Pirmajā Adventē Rīgā paredzēto pasākumu kalendārs

29. 11.2009 ir Pirmā Advente, ar kuru sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks, un organizēti dažādi svētku koncerti un pasākumi, tiks iedegtas svētku egles, kas jau tagad sniegs svētku noskaņu un gaišākas domas visiem Rīgas iedzīvotājiem un tās apmeklētājiem.

Pirmajā Adventē sāks darboties tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi, kuri šogad atradīsies gan Doma, gan Līvu laukumā, taču vēlāk 18. decembrī vēl pievienosies tirdziņš Vērmanes dārzā.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā sāks darboties 29. novembrī plkst. 10.00, taču svinīgā atklāšana sāksies ar pilsētas egles iedegšanu plkst. 17.00, ko iededzinās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kā arī noskaņu radīs Māra Sirmā diriģētais koris „Kamēr…”. Ziemassvētku tirdziņš strādās no 29. novembra līdz 10. janvārim. Tirdziņā notiks daudzpusīga kultūras programma, piemēram, nedēļas nogalēs uz skatuves uzstāsies kori un Latvijā plaši pazīstami mākslinieki un mūziķu grupas.

Tiks iedegta Rātslaukuma egle, kas ar Melngalvju nama Ziemassvētku gaismām un mūziku kopā radīs svētku noskaņu visiem Rīgas iedzīvotājiem un tās apmeklētājiem.

Arī Līvu laukumā Ziemassvētku tirdziņš sāks darboties 29. novembrī, taču lielā atklāšana ar interesantu kultūras programmu notiks otrajā Adventē. Tirdziņš darbosies līdz 10. janvārim, piedāvājot 30 mājiņās izvietotus amatnieku, rotkaļu un citu mākslinieku Latvijā izstrādātos produktus un klausīties koncertus, kur bērniem būs iespēja satikties ar Ziemassvētku vecīti un rūķiem. Kā arī katrs ir aicināts uzzināt, kas viņu sagaida nākamajā gadā pie laimes kalēja.

Sv. Pētera baznīcā no 28. novembra līdz 2010. gada 17. janvārim norisināsies festivāla „Nāc līdzās” pasākums, kas ir bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām radošo darbu izstāde „Nāc līdzās Ziemassvētkos”. „Nāc līdzās” ir labdarības festivāls, kura mērķis ir palīdzēt Latvijas bērniem invalīdiem, bāreņiem un citiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām integrēties sabiedrībā, attīstot savas radošās spējas, jo festivālā notiek ne tikai izstādes ar bērnu darinātajiem darbiem, bet arī koncerti. Festivāla ietvaros Antūžu speciālās internātskolas, Strazdumuižas internātvidusskolas-attīstības centra, Rīgas 4.mūzikas un mākslas skolas audzēkņi darinās eņģeļus, uz kuru spārniem tiks uzrakstītas vislabākās domas un novēlējumi mums visiem. Gaišās domas eņģeļu spārnos iemūžinās daudzi sabiedrībā cienījami cilvēki un mākslinieki, kas piedalīsies šajā Ziemassvētku labdarības akcijā. 1. decembrī plkst. 17.00 tiks iededzināta Rīgas Īpašā Ziemassvētku egle Kronvalda parkā, kurai šogad dots nosaukums „Uz eņģeļa spārniem”. Egles iedegšanā piedalīsies akcijas patronese Vaira Vīķe-Freiberga, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, jaunieši, kas savām rokām darinājuši Ziemassvētku eņģeļus un muzicēs saksofonistu grupa no Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas.

29. novembrī plkst. 17.00 Sv. Pētera baznīcā notiks arī Pirmās Adventes koncerts, kurā uzstāsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un Rīgas kamerkoris AVE SOL ar soprānu Sonoru Vaici.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā „Ilģuciems” plkst. 14.00 notiks koncerts „Kad sveces raud”, kurā piedalās Aijas Kukules mūzikas studija „Omnes”.

Vakarā plkst. 19.00 paredzēti koncerti Mākslas darbinieku namā „Gaisma dvēselei” ar stīgu kvarteta „Redo”, Anetes Kozlovskas un citu mākslinieku piedalīšanos, kā arī Rīgas Domā Larisas Bulavas un vokālās grupas „Anima Solla” ērģeļmūzikas koncerts.

Vēl Pirmās Adventes noskaņās Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā 30. novembrī plkst. 20.30 notiks „Skaņu meža” koncertsērijas “Eksperimentālā mūzika sakrālajā telpā” koncerts, kur uzstāsies Austrālijas leģendārais eksperimentālais ģitārists Orens Ambarči (Oren Ambarchi).

Plašāka informācija par Pirmās Adventes pasākumu norisi pielikumā un Rīgas domes Kultūras departamenta mājas lapā http://www.rdkd.lv/, kā arī sekojiet līdzi turpmākai informācijai par gaidāmajiem Ziemassvētku koncertiem un pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,


Rija Domus Hotel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65691686sec.