Par Valgas un Valkas talismaniem kļūst robežstabi Peeter un Pēteris

2009.gada 11.septembrī, uzsākot jau XII tradicionālo masu skrējienu „Valka – Valga”, notiksa dvīņu pilsētu – Valkas un Valgas, talismanu jeb kustīgo robežstabu Pēteris un Peeter prezentēšana.

Pilsētas veiksmīgi sadarbojas jau kopš seniem laikiem. 2004.gadā tapušais sauklis „Valga – Valka: 1 pilsēta, 2 valstis” ir labi iedzīvojies un ikdienā to lieto abās pilsētās. Talismani turpmāk kalpos kā abu pilsētu reklāmas simboli, kas kustīgu robežstabu veidolā, komunicējot ar cilvēkiem, vizuālā valodā nesīs tālāk vēsti par to, ka robežstaba funkcija pie mums – vienā pilsētā un divās valstīs, vairs nav stāvēt nekustīgam uz vietas, bet gan būt mobilam un atsaucīgam. Kustīgi un laipni robežstabi – tāda parādība iespējama tikai dažās pasaules pilsētās. Robežas ir atvērtas un tādēļ arī robežstabam vairs nav jāveic viņa „tradicionālais amats” – stāvēt uz vietas.

Peeter ir zaļi – balts strīpots robežstabs, uz kura drānām un cepures uzrakstīts Valgas un Valkas nosaukums. Peeter ir dzīvespriecīgs un labsirdīgs, tomēr, kā jau igauņiem raksturīgi, arī nedaudz atturīgs. Stāvot uz vietas, viņam ir tieksme mīņāties no vienas kājas uz otru. Saskarsmē ar cilvēkiem, viņš noliec galvu uz labo un kreiso pusi.

Pēteris ir zaļi – balts strīpots robežstabs, uz kura cepures un apģērba uzrakstīts Valkas un Valgas nosaukums. Arī Pēteris ir dzīvespriecīgs un omulīgs, vismaz uz pusi drošāks par Peeteru, savās kustībās un runas veidā arī ekspresīvāks. Ņemot vērā, ka Pēteris ir mazliet nepacietīgāks, viņš dažkārt palecas uz augšu un leju. Bieži vien viņš parauj Peeteru aiz rokas sev līdzi, tādējādi izrādot tiešas saskarsmes momentu ar savu talismana kolēģi un šādā veidā vienlaicīgi simbolizējot arī divu valstu draudzības saites. Pēc uzvedības nedaudz atšķirīgie Robežstabi ir cilvēkiem aicinoši un atbilstoši viņu temperamentiem – ar atturīgākajiem vairāk biedrosies Peeter, ar pārējiem – Pēteris un arī otrādi. Attiecībā uz abu leļļu – talismanu fiziskajiem izteikšanās līdzekļiem ir ņemts vērā tas, ka kādreiz pagātnē robežstabiem bija liegts kustēties, bet bija jāstāv kā stabiem.

Talismani izveidoti ES Igaunijas–Latvijas Programmas 2007–2013 projekta „IAVV–Increasing the Attractiveness of Valga–Valka” („Valgas–Valkas atraktivitātes uzlabošana”) ietvaros. Jau ziņots, ka iepriekšminētais projekts ilgst līdz 2010.gada 30.septembrim. Valkas domes kopējais projekta budžets ir EUR 530857,- (tai skaitā Igaunijas–Latvijas programmas finansējums ir EUR 451228,45). Projekta aktivitātes ir sadalītas 4 darba paketēs – menedžments un projekta koordinācija; jaunu pārrobežu infrastruktūras objektu projektēšana; pārrobežu infrastruktūras objektu būvniecība; mārketings un reklāma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.6579299sec.