Atklās lielformāta grafisko stāstu izstādi

Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību ietvaros 10.11.2010 plkst. 17:00 ES mājas mākslas istabā tiks atklāta Ņujorkā dzīvojošā latviešu izcelsmes amerikāņu mākslinieka Edgara Jerina darbu izstāde un notiks ekspertu saruna ar viņu.

Mākslinieku Edgaru Jerinu uz Latviju aicinājusi Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, iekļaujot viņa izstādi Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību pasākumu kalendārā. «Mākslas varā nav izskaust nabadzību, taču tā var palīdzēt cilvēkiem atgūt cieņu un pārliecību par sevi. Neatstājot vietu savā dzīvē mākslai un kultūrai, cilvēks pats sevi izstumj no sabiedrības, zaudē savu identitāti,» izstādes katalogā uzsver Iveta Šulca, EK pārstāvniecības vadītāja.

Gadiem vērojis un pārdzīvojis savu līdzcilvēku dzīves stāstus, mākslinieks radis impulsus savai daiļradei. Viņa darbi ir ar ogli zīmētas lielformāta grafikas, kas attēlo sarūgtinājumu un nepiepildītu sapņu nomāktus cilvēkus un arī cerību, kas staro no bērniem.

2001. gadā, gatavojoties savai pirmajai personālizstādei Ņujorkā, Edgars Jerins sagatavoja lielformāta (2,5 x 1,6 m) reālistisku zīmējumu ciklu. Šai laikā mākslinieka zīmējumi piesaistīja vairāku mākslas muzeju Amerikas (Nebraskas, Portsmutas, Noksvilas, Arnes, Ogunnkita) uzmanību. «Amerikas moderno zīmējumu desmitgade», «Jauni virzieni Amerikas zīmēšanas mākslā» – tie ir daži no izstāžu nosaukumiem, kurās tiek iekļauti Edgara darbi. Kopš 80-tajos gados sāktās aktīvās izstāžu darbības mākslinieks saņēmis dažādu ASV Mākslas Fondu balvas un stipendijas.

Latvijas interesentiem mākslinieks Edgars Jerins nav «balta lapa». Jau 1992. gadā Rīgā Aizrobežu mākslas muzejā notika viņa gleznu izstāde. Tagad, pēc gandrīz divdesmit gadiem viņš atgriežas Rīgā ar jauniem darbiem.

Mākslinieka Edgara Jerina izstādes atklāšanā notiks diskusija par mākslas dziedniecisko potenciālu cilvēka un sabiedrības dzīvē. Sarunā piedalīsies Edgars Jerins, fotogrāfe Ieva Epnere, grafiķis Harijs Brants un psihoterapeite Inta Dzelme. Sarunu vadīs mākslas kuratore Anda Kļaviņa. Kā māksla caur attēlojumu spēku var palīdzēt sadziedēt personiskas traumas? Kāda ir Latvijas sabiedrības psiholoģiskā sagatavotība personiskās dzīves un sabiedrisko pārmaiņu nesto grūtību pārvarēšanā? Pasākumā tiks runāts par reālistiskā attēla nozīmi laikmetīgajā mākslā, par zīmējuma tehnikas renesansi, par zaudējuma un traumas jautājuma vietu mūsdienu kultūrā.

Mākslinieka zīmējumi vienlaikus būs apskatāmi ES mājā Aspazijas bulvārī 28 un Agijas Sūnas mākslas galerijā Kalēju ielā 9/11 no 10.11. līdz 11.12.2010.

Ar mākslinieka daiļradi var iepazīties viņa mājas lapā: www.jerins.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Jūrmalas TIC
,


Estravel Latvia
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67120194sec.