Valmieras pilsētas pašvaldības plānoto nedēļas aktualitāšu apskats 07.12.-13.12.2009

Pirmdiena, 07.12.

10:00 Valmieras pilsētas pašvaldības struktūrvienību un kapitālsabiedrību vadītāju sanāksme.

11:00 Valmieras pilsētas pašvaldība un Nordea banka aicina mediju pārstāvjus uz preses konferenci „Valmieras gatavojas Ziemassvētkiem”. Preses konference notiks Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā ēkā Lāčplēša ielā 2 1.stāva zālē.

14:15 Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Jauno finansistu un ekonomistu skola. Ar lekciju piedalīsies Kārlis Miķelsons, Latvenergo valdes priekšsēdētājs. Pēc lekcijas Valmieras Valsts ģimnāzijā, Kārlis Miķelsons Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā ēkā Lāčplēša ielā 2 tiksies ar pašvaldības vadību un uzņēmējiem.

Valmieras Kultūras centra Lielajā zālē tiks atvesta un izrotāta Ziemassvētku egle.

Otrdiena, 08.12.

9:00 Pastāvīgās iepirkumu komisijas sēde.

Informāciju par Valmieras pilsētas pašvaldības publisko iepirkumu procedūrām lasiet šeit: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=1803&Itemid=294

10:00 iknedēļas sanāksmē pulcēsies projekta „Ražošanas un biroja ēkas būvniecība Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatora darbības nodrošināšanai” pasūtītāji, darbu veicēji un uzraugi.

14:00 Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā ēkā Lāčplēša ielā 2 kārtējā sanāksmē pulcēsies Valmieras Uzņēmēju konsultatīvā padome. Tikšanās laikā klātesošie uzklausīs informāciju un ziņas par tūrismu pilsētā un diskutēs par nozares attīstības perspektīvām Valmierā. Ar uzņēmējiem tiksies AS „Swedbank” valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis. Par aktualitātēm pašvaldībā klātesošos informēs Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks.

15.00 Valmieras Valsts ģimnāzijas (VVĢ) kamīnzālē notiks vācu valodas klubiņa dibināšanas pasākums. Tajā piedalīsies Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, VVĢ direktors Jānis Zemļickis un vācu valodas skolotāja Anita Lutere. Tāpat klubiņa dibināšanas pasākumā piedalīties uzaicināti vairāki ar vācu valodu cieši saistīti viesi - Gētes institūta valodas nodaļas vadītājs Dr.Rainers Būcs, Latvijas vācu valodas skolotāju asociācijas prezidente Valija Vahere, grāmatas „Vācu valodas praktiskā gramatika” autors Egons Ziediņš, Valmieras Valsts ģimnāzijas absolvente Baiba Veidemane, kura prezentēs projektu „Pētījums par vācu valodu” un VVĢ audzēkņi Edvarts Bērzs, Elīna Riekstiņa un Kārlis Caune. Skolēni dalīsies pieredzē par iesaistīšanos starptautiskos projektos Vācijā.

Papildu informācija: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=10017&Itemid=722

16:00 Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Jauno pētnieku skolas nodarbība: lekcija par pētījumiem starptautiskās attiecībās.

Trešdiena, 09.12.

14:15 Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Jauno Pedagogu psihologu skolas nodarbība.

16:30 Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Valmieras pilsētas izglītības iestāžu skolēnu pašpārvalžu pārstāvju un Valmieras Jauniešu domes tikšanās.

9.decembrī Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks Rīgā piedalīsies Latvijas Lielo pilsētu asociācijas organizētā sanāksmē, kurā pārrunās aktualitātes profesionālās izglītības jomā.

Ceturtdiena, 10.12.

15:00 Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Jauno ķīmiķu skolas nodarbība 12.klašu skolēniem. Temats: veselīgs dzīvesveids, Latvijas dabas produkti, to lietošana. Lektori: Dr. apiterapeite Ilona Radziņa, kosmētikas ražošanas firmas «Ekoell» direktore Gunta Fišere, fizikālās medicīnas ārste Dr. Dzintra Vāvere.

16:00 Valmieras Novadpētniecības muzejā tiks atklāta Ingas Brūkles darbu izstāde „Sarkans”.

Piektdiena, 11.12.

09:00 Lai pārrunātu aktuālākos jautājumus, iknedēļas sanāksmē pulcēsies Valkas un Tērbatas ielas, kā arī Matīšu šosejas rekonstrukcijas darbu pasūtītāji, veicēji, būvuzraugi u.c.

11:00 Lai pārrunātu aktuālākos jautājumus, iknedēļas sanāksmē pulcēsies Rīgas ielas rekonstrukcijas darbu pasūtītāji, veicēji, būvuzraugi u.c.

