Ar bānīti un riteņiem pretī vasarīgam piedzīvojumam [1]

Visu jūniju (11.06., 18.06. un 25.06.) turpināsies saskaņotie SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" un a/s "Pasažieru vilciens" tematiskie atpūtas braucieni no Rīgas līdz Gulbenei, Stāmerienei un Alūksnei. Braucienu ietvaros 11. jūnijā dosimies velo ekskursijā no Stāmerienas uz Gulbeni.

2011. gada jūnija sestdienās visiem dalībniekiem būs iespēja pavadīt aktīvas brīvdienas vienā no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Vidzemē – kultūrvēsturiskajā muzejdzelzceļā "Gulbenes-Alūksnes bānītī", ko šogad Baltijas valstu žurnālisti atzinuši par vienu no pievilcīgākajiem tūrisma objektiem.

A/s "Pasažieru vilciens" organizētais dīzeļvilciens no Rīgas uz Gulbeni aties plkst. 8:29 un Gulbenē pienāks plkst. 12:16. Pēc Bānīša šaursliežu dzelzceļa depo apmeklējuma un vizināšanos ar drezīnām, pasažieri Gulbenes stacijā varēs sēsties Gulbenes - Alūksnes bānītī, kas atiet plkst. 13:00. Brauciena laikā būs pieejams Bānīša bāra vagons ar dažnedažādām uzkodām.

Katru sestdienu papildus braucienam dīzeļvilcienā un šaursliežu dzelzceļā tūristi varēs doties speciāli organizētās ekskursijās un apskatīt Vidzemes reģiona skaistākos objektus krāšņajā Stāmerienas apkārtnē vai Bībeles tulkotāja Ernesta Glika pilsētā Alūksnē. Savukārt 11. jūnijs tiek pasludināts par "Bānīša velo dienu"! Tos, kas vēlēsies šo sestdienu pavadīt aktīvi un veselīgi, aicināsim pēc posma Gulbene – Stāmeriena izbraukšanu ar mazo bānīti, gida pavadībā doties izglītojošā velo braucienā Stāmeriena – Gulbene (personīgo velosipēdu transportēšanai līdz Stāmerienei tiks nodrošināts speciāls vagons, brauciena biļetes cena kopā ar maksu par velosipēda pārvadāšanu – 2,52 Ls).

Tos pasažierus, kas vēlēsies pavadīt mierīgāku sestdienu pēc ekskursijas ar Bānīti varēs nokļūt Gulbenē un ar dīzeļvilcienu Gulbene – Rīga (no Gulbenes plkst. 17:10) atgriezties mājās.

Plašāka informācija pa tālruņiem 20228884; 64473037 vai e-pastu [email protected], kā arī http://www.banitis.lv/. Tūristu grupām paredzētas atlaides.

Kā iepriekš minēts, līdzīgi braucieni norisinājās katru sestdienu maija mēnesī, kad dzelzceļiskos braucienus izmantoja gan skolēnu un studentu grupas, gan individuālie ceļotāji. 14. maija brauciena ietvaros Bānīša pasažieri iepazinās ar bānīša bufetniecēm, bānīša laupītājiem un Viktora Ķirpa Ates muzeju. Savukārt 21. un 28. maijā zirgu pajūgos ceļotāji devās apskatīt Stāmerienas gleznainākās vietas.

Šajā vasarā Gulbenes - Alūksnes bānītis piedalās arī projektā "Dižā Baltijas apceļošana 2011". Plašāku informāciju par šo projektu iespējams atrast www.greatbaltic.eu.

Atgādinām, ka bānītis visu gadu kursē katru dienu un tiem, kas nevarēs piedalīties sestdienas braucienos, piedāvājam pavizināties ar Bānīti kādā citā reizē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Rita 06/08/2011 20:41 supre vajadzes izmantot tadu iespeju

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


1st-studio.com
,


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52266407sec.