Latviešu deju maratons ilgs sešas stundas

23.01.2010 plkst. 13.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies ikgadējais Jaunrades deju konkurss.

Lai nodrošinātu radošās darbības attīstību tautas dejas nozarē, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru jau piecpadsmito reizi rīko Jaunrades deju konkursu. Tā pamatuzdevums ir nodrošināt mākslinieciski augstvērtīga repertuāra izveidi Latvijas tautas deju kolektīviem, stimulēt horeogrāfus jaunrades darbam, sadarbībai ar komponistiem, kā arī izpētīt latviešu horeogrāfiskās folkloras vērtības, un iekļaut tās laikmetīgajā skatuves žanrā.

Šogad konkursam pieteikts rekordliels deju skaits - 90 dejas. Konkursā spēkiem mērosies 38 deju autori. Starp tādiem pazīstamiem deju horeogrāfiem kā Jānis Ērglis, Rita Spalva, Jānis Purviņš, Arta Melnalksne, Taiga Ludborža, Gunta Skuja, Gints Baumanis, pirmo reizi konkursā savas dejas skatītāju un žūrijas komisijas vērtējumam nodos Jana Saulīte, Ieva Ziemele, Daiga Ozoliņa, Ieva Sīle, Solvita Dzērkale, Mārcis Zeibots, Arvils Noviks, Lauris Siliņš, Artis Puriņš, Baiba Sokolova, Maija Ozola, Ēvalds Ābelskalns, Lillija Lipora, Inta Strautmane un Ilze Barkāne.

Skatītājiem būs iespēja redzēt 1300 dejotājus no visas Latvijas un salīdzināt 54 deju kolektīvu sniegumu. Blakus zināmiem un pazīstamiem Tautas deju ansambļiem Dancis, Līgo, Teiksma, Rotaļa, Zalktis, Vektors, Liesma, Kalve, Dziga redzēsim deju kolektīvus no Suntažiem, Kārsavas, Salacgrīvas, Alūksnes, Saldus, Talsiem, Ogres, Ozolniekiem, Garkalnes, Tukuma, Mālpils, Jelgavas, Babītes, Dobeles un Ludzas.

Starptautiskās žūrijas komisijas priekšsēdētāja - Gunta Bāliņa, Latvijas Kultūras akadēmijas Asoc. prof., Latvijas Nacionālās Operas pedagoģe, horeogrāfe.

Kopš pirmā konkursa 1994.gadā Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra ir apkopojusi un izdevusi deviņus Jaunrades deju krājumus ar konkursos prēmēto deju aprakstiem, muzikālā materiāla un kustību ierakstiem, kas ir palīgs Latvijas deju kolektīvu vadītājiem, gatavojoties pasākumiem novados un Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koprepertuāra apguvē.

Aicinām skatītājus uz īstu latviešu deju maratonu, kas ilgs sešas stundas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69002485sec.