Atklāj Rīgas egles 500 gades pārstāvniecību - Brīvdabas Atpūtas Parku Egle [2]

Vakardien (10.06.2010) Vecrīgas sirdī, Tirgoņu un Kaļķu ielu krustcelēs, darbu sācis Brīvdabas Atpūtas Parks “Egle”. Tas vienlaikus būs Rīgas kā Ziemassvētku eglītes galvaspilsētas pārstāvniecība. Godinot Rīgas kā Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcijas dzimšanas vietas 500 gadi, pārstāvniecības teritorijā Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja direktors Gastons Neimanis kopā ar brīvdabas atpūtas parka veidotāju Uģi Putniņu iedegs īpaši veidotu dizaina objektu – Gaismasegli. Tā skaitīs laiku līdz Rīgas galvenās Ziemassvētku egles iedegšanai Pirmajā Adventē.

“Šodien mēs piesakām jaudīgāko Rīgas atpazīstamības veicināšanas projektu, kāds bijis kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Runa ir par Rīgu kā Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcijas dzimšanas vietu. Rīgu kā Ziemassvētku eglītes galvaspilsētu Eiropā un pasaulē. Jo tieši šeit pirms 500 gadiem aizsākās Ziemassvētku eglītes stāsts. Tas būs Rīgas tūrisma magnēts ziemas periodam un mūsu apņemšanās ir padarīt eglītes stāstu maksimāli plaši pazīstamu visā pasaulē. Rīgas egles 500 gades pārstāvniecībā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīties ar egles leģendu un Rīgā plānotajām eglītes aktivitātēm,” norāda Gastons Neimanis, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja direktors.

Brīvdabas atpūtas parka “Egle” idejas autors un galvenais realizētājs uzņēmējs Uģis Putniņš neslēpj gandarījumu par paveikto: “Ir ieguldīts milzīgs darbs un realizētas daudzas trakas idejas, lai tagad mēs varētu ķerties klāt mūsu galvenajam uzdevumam – visus labi pabarot, visus labi padzirdīt un visus labi izklaidēt! Nešaubos, ka būsim interesanti gan rīdziniekiem, gan arī ārvalstu tūristiem, kuriem piedāvāsim reālu ieskatu Rīgas un visas Latvijas kultūrvidē – amatniecībā, mūzikā un mielastā.”

Atpūtas dabas parka “Egle” viesus uzņemt gatavs ir restorāns ar 1000 sēdvietām. Tajā pilsētas viesiem un rīdziniekiem tiek piedāvāts plašs ēdienu un dzērienu klāsts, tostarp aptuveni 20 alus šķirnes. 2500 kvadrātmetru hektāru lielā atpūtas parka centrālajā daļā ir izveidota skatuve, uz kuras ik vakaru risināsies muzikāli notikumi. Īpašā tirgus laukumā Latvijas amatnieki interesentiem piedāvās savus meistardarbus.

Brīvdabas atpūtas parks vienlaikus būs Rīgas egles 500 gades pārstāvniecība. Tajā ikviens varēs iepazīties ar Rīgas egles leģendu un saņemt informāciju par egles rotāšanas tradīcijas 500 gadei veltītajām aktivitātēm. Jau nākamnedēļ plašāka publika tiks iepazīstināta ar īpašu Ziemassvētku egles maršrutu Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 eglite 06/15/2010 07:53 atradu folkshow.blip.tv . vai tas ir tas istais?

2 zemunde 06/11/2010 08:18 Biju! Man patika! Man ir arī video, kurā redzams, ka jautri gāja, bet nevaru pievienot video adresi, jo neļauj:( , aplamā par spamu!!!

Apskatīt video par Brīvdabas atpūtas parka atklāšanu var visos lielākajos interneta TV kanālos, kā Youtube.com, Blip.tv, iTunes u.c. Meklē tikai Folklore show un atradīsi!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50615406sec.