Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 27.05.-29.05.2011

27. maijs

RĪGA

Austrumeiropas PRO drifta čempionāta 2. posms notiks Biķernieku sporta kompleksā. Vēlā pēcpusdienā visi dalībnieki ar sporta automašīnām dosies parādes braucienā pa Rīgas ielām. 

plkst. 17:00 Rīga varēs lepoties ar jaunu rekordu ne tikai Latvijas, bet visu Baltijas valstu mērogā. Uz tirdzniecības centra Galleria Riga jumta (Dzirnavu ielā 67) tiks atklāta viena no lielākajām Eiropas jumta terasēm, kurā vietas pietiks 1000 cilvēkiem.

plkst. 12.00 RISEBA Mediju telpā  notiks preses konference, kas veltīta Viļņa Vītoliņa izstādes atklāšanai. Šoreiz skatītājus uzrunās īpašs, Latvijai netipisks izstādes iekārtojums.

no plkst. 22:00 klubā Kaļķu vārti notiks karstākā šīs vasaras ballīte - Stoli Party. Ikvienam apmeklētājam ballīte būs neaizmirstams notikums un garants lieliskam vasaras sākumam, par ko parūpēsies ne tikai atzinīgi novērtētie mūzikas izpildītāji, bet arī ballītes „odziņas” – Stoli zaķi.

 

KURZEME

plkst. 17.00 Pārventas bibliotēkā (Venstpilī) notiks radošo cilvēku apvienības ART-CITY tematisks pasākums.   

plkst. 20.00 Ventspils Kultūras centrā notiks danču klubs (bezmaksas pasākums).   

plkst. 21.00 Ventspils Jaunrades nama autotrasē notiks Nakts sacensības trases automodelismā.

 

JŪRMALA

Jūrmalas pilsētas muzeja Kamīnzāle (Tirgoņu iela 29) notiks mākslinieces Alises Landsbergas personālizstāde „1000x1000”

plkst. 17:00 Jūrmalas pilsētas muzej (Tirgoņu iela 29) notiks Somijas mākslinieka Vesa Varella stikla mākslas izstādes „Sērfojošas zivis un akvārijs” atklāšana.

plkst. 18:00 Dzintaru koncertzālē (Turaidas iela 1) Kameransambļu konkursa noslēgums.

 

VIDZEME

no plkst. 12:00 Dikļu pils vasaras terase viesus gaidīs uz Z/S "Madzērvītēs" audzēto un gatavināto liellopa gaļas steiku degustāciju.

plkst. 17:00 Tautas namā, Smiltenes pagasta amatierteātra "TRĪNIS" izrāde - E.Vulfs "Līnis murdā", režisore Anita Bērziņa.

plkst. 19:00 Brīvā dabā, Blomes pagasta amatierteātra „NENOLAID RUMPI” izrāde - P.Putniņš "Ar būdu uz baznīcu", režisore Gita Skadiņa.

plkst. 21:00 Tautas namā, Palsmanes pagasta teātra mīļu kopas izrāde  - I.Bauere "Meklējot ideālu partneri", režisore Zinaida Bērza.

no plkst. 21.00 Valmierā norisināsies Valmieras Kauss 2011 ikviens aicināts uz Dīvaliņa pļavu, kur uzstāsies grupa Otra puse, savukārt no plkst. 23.00 labvēlīgos laikapstākļos notiks gaisa balonu nakts spīdēšana.

 

LATGALE

plkst. 18.00  notiks Pilngadības svētki "Nemeklē laimi citur, laime ir pie tevis paša!"  Ludzas pilsētas parka estrādē (lietus gadījumā Tautas namā).

 

28. maijs

RĪGA

Austrumeiropas PRO drifta čempionāta 2. posms notiks Biķernieku sporta kompleksā.

no plkst. 12.00 līdz plkst.18.00 ar godu slavenajai blondīņu parādei „Go blonde!“ arī modes un izklaides centrā Rīga Plaza valdīs gaišo matu īpašnieces.


JŪRMALA

plkst. 11:00 Mežmalas vidusskolā notiks Jūrmalas pilsētas atklātais čempionāts mākslas vingrošanā.

plkst. 18:00 Dzintaru koncertzālē vasaras kūrortsezonas atklāšana.


VIDZEME

Alūksnes novada svētki. Alūksnē visas dienas garumā notiks pilsētas svētki. Pasākumu programma www.aluksne.lv.

Ķeguma novada svētki. Svētku dalībniekiem būs iespēja piedalīties sporta aktivitātēs, skatīties pašdarbnieku koncertu, kā arī viesmākslinieku Kaķis maisā un Blitze koncertus, piedalīties radošajās darbnīcās, apskatīt mākslas skolas un mākslas studijas veidoto darbu izstādi un piedalīties daudzās citās svētku norisēs. Diena noslēgsies ar lustīgu zaļumballi un krāšņu uguņošanu.

Limbažos notiks Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novadu skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki "Aizlidot līdzi", kas pulcēs novadu skolēnu korus, deju kolektīvus, pūtēju orķestrus un ansambļus.

plkst. 8:25 notiks brauciens ar dīzeļvilcienu no Rīgas līdz Gulbenei, Stāmerienei un Alūksnei. A/s "Pasažieru vilciens" organizētais dīzeļvilciens no Rīgas uz Gulbeni aties plkst. 8:25 un Gulbenē pienāks plkst. 12:11. Pēc Bānīša šaursliežu dzelzceļa depo apmeklējuma un vizināšanos ar drezīnām, pasažieri Gulbenes stacijā varēs sēsties Gulbenes - Alūksnes bānītī, kas atiet plkst. 13:00.

plkst. 9:00-19:00 Piebalgā norisināsies nākamais autofotoorientēšanās sacensību posms Piebalgas skati.

plkst.10.00 Valmieras pagasta lidlaukā jau 22.tradicionālajos Gaisa pūķu svētkos pulcēsies ne tikai mazie, bet arī pieaugušie pūķu laidēji. Tos šoreiz savos sporta spēļu laukumos laipni uzņems sporta un atpūtas komplekss "Avoti".

plkst. 10.00 Mēru muižas laukumā (Smiltenē) apmeklētājus gaidīs Barons Bunduls ar Smiltenes novada amatiermākslas kolektīviem. Visas dienas garumā notiks amatnieku andelēšanās ar lauku labumiem un kārtīga muižas alus baudīšana.

plkst. 11.00 Gulbenē kultūras centrā, un tā apkārtnē, kā arī Vecgulbenes muižā notiks starptautiskais amatierteātru un pūtēju orķestru festivāls "Hepenings 2011". Festivāla programmā būs dažādi muzikāli un teatrāli priekšnesumi ar vietējo un kaimiņu novadu dalībnieku piedalīšanos.

plkst. 12:00 amatnieks Jānis Zviedris aicina uz cepļa iekuršanu un cepļa vaļā vēršanu svētdien ap 16.00 - telts vietas, ugunskura vietas nodrošina.

plkst. 12:00-18:00 Dikļu pilī norisināsies 1. atvērto durvju diena, kuras ietvaros ikvienam būs iespēja iepazīties ar Dikļu pili un tās piedāvātajām iespējām, izstaigāt un apskatīt pils istabas, ielūkoties restorāna šefpavāra Valtera Zirdziņa kulinārajos labirintos un nogaršot kādu no Valtera gatavotajiem gardumiem, kā arī iepazīties ar viesmīļu darbu specifiku.

plkst. 18.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē XVI Senioru Deju svētkos tiksies 47 Latvijas senioru deju kolektīvi no visiem Latvijas novadiem – kopā vairāk nekā 900 dejotāju. Koncertā muzicēs pūtēju orķestris „Madliena”.

plkst. 21.00 Smiltenē skaļākā zaļumballe kopā ar – Kokmuižas muzikantiem, Klaidoni, Credo. Ieeja uz zaļumballi Ls 3,-.


KURZEME

plkst. 11:30 Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola hallē notiks Ventspils pilsētas pieaugušo, bērnu un jauniešu invalīdu sporta svētki. Ieeja bez maksas.

plkst 17:00 Liepājas jahtu centra piestātnē, pie viesnīcas Promenade Hotel ieradīsies aptuveni 20 jahtu liela miniregate.


ZEMGALE

plkst. 15.00 Bauskas Pilskalna estrādē notiks Senioru koru svētki, kuros piedalīsies 28 jauktie kori un 12 sieviešu kori, kopā ap 1200 dalībnieku.

plkst. 16:00 Pētera Upīša ceriņu dārzā Dobelē skanēs koncerts „Sirds mūzika ceriņos”.

plkst. 18.00 Tautas deju festivāls „LATVJU BĒRNI DANCI VEDA”  Krustpils saliņā. Ieeja bez maksas.


LATGALE

plkst.19.00 deju kolektīvu Sadancis Daugavpils novadā, Vaboles pagasta parkā. Piedalās deju kolektīvi no Daugavpils novada, citiem Latvijas novadiem, ārzemju kolektīvi. Plkst. 22.00 – zaļumballe. Spēlē grupa „Bruoļi optimisti”.

 

29. maijs

 
VIDZEME

Visas dienas garumā Alūksnē notiks pilsētas svētki. Pasākumu programma www.aluksne.lv.

plkst. 13.00 Turaidā notiks tradicionālais sprinta skrējiens „Ātrākais ziņnesis” Turaidas pils tornī.

plkst. 15.00 Saulkrastu brīvdabas estrādē vienreizējs pasākums (ar mīkstu pedalizāciju si bemol mažorā) „Dzied’ ar mani tautu meita”.

plkst. 17.00 Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos pazīstamā franču dramaturga Īva Žamiaka (Yves Jamiacque) komēdija „Acālija” Vara Braslas režijā.


KURZEME

plkst. 11:00 Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola hallē, preses telpā, notiks Ātrspēles turnīrs šahā. Ieeja bez maksas (atb. J.Neimanis, tālr. 20204046).

plkst. 11:00 Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola hallē, preses telpā, notiks Ātrspēles turnīrs šahā. Ieeja bez maksas.

plkst. 19:00 Liepājas Lielajā ģildē unikālā simfomugama koncertā saspēlēsies Liepājas Simfoniskais orķestris un izcili Azerbaidžānas solisti ar autentiskiem tautas mūzikas instrumentiem.

 
ZEMGALE

plkst.16.00 Dobeles estrādē notiks Zemgales un Kurzemes pūtēju orķestru koncerts „Ceriņu laikā”.


LATGALE

no plkst. 11.00 notiks Starptautiskais Tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2011”  dabas parkā „Daugavas loki” (Daugavpils novads, Naujenes pagasts, Slutišķu ciems).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52211905sec.