Ventspils muzejs savā 80 gadu jubileju piedāvā trīs izstādes

No 8.novembra Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī skatāmas trīs izstādes – dāvana ventspilniekiem muzeja jubilejā.

Fotoprojekts - Mans īstais laiks I un II – Ventspils muzeja galerijās.

Muzejs bez darbiniekiem ir tikai eksponāts un tieši darbinieki ir tie, kas iedveš lietām dzīvību, padarot tās par vēstures lieciniekiem, tāpēc muzeja jubileja, kurā neuzteic tā darbiniekus ir nepilnīga un pat mazvērtīga.

Jubilejas notikumu klāstā iecerēts turpināt muzeja darbinieku portretu izstādi Mans īstais laiks. Fotoprojektā muzeja darbinieki iejutās sev tuvos tēlos vai piedzīvot kāda sena sapņa realizāciju, piemēram, zāļu uzraugi pārtop popzvaigznēs, muzeja dārzniece dodas ar vilcienu uz Parīzi utml. Pirms pieciem gadiem šādā veidā tika dokumentētas muzeja darbinieku slēptās vai neslēptās ilgas, projekts tika atzinīgi novērtēts gan no iesaistīto personu puses, gan skatītāju. Mans īstais laiks I realizēja fotogrāfs Valdis Lavrinovičs un muzeja darbinieki. Ventspils muzeja 80.gadu jubileju muzejs sagaida daudz kuplākā skaitā un arī mainītā sastāvā, tāpēc tika radīts turpinājums projektam Mans īstais laiks, muzeja jubilejā eksponējot abas „sērijas”. Projektu realizēja fotogrāfs Juris Presņikovs, sadarbībā ar muzeja darbiniekiem un stilisti Lilitu Melderi.

Izstāde Krēsls jeb muzejs – sabiedrības sēdeklis- Ventspils muzeja izstāžu zālē.

VM krājuma un vizuālās mākslas izstādes Krēsls jeb muzejs- sabiedrības sēdeklis

Izstādes pamatu veido fotomākslinieces Santas Savisko projekts 12 krēsli, kurā radītas mākslinieciski augstvērtīgas fotogrāfijas – ievērojamo cilvēku krēsli (Čērčila, Freida, Misiņa u.c.). Otrs projekts norisinājās Agijas Sūnas galerijā – mākslinieki, ar kuriem galerija regulāri sadarbojas, radīja darbus vienotā tematikā Krēsls. Muzeja izstāžu zālē skatāmas H.Heinrihsones, E.Grūbes, K.Siliņa, S.Daugules, K.Keires un citu latviešu mūsdienu gleznotāju variācijas par tēmu. Ventspils muzeja devums izstādes kontekstā ir pazīstamu ventspilnieku krēsli, mīļie virtuves ķeblīši jeb lietas- personības un Piejūras brīvdabas muzeja krājuma dižkrēsli un vienkāršas koka radības ar četrām kājām.

Izstāde Ventspils muzeja īsā vēsture - 3.st., 315t.

Ventspils muzeja Vēstures nodaļas sagatavotajā izstādē skatāma gan vizuāla, gan cita veida informācija par muzeja dibināšanu un dibinātājiem, muzeja filiālēm, ēkām, kā arī neliela ekspozīcijas rekonstrukcija (20.gs. 60.gadi).

Papildu informācija: Ventspils muzeja projektu vadītāja Ieva Rupenheite, tālr: 63621309

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60545897sec.