ES mājā skatāmas Eiropas pilsētas Latvijas mākslinieku gleznās

Sagaidot Eiropas dienu 9.maijā, Eiropas Savienības (ES) mājā un Agijas Sūnas galerijā jau ceturto gadu apskatāma izstāde "Eiropas pilsētas Latvijas mākslinieku gleznās". Izstāde ES mājas (Aspazijas bulvāris 28) mākslas istabā tiks atklāta 6.maijā, un gleznas būs aplūkojamas līdz 31.maijam.

Eiropas pilsētas latviešu gleznotāju uzmanības lokā bija 20.gadsimta 20.-30.gados, un tad vairāk nekā pusgadsimtu šīs tēmas pazuda no Latvijas glezniecības, lai līdz ar Latvijas atgriešanos Eiropā atgrieztos arī mākslinieku jaunradē.

Pievienošanās Eiropas Savienībai devusi impulsu arī mākslā – mākslinieki atkal dodas mācīties vai studiju ceļojumos uz dažādu Eiropas valstu pilsētām, un bieži gleznotāju personālizstādēs redzami šo ceļojumu iedvesmoti darbi. Latvijas mākslinieku darbnīcas atrodas dažādu valstu dažādās pilsētās, bet tas nebūt neliedz viņiem līdzdalību Rīgas mākslas notikumos.

Izstādē apskatāma dažādu paaudžu 33 mākslinieku sajustā, ieraudzītā un arī ilgotā Eiropa. Latvijai ir raksturīgas mākslinieku ģimenes, kur viena tēma rod dažādu skata punktu. Tā izstādē blakus būs trīs gleznotāju Avotiņu ( Ilzes, Katrīnas, Kristīnes Luizes) Eiropas vīzijas, trīs Henrihsonu (Annas, Helēnas, Ivara), trīs Ģērmaņu, (Agnijas, Andreja, Jura ) trīs Zariņu (Kaspara, Kristapa, Vijas), trīs Skulmju dzimtas pārstāvju (Džemmas, Martas, Jura Dimitera) jauni darbi.

Līdzās gleznām izstādē būs aplūkojams arī projekta "Eiropas pilsētu atspulgi" rezultāts – videofilma, kurā iemūžināta vairāku gleznu tapšana tādās pilsētās kā Venēcija, Torčello un Burano.

Izstāde, tāpat kā citi pasākumi ES mājā, apmeklējama bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54973507sec.