Melngalvju namā būs bezmaksas kokļu koncerts

01.12.2010 plkst. 19.00 Melngalvju nama Svētku zālē notiks kokļu kvarteta Kārta koncerts Raibās sarunas. Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertā izskanēs mūsdienu latviešu komponistu Georga Pelēča un Daces Bleikšas darbi, jaunās autores Natālijas Mundas svītas pirmatskaņojums, Roberta Šūmaņa miniatūras, kā arī arfas virtuoza Alfredo Rolando Ortisa paragvajiešu stila deju mūzika. Būs dzirdams arī somu autora Juka Linkola džeza mūzikas izpildījums.

Koncerta raibās programmas nianses klausītājiem saprotamas un saistošas darīs sarunas ar muzikoloģi Karīnu Bērziņu, kā arī intervija ar kokļu meistaru Imantu Robežnieku. Savukārt koncerta klausītājiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas jautājumos par koklēm un laimēt kokļu mūzikas kompaktdiskus.

Kokļu kvartets „Kārta” sāka savu darbību 1981. gadā. Tā vadītāja Māra Vanaga ir kokles spēles pasniedzēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet kvarteta dalībnieces – kokles klases absolventes – pašas māca kokles spēli mūzikas skolās.

Koncertu organizē Kultūras un atpūtas centrs „Imanta”, kas ir arī kokļu kvarteta „Kārta” mājvieta. Koncertu atbalsta SIA „Rīgas nami”, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Radio 3 „Klasika”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Jūrmalas TIC
,


Novatours
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68939686sec.