Valmierā vasaras tūrisma sezonu atklās ar laivu maršu un Gardēžu pikniku

2011.gada 7.maijā ar laivu maršu „Abuls- Gauja” un Gardēžu pikniku tiks atklāta Valmieras un tās apkārtnes vasaras tūrisma sezona, par to ceturtdien, 7.aprīlī tūrisma veicināšanas konsultatīvās padomes dalībniekus informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Laivu maršā aicināts piedalīties ikviens interesents ar savu laivu vai peldlīdzekli, ko nodrošinās aktīvās atpūtas centrs „Eži”. Laivojums sāksies Brenguļu alus dārzā pl.10:00, un visi dalībnieki startēs kopā Brenguļu ūdenskrātuvē, kur vispirms veiks aptuveni trīs kilometru distanci pa ūdenskrātuvi, bet pēc tam tālāk jau pa Abula straumi. Laivu marša dalībnieki finišēs jaunajā laivu piestātnē Valmieras vecpilsētā. Jāpiebilst, ka Abula un Gaujas krastos dalībniekus priecēs dziedātāji, pūtēji un gaida citi pārsteigumi. Laivojot būs iespēja iepazīt Valmieras puses dabas objektus- aplūkot Abula stāvkrauju, Abula ieteku Gaujā, Stāvos krastus, Daliņu pludmali, izbaudīt Kazu krāces un Valmieras vecpilsētu. Visiem dalībniekiem pēc finiša būs gardā „Rātes Vārti” sarūpētā putra un „Valmiermuižas alus”. Jāpiebilst, ka laivošana turpināsies arī 8.maijā ar profesionāļu sacensībām „Gaujas Maratons”, kuru laikā dalībnieki veiks distanci no jaunās Valmieras laivu piestātnes līdz Līgatnei.

Gan laivotājiem, gan to līdzjutējiem, kā arī valmieriešiem un citiem pilsētas viesiem šajā dienā būs iespēja iepazīt kulinārā tūrisma iespējas Valmieras pusē. No pl.11:00 Valmieras vecpilsētā norisināsies Gardēžu pikniks, kura laikā īpašā gaisotnē būs iespēja nobaudīt un iegādāties tikai Valmieras pusē tapušo ēdienu, kulinārijas izstrādājumus u.tml.

Papildus informācija un reģistrācija Laivu maršam „Abuls- Gauja” un sacensībām „Gaujas maratons” www.ezi.lv.

Vairāk par vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumiem lasiet www.valmiera.lv, www.twitter.com/valmiera_lv, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

Jāpiebilst, ka 7.maijā Valmierā ar daudzveidīgu programmu norisināsies Ģimenes diena, un valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja darboties arī radošajās darbnīcās, apmeklēt vairākus kultūras pasākumus u.tml.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39339495sec.