Liepājā notiks lielās Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums

Tradicionāli 01.12.2010 pulksten 18:00 Liepājā, Rožu laukumā tiks iedegta lielā pilsētas Ziemassvētku egle. Šis pasākums ir liepājnieku gaidīts, tāpēc arī šogad ir sarūpēti interesanti pārsteigumi. No Liepājas Olimpiskā centra uz Rožu laukumu dosies krāšņs masku gājiens, kopā ar 60 maziem rūķīšiem uz egles iedegšanu ieradīsies Ziemassvētku vecītis un pilsētas mērs Uldis Sesks, bet uz jautru kustēšanos visus aicinās Nils Īle. Vakars turpināsies Liepājas Latviešu biedrības namā, kur notiks koncerts „Ziemassvētki klāt!”.

Lielās Ziemassvētku egles iedegšana ir skaista tradīcija Liepājā. Tieši 1. decembrī neatkarīgi no nedēļas dienas Liepājā, Rožu laukumā tiek organizēti svētki, kuros ik gadu iesaistās dažādas pilsētas organizācijas.

Jau no pulksten 10:00 Liepājas vācu biedrību asociācija „Vācu namā”, Stendera ielā 5 organizē radošās darbnīcas bērniem. No pulksten 14:00 līdz 15:30 „Vācu namā” notiks izteiksmīgās runas konkurss vidusskolēniem, savukārt līdz 16:30 paredzēts vācu centra bērnu ansambļa koncerts.

Pulksten 17:40 no Liepājas Olimpiskā centra sāksies Liepājas Bērnu un jaunatnes centra organizētais masku gājiens, kura dalībnieki būs tērpušies interesantās un atraktīvās maskās, dziedās dziesmas un klaudzinās dažādus „instrumentus”. Masku gājienā īpaši gaidīti ir tradicionālie latviešu ķekatu tēli - siena guba, kaza, dzērve, lācis, aita utt.

Vizuāli interesantākos, atraktīvākos, jautrākos un dziedošākos, saliedētākos un disciplinētākos kolektīvus un individuālos dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija piecu cilvēku sastāvā.

Pulksten 18:00 ķekatnieki un mazie rūķīši ieradīsies Rožu laukumā. Liepājniekus priecēs koncerts, kurā uzstāsies Katrīna Kabiņecka, Katrīne Nice, konkursa „Balss pavēlnieks - 2010” fināliste Roberta Kumsāre, Kristaps Šēnbergs un Andris Ērglis. Uz lielo notikumu kopā ar Ziemassvētku vecīti ieradīsies arī Liepājas mērs Uldis Sesks, lai iededzinātu rotājumus lielajā pilsētas eglē.

Pēc tam uz skatuves kāps perkusionists Nils Īle un visus klātesošos iesaistīs kopīgā dejošanā un dziedāšanā.

Vakars turpināsies Liepājas Latviešu biedrības namā, kur lielajā zālē pulksten 19:00 sāksies koncerts „Ziemassvētki nāk!”. Ziemassvētku koncerta programmu atskaņos Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zvanu ansamblis Astras Ziemeles vadībā un audzēkņu simfoniskais orķestris diriģenta Dzintara Jurgelaiša vadībā.

Ziemassvētku koncerta programma veidota kā plaša retrospekcija – sākot ar tradicionālām un pazīstamām Ziemassvētku dziesmām - Harija Simeones „Mazais bundzinieks” un Irvinga Berlina „Baltie Ziemassvētki” - caur tādiem populāriem skaņdarbiem kā Leonarda Bernsteina „Šovakar” (Tonight), Džona Kandera „Ņujorka, Ņujorka!”, Džerija Hermana „Hello, Dolly!”, Leroja Andersona „Ziemassvētku festivāls” un „Sinkopētais pulkstenis”, Valda Aivara „Ziemassvētku melodiju svīta” līdz pat mūsdienīgām rokmūzikas melodijām Aināra Virgas „Vecgada dziesma”. Gan diriģents, gan visi pedagogi, kas iesaistījušies koncerta sagatavošanā, centušies, lai tā programma būtu daudzveidīga, interesanta un ausīm tīkama.

Savukārt Vācu namā Liepājas vācu biedrību asociācija organizēs teātra izrādi „Dakteris un 7 rūķīši”, būs loterija un koncerts. Piedalīsies ciemiņi no Liepājas sadraudzības pilsētas Klaipēdas, Ventspils un viesi no mazākumtautību biedrībām Liepājā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46075892sec.