Svinam Valkas un Valgas pilsētas svēkus

No 9.līdz 12.jūnijam Valka un Valga kopīgi svinēs pilsētas svētkus. Pirms 725 gadiem apdzīvota vieta Walck pirmo reizi minēta rakstos, bet pirms 427 gadiem Polijas karalis Stefans Batorijs piešķīra Walk pilsētas tiesības.

Abas dvīņu pilsētas Valka un Valga savu dzimšanas dienu kopā svin jau septīto gadu, bet plašāku skanējumu svētki ieguvuši pēc robežbarjeru noņemšanas 2007.gada decembrī. Kā jau katru gadu, