada 15.septembrim izdotās pases, kurās nav iekļauti pirkstu nospiedumi. Ar vecā parauga Latvijas pilsoņu pasēm, izdotām no 2002.gada 1.jūlija līdz 2007.gada 19.novembrim, var ceļot uz ASV, saņemot vīzu ASV vēstniecībā.

Sīkāka informācija: www.am.gov.lv/lv/KonsularaInformacija/celotajiem/ASV-bezvizas/jautajumi/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45947289sec.