Jūrmalas pilsētas domē apskatāma fotoizstāde par Majoru muižu

Līdz aprīļa beigām Jūrmalas pilsētas domes vestibilā Jomas ielā 1/5, 1. stāvā, apskatāma arhitekta Ginta Sūnas sagatavotā fotoizstāde «Majoru muiža».

Izstādē redzami vēsturiski foto, kas parāda muižas kompleksu un tā attīstību laika gaitā.

Majoru muižas kompleksu Konkordijas ielā 66 veido 2,5 ha zemes un 13 būves, no kurām divas ir kapitālas celtnes, turklāt viena – Majoru muižas dzīvojamā ēkā – ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kura četru telpu interjera dekoratīvā apdare atzīta arī par mākslas pieminekli. Majoru muižas kungu māja celta ap 1910. gadu kā vasaras rezidence un medību pils pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa projekta. Tā atrodas plašā zemesgabalā parka vidū netālu no Lielupes. Divstāvu mūra ēkas sienas ir vienkāršas, ēku grezno vienīgi lieli stikloti logi un ieejas portāls ar kāpnēm. Dārza pusē atrodas portiks ar četrām kolonnām, kas iezīmē ieeju ēkā no pagalma. Ēkas apdarē izmantoti baroka un jūgendstila elementi, asimetriski apjomi un detaļu izkārtojums – pusloka veranda, erkers, kalpotāju ieeja. Šobrīd visgreznākā vieta muižas ēkā ir vestibils ar balti melnu flīžu grīdas segumu, dekoratīviem, 12 plafonos sadalītiem griestiem un bagātīgiem kokgriezumiem rotātām kāpnēm ar vītņveida kolonnām.

Jūrmalas pilsētas domē izvietotā ekspozīcija papildina informācijas klāstu tiem, kas piedalās ideju konkursā par Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju un viesu interesēm atbilstošāko Majoru muižas kompleksa izmantošanas veidu. Konkursam idejas var pieteikt līdz 15. aprīlim. Konkursa nolikums pieejams mājaslapas http://www.jurmala.lv/ sadaļā Sabiedrība/Aktualitātes pilsētā.

Ņemot vērā sabiedrības lielo interesi par Majoru muižas kompleksu un izsludināto konkursu, tiek dota iespēja vēlreiz – sestdien, 9. aprīlī, plkst. 12:00 – ar Majoru muižu iepazīties ne tikai rakstītos materiālos vai domē izvietotajā izstādē, bet arī dabā, apmeklējot šo kultūras vērtībām bagāto, bet pašlaik laika zoba diezgan būtiski skarto īpašumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44356489sec.