Ceļu sāk Ziemassvētku egles, darbojas tirdziņi, notiek koncerti

Līdz ar Pirmo Adventi Rīgā tiks iededzinātas egles, sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi un notiks dažādi pasākumi un koncerti, turklāt daudzos no tiem ieeja būs bez maksas.

28.11.2010 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar visatpazīstamāko Ziemassvētku vēstnesi – Santa Klausu plkst. 17.00 iededzinās Rīgas Senāko egli Rātslaukumā. Pēc tam plkst. 18.00 Doma laukumā tiks iedegta Rīgas Galvenā Ziemassvētku egle.

Svētdien plkst. 14.00 tiks iedegta arī egle pie tirdzniecības centra „Origo”, kas ir viena no Rīgas Ziemassvētku egļu ceļā iekļautajām eglēm. Savukārt plkst. 17.00 iedegsies „Rīgas gaiļa egle”, kura atradīsies Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, un kuru rotājusi kompānija „Skonto Būve”.

Rīgas Ziemassvētku egļu ceļā iekļaujas arī projekta „Atrodi savējo egli!” ietvaros rotātās egles, kas atradīsies Vērmanes dārzā. Šeit būs izvietotas egles, kuras izdaiļojuši Latvijas Mākslas akadēmijas studenti kopā ar Rīgas tūrisma attīstības biroju un ārvalstu vēstniecībām. Projekta „Atrodi savu egli!” atklāšana plānota 30. novembrī pulksten 15.00. Rīgas Ziemassvētku egļu ceļa objektus iecerēts iedegt pakāpeniski, projekts kopumā tiks atklāts 2. decembrī plkst. plkst. 17.30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Ar Adventes laiku sāks darboties arī tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Līvu laukumā, Rātes pasāžā. Vairākos Rīgas kultūras namos un baznīcās notiks koncerti. 28. novembrī plkst. 14.00 kultūras centrā „Iļģuciems” būs koncerts „Kad sveces raud” ar Aijas Kukules vadītās mūzikas studijas „Omnes” piedalīšanos. Plkst.16 svētku koncerts „Adventes vainagā” notiks kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde”, piedalīsies vokālais ansamblis „Palāsītes” un grupa „Sapņu ķērājs” (ieeja bez maksas). Savukārt Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē, plkst. 16.00 sāksies koncerts „Adventa gaisma” (ieeja par ziedojumiem). Plkst.18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” sniegs bezmaksas pirmās adventes koncertu, kurā piedalīsies soliste Sonora Vaice, Rīgas kamerkoris „Ave Sol” ar diriģentu Mārtiņu Ozoliņu.

Savukārt plkst.19.00 Rīgas Domā uzstāsies Raimons Tiguls, Gints Pabērzs un vokālā grupa „Schola Cantorum Riga” ar viduslaiku mūzikas un meditācijas koncertu „Carmina”.

Adventes un Ziemassvētku pasākumi tiek rīkoti ar Rīgas domes un arī uzņēmēju atbalstu, tos organizē un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77423215sec.