Vērmanes dārzā notiks Eiropas Savienības dārza svētki

Eiropas Savienības dārza svētki 2011. gada 8. maijā Vērmanes dārzā no 12:00 līdz 18:00, kurus atzīmē par godu Eiropas dienai, šogad veltīti Eiropas brīvprātīgā darba gadam. Iesaistot plašu dalībnieku loku, tiks atspoguļots brīvprātīgais darbs kā unikāla sociālās līdzdalības forma.

"Domāju, ka brīvprātīgā darba ideja ikvienam ir viegli saprotama un zināma, un katrs no mums iesaistoties šajā darbībā gūst pārliecību par spēju ietekmēt notiekošo un neatsveramu gandarījuma sajūtu. Tā nav tikai palīdzības sniegšana, bet aktīva iesaistīšanās dzīves kvalitātes uzlabošanā. Dzīves kvalitāti veido pozitīvas emocijas, sarunas un kopā būšana, tās ir lietas, ko nevar nopirkt par naudu un tieši tāpēc tās ir tik svarīgas," savās pārdomās dalās Evita Zālīte, operdziedātāja un Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 labas gribas vēstniece.

11 informatīvajās teltīs Vērmanes parka teritorijā ikvienam interesentam būs iespēja saņemt izziņas materiālus par brīvprātīgo darbu dažādās sociālajās jomās, skaidrojumus par brīvprātīgo kustības pamatprincipiem, kā arī praktiskus ieteikumus, kā iesaistīties sabiedrībai tik būtiskajā sociālajā kustībā.

Svētdienas pasākums domāts visu paaudžu apmeklētājiem.

· Bērni varēs iesaistīties dažādu radošo darbnīcu aktivitātēs, priecāties par čehu leļļu teātri, risināt konkursu uzdevumus, krāsot komiskus, iepazīties un kopīgi fotografēties ar Vāverpuiku Tomu un Ezīti Jostiņu, kā arī sagatavot mīļas dāvaniņas māmiņām Mātes dienā.

· Jauniešus gaidīs grafiti meistari, būs neaizmirstamas tikšanās ar skeletonistiem brāļiem Dukuriem, visplašākā informācija par Pasaules čempionātu hokejā un Eiropas čempionātu basketbolā, iespēja sastapt ielu vingrotāju pārstāvjus, piedalīties video konkursā, veidojot video klipus, un pieteikties gokartu rallijam.

· Vecāki un vecvecāki gūs visplašāko informāciju par brīvprātīgā darba veidiem un iespējām visā Eiropā, ieteikumus par veselīgu uzturu un atklāsmes par dabas noslēpumiem, varēs apgūt nūjošanas iemaņas, piedalīties brīvprātīgo himnas vārdu sacerēšanā un apgleznot puķu podus, kuros stādītās puķes kā krāšņu suvenīru ņemt līdzi pēc aktīvi un interesanti pavadītās Eiropas dienas.

Daudzveidīgajā koncerta programmā Vērmanes dārza estrādē visas dienas garumā uzstāsies latviešu un ārzemju mākslinieki, kas atbalsta brīvprātīgo darbu Latvijā un Eiropā.

Visi varēs iesaistīties Latvijā jau tradicionālajā Eiropas dārza svētku interaktīvajā spēlē Piedalies! Atbildot uz dalīborganizāciju sagatavotajiem jautājumiem, izpildot aizraujošus uzdevumus un sakrājot uzlīmes, ikvienam būs iespēja piedalīties vērtīgu balvu izlozē, kuras nodrošinās ES dalībvalstu vēstniecības, valsts un nevalstiskās organizācijas.

Par Eiropas dienu

1950. gada 9. maijā – piecus gadus pēc II pasaules kara beigām – Francijas ārlietu ministram Robertam Šūmanam radās plāns apvienot Eiropas valstu ogļu un tērauda nozares, lai tā novērstu vēl viena kara iespēju. Šī ideja īstenojās realitātē un kļuva par Eiropas Savienības sākumpunktu, tāpēc 9.maiju visā Eiropas Savienībā atzīmē kā Eiropas Dienu.

Turpinot tradīcijas, Latvijā no 5. līdz 9.maijam tiks atzīmēta Eiropas nedēļa, kuras galvenais notikums būs jau trešie ikgadējie Eiropas Savienības Dārza svētki, kas šoreiz, pielāgojoties kalendāra ritējumam, notiks 8. maijā Vērmanes dārzā, Rīgā. Pasākums būs veltīts Eiropas brīvprātīgā darba gada tēmai, kuras ietvaros tiks popularizētas brīvprātīgā darba vērtības un nozīme sabiedrībā.

2011. gads ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu. Tas ir pamudinājums ES dalībvalstīm pievērsties brīvprātīgā darba jautājuma sakārtošanai, attīstot brīvprātīgā darba īstenošanas atbalsta sistēmu un veicot brīvprātīgā darba esošās sistēmas izpēti un analīzi, vienlaikus popularizējot brīvprātīgo darbu sabiedrības vidū.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6334219sec.