Sāk akciju "Apceļo Latviju ar vilcienu"

Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" aicina skolēnus un skolotājus pavasara ekskursijām izmantot piedāvājumu "Apceļo Latviju ar vilcienu". Sākotnēji tiks piedāvāti trīs vienas dienas maršruti uz Tukumu, Ķegumu un Saulkrastiem.

Lai veicinātu ekonomisku un ekoloģisku tūrismu Latvijā, jau maijā sadarbībā ar valsts a/s "Latvijas dzelzceļš", Tūrisma attīstības valsts aģentūru un Tūrisma informācijas birojiem tiks piedāvāti maršruti no Rīgas un citām Latvijas pilsētām ar vilcienu. Maršrutu informatīvajā materiālā būs informācija par ekskursijas ilgumu, izmaksām (vilciena biļete, ieejas maksa.), kā arī praktiska informācija par apskates objektiem, iespējām paēst u.c. Atsevišķos maršrutos būs iespējams saņemt pakalpojumus ar atlaidi, uzrādot vilciena biļeti. Maršrutu apraksti ir pieejami www.pv.lv, un "Pasažieru vilciens" informācijas centrā jeb I-punktā Rīgas dzelzceļa stacijā.

Pirmie ir izstrādāti 3 maršruti pavasara ekskursijām uz Velosipēdu muzeju un Saulrieta taku Saulkrastos, uz Durbes pili Tukumā un Enerģētikas muzeju un Krusta kalnu Ķegumā. Tie pa e-pastu līdz 15.maijam tiks izsūtīti Rīgas un Jūrmalas skolām, lai jau maija beigās skolēni varētu doties lētās un interesantās ekskursijās.

Piedāvāto maršrutu aprakstos ir atrodama informācija par biļešu cenu atlaidēm un izdevīgāko biļešu iegādes veidu. Papildus atlaides tiek piedāvātas grupām. Grupai no 10 līdz 24 cilvēkiem biļetes cenas atlaide ir 10%, grupā 25 un vairāk cilvēki – 15% atlaide.

Izglītības un zinātnes ministrija atgādina, ka pirms došanās ekskursijā, tās organizētājiem rūpīgi jāizstrādā ekskursijas plāns, stingri ievērojot Ministru kabineta noteikumus "Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos" un izglītības iestādē izstrādāto drošības instrukciju "Par drošību ekskursijās un pārgājienos", ar šo instrukciju noteikti jāiepazīstina skolēni, bet par ekskursijas norisi jāinformē arī skolēnu vecāki.

A/s “Pasažieru vilciens" aicina ikvienu ievērot piesardzību vilcienu un sliežu ceļu tuvumā, lai iecerētais brauciens ar vilcienu vai atrašanās sliežu ceļu tuvumā neuzmanīgas rīcības dēļ nepārvērstos traģēdijā. A/s “Pasažieru vilciens" lūdz pieaugušajiem atgādināt bērniem un jauniešiem, cik svarīgi ir saglabāt piesardzību uz dzelzceļa staciju peroniem vilcienu pienākšanas un atiešanas laikā, kā arī sliežu ceļu tuvumā.

Papildus informācija par vilcienu satiksmi pieejama www.pv.lv, www.ldz.lv vai zvanot    67232135  (no plkst. 8:00 līdz plkst. 20:00), 1188 vai 1881.

A/s "Pasažieru vilciens" galvenais darbības virziens ir iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumi. Šobrīd uzņēmums veic pārvadājumus divpadsmit maršrutos, no tiem četri ir elektrovilcienu un astoņi dīzeļvilcienu maršruti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Preiļu novada TIC
,


Jaunpils pils
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49595189sec.