20:00 Valmieras Kultūras centrā notiks ikgadējā Sporta balle. Pasākums norisināsies divās daļās. Pirmajā daļā tiks sveikti labākie sportisti, sporta komandas, kā arī treneri. Sarīkojuma otrajā daļā valmierieši varēs turpināt baudīt vakaru pie galdiņiem ar cienastu muzikālā gaisotnē, ko nodrošinās grupa „Dzelzs vilks”. Valmieras Sporta balle norisināsies jau trešo gadu, un šoreiz par tās norises vietu izvēlēts Valmieras Kultūras centrs. Ieejas biļetes: Ls 5,-., iepriekšpārdošana Valmieras Kultūras centra kasē.

Papildu informācija: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=9986&Itemid=394

Lai izzinātu Valmieras iedzīvotāju viedokli par dzīvi pilsētā, kā arī pašvaldības darbu un apmeklētāju apkalpošanu, Valmieras pilsētas pašvaldība vēl nedēļu, līdz 11.decembrim, aicina ikvienu valmierieti piedalīties aptaujā, aizpildot īpaši izveidotu anketu. Anketā iekļauti jautājumi par šogad paveiktajiem darbiem, veicamajiem uzlabojumiem nākotnē, kā arī informācijas par pašvaldību iegūšanas veidiem un sadarbību ar pašvaldību. Aptaujas anketas pieejamas Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā, tirdzniecības galerijā „Valleta” u.c. Savukārt elektroniski anketu var aizpildīt portālā http://www.valmiera.lv/, sadaļā „Iedzīvotāju aptauja”. Anketa ir anonīma un rezultāti tiks izmantoti apkopotā veidā. Aizpildītās anketas lūgums nogādāt Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā (Lāčplēša iela 2, Valmiera). Ar apkopotajiem rezultātiem varēs iepazīties gan elektroniski http://www.valmiera.lv/ un citos portālos, kā arī rezultāti būs pieejami drukātā veidā.

Plašāka informācija: http://www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=6482&Itemid=626

No 11. līdz 22.decembrim kafejnīcas "Rātes vārti" vasaras dārza teritorijā Lāčplēša ielā 1 tirdziņu organizēs SIA „Kantīne B”. Tajā varēs iegādāties konditorejas izstrādājumus, karstās uzkodas, kā arī Latvijas ražotāju izstrādājumus, piemēram, medu, saldumus, rokdarbus. Tirdziņa laikā plānota arī kultūras programma.

Sestdiena, 12.12.

17:00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks Trešā Adventa ieskaņas koncerts „Šis ir tas gaidu pilnais laiks”. Koncertā piedalīsies: Valmieras 5. vidusskolas zēnu koris, Valmieras Mūzikas skolas jaunāko un vecāko klašu kori, kā arī vīru koris „Imanta”. Diriģentes - Irēna Zelča un Marika Rolmane. Koncertmeistares - Līga Ivāne un Inese Reinfelde. Ieeja par ziedojumiem.

12.decembrī Vidzemes Olimpiskajā centrā norisināsies SJBL čempionāta 1.divīzijas zēnu komandu spēles ar Ogres komandām.

12.decembrī Kokneses peldbaseinā norisināsies Latvijas junioru meistarsacīkstes 1994.-95.g.dzm. zēniem un 1996.-97.g.dzim. meitenēm.

Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Vidzemes matemātikas skola (5.- 6.klašu skolēniem; 7.klases skolēniem un 10.-12.klašu grupai).

Vidzemes Augstskolas telpās notiks Vidzemes Jauno ģeogrāfu skolas nodarbības. Tēma: „Politiskā ģeogrāfija”.

Valmieras Valsts ģimnāzijā notiks Vidzemes skolotāju un skolēnu programmēšanas skola. 9.-12. klašu skolēniem un skolotājiem, nodarbību vada LU Datorikas fakultātes lektors Mārtiņš Opmanis.

Svētdiena, 13.12.

15.00 Valmieras Kultūras centrā notiks koncerts „Ziemassvētku laiks ir klāt!”. Koncertā piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīvs „Gauja”, TDA „Gauja”, studijas bērnu kolektīvi un Valmieras Mūzikas skolas vokālisti. Ieeja bez maksas.

18:00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks koncertprogramma „Karameles”. Koncertā uzstāsies solisti Kristīne Zadovska, Ingus Ulmanis, Igo, Amber vai Zane Dombrovska, Cēsu Baltais koris un citi mūziķi. Mākslinieki viesosies astoņās Latvijas baznīcāsValmierā, Tukumā, Ventspilī, Daugavpilī, Saldū, Madonā, Rīgā un Limbažos. Koncertprogrammā “Karameles” jaunā skanējumā ietērptas jau iemīļotas Aigara Voitišķa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Paula, Ingus Ulmaņa un citu autoru Ziemassvētku dziesmas, ko izpildīs solisti Kristīne Zadovska, Ingus Ulmanis, Igo, Amber vai Zane Dombrovska. Pavadošajā sastāvā uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi Aigars Voitišķis, Gints Sola, Julians, Roberts Rasa, Anrijs Grinbergs un Valdis Muktupāvels. Šī gada koncerta īpašais pārsteigums – Ingus Ulmaņa vadītais Cēsu Baltais koris. Koncerti šogad noritēs ar saukli “Tu neesi viens”, aicinot padomāt par ikvienu, tā veidojot ģimenes sajūtu tuvāko vidū un kopumā Latvijā. Katrs no koncerta viesiem ir aicināts nest kādu dāvanu, ko saņems tās ģimenes, kuras nonākušas grūtībās. Sūtot savu sirds siltumu katram mēs varam šīs sajūtas saņemt arī atpakaļ un tas šobrīd Latvijā varbūt ir pats svarīgākais – apzināties, ka Tu neesi viens!

Biļetes uz koncertiem pieejamas interneta vietnē http://www.bezrindas.lv/.

Dažādas ziņas:

x Pagājušā nedēļā „Vidzemes slimnīcā” piedzimuši 20 mazuļi – 13 meitenes un septiņi zēni.

x Lai vēl vairāk uzlabotu dzeramā ūdens kvalitāti, SIA „Valmieras Ūdens” akcijā no 19.novembra līdz 21.decembrim aicina namu īpašniekus un pārvaldniekus pievērst uzmanību iekšējo tīklu un kvalitātei, tehniskajam stāvoklim un nepieciešamības gadījumā veikt to skalošanu. Tā kā oktobra beigās darbu ir sākušas Valmieras dzeramā ūdens sagatavošanas jeb atdzelžošanas stacijas iekārtas, nepieciešama gan maģistrālo, gan lokālo ūdensvadu skalošana, jo dzeramā ūdens kvalitāte ir atkarīga arī no komunikāciju stāvokļa. Lai veiktu iekšējo tīklu skalošanu, jāinformē SIA „Valmieras Ūdens” Klientu apkalpošanas daļa. Ja nama īpašnieks vai apsaimniekotājs ir zinošs un tehniski pats spēj veikt skalošanas procesu, uzņēmuma speciālisti objektā noņems plombas, uzņems skaitītāja rādījumu un īpašnieks bez papildus samaksas varēs veikt tīklu skalošanu. Pēc darbu pabeigšanas SIA „Valmieras Ūdens” speciālisti fiksēs skaitītāja rādījumu un atjaunos plombu. Ja nav iespējams pašu spēkiem veikt iekštīklu skalošanu, to izdarīs „Valmieras Ūdens” speciālisti. Maksa par pakalpojumu būs LVL 10,- (bez PVN). Akcijas laikā par ūdeni, kas tiks patērēts, veicot skalošanu, nebūs jāmaksā.

x 19.decembrī no plkst.10.00 līdz plkst.15.00 Valmierā, Rātslaukumā un vecpilsētā notiks Ziemassvētku tirdziņš, kurā ikviens varēs iegādāties svētku dāvanas, rotājumus un sadzīvē noderīgas lietas. Tirgotāju pieteikšanās dalībai Ziemassvētku tirdziņā turpināsies līdz 14.decembrim. Tirgotāji var pieteikties, zvanot pa tālruni 64224770.

x Valmieras pilsētas sabiedriskās pirts pakalpojumus nedēļas nogalē izmantojusi 312 personas.

X Nodarbinātības Valsts aģentūras Valmieras filiāles vadītāja Agra Spurdziņa informē, ka decembrī Valmieras pilsētā reģistrēti 1999 bezdarbnieki, bezdarba līmenim sasniedzot 11% no darbspējīgo iedzīvotāju skaita.

x Valmieras Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Rita Viļumsone informē, ka šogad Valmierā reģistrēti 306 jaundzimušie un 306 miršanas gadījumi.

Šonedēļ Valmierā skatāmas šādas izstādes:

Decembrī Edmunds Lūcis. Gleznas. Valmieras Valsts ģimnāzijas II stāva vestibilā

01.12-04.01 Valmieras Mākslas vidusskolas izstāde „300 eņģeļi”. Valmieras Kultūras centrā

10.12-02.01 Inga Brūkle. Personālizstāde „Sarkans“. 10.12 pl.16:00 izstādes atklāšana. Valmieras Novadpētniecības muzejā

Līdz 16.12 Andra Vārpas izstāde. Mākslas galerijā „Laipa”

Līdz 16.12 Violas Annas Bīriņas un Staņislava Viļuma gaismas objektu izstāde. Mākslas galerijā „Laipa”

Līdz 17.12 Olafs Muižnieks. Datorgrafikas. Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā

Līdz 02.01 Izstāde „Zirgi manā dzīvē”. Maijas Kleinbergas privātkolekcija. Valmieras Novadpētniecības muzejā.

Pastāvīgi „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu“ (1783.-1949.). Valmieras Novadpētniecības muzejā. 1. daļa - „Senvēsture un Valmieras pilsēta viduslaikos” - Maršnera namā. 2. daļa - „Valmiera - apriņķa pilsēta (1783.-1949.), Valmieras lauku teritorija” - Vecajā aptiekā

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68963099sec.