2500 jaunieši sadancos lielkoncertā Rīgā

Vasarsvētku priekšvakarā – 22.05.2010 plkst. 21.00 Rīgā, Ķīpsalas hallē norisināsies latviešu skatuvisko deju lielkoncerts “Mugura, lai nesaliecas”, kurā piedalīsies 70 deju kolektīvi no visiem Latvijas novadiem. Vasaras tuvuma smarža un mīlestība uz deju pulcēs aptuveni 2500 dejotāju, kas vienosies kopīgā dejas solī. Īpašu tuvojošos svētku noskaņu un koncertu kuplinās jauniešu koris “Sonore”.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Jānis Ērglis, koncerta režisors – Valdis Lūriņš. Liekoncertu vadīs tautā iemīļotie Latvijas Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa un Mārcis Maņjakovs.

Koncerta režisors Valdis Lūriņš par gaidāmo koncertu saka: “Dejas būs par mums, par dzīvi un par dzīvīgu dzīvošanu. Par ticēšanu un mīlēšanu. Bez liekvārdības, jo tieši tāda ir dejas valoda. Vienosimies koncertā "Mugura, lai nesaliecas" – dejojot, elpojot, dzīvojot!”.

Tradīcijās sakņotā latviešu tautas deja turpina attīstīties un pilnveidoties. To apliecina arī jaunrades deju konkurss, kas ik gadu notiek Valmierā. Tajā ik gadu ir iespēja redzēt 50 līdz 70 jaunas dejas, taču iedzīvojas vien tās, kuras iemīļojuši paši dejotāji. Kā apliecinājums tam būs deju lielkoncerts Rīgā, kura programma veidota tā, lai interesanti būtu gan dejotājiem, gan tiem, kas deju koncertus apmeklē tikai Deju svētkos. Dejotāji no Latgales, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales izdejos kopumā 22 skaistākās dejas no latviešu skatuves deju “zelta fonda”, kā arī jaunrades dejas, kas tapušas pēdējos gados. Koncertā būs redzamas U. Žagatas, A.Baumanes, H.Sūnas, U.Šteina, I.Magones, R.Spalvas, J.Ērgļa, J.Purviņa, G.Skujas, T.Ludboržas, A.Melnalksnes, I.Mistres, G.Baumaņa un E.Poļa dejas.

Lielkoncertā piedalīsies deju ansambļi: Abi divi, Ačkups, Aiva, Austra, Austris, Bitīte, Bramaņi, Code, Daiļrade, Dancis, Dancītis, Dardedze, Daugaviņa, Dejotprieks, Delveri, Diždancis, Drīziņš, Dziga, Gaida, Gatve, Gauja, Ieviņa, Imanta, Jandāls, Jaunība, Jumpraviņa, Kalve, Katvari, Kodoliņš, Laismeņa, Latve, Liedags, Lielupe, Liesma, Līgo, Līgo studija, Līksme, Māra, Mēmelīte, Ogre, Pastalnieki, Pēda, Pūpolītis, Randa, Ritenītis, Rotaļa, Rucavietis, Rūdis, Sadancis, Sakta, Silava, Skalbe, Svīta, Teiksma, Uguntiņa, Ūsiņš, Vaduguns, Vainags, Vēja zirdziņš, Vektors, Vektors studija, Venta, Vija, Virpulis, Vizbulīte, Zālīte, Zelta Rūsiņš, Zelta virpulis, Žuburi.

Lielkoncertu rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra ar Starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 un Rīgas domes atbalstu. Informatīvais atbalsts – portāls www.kasnotiek.lv .

Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas no Ls 3,00 līdz Ls 6,50.

Uz satikšanos starp savējiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Avis
,


Kaļķu vārti
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31162095sec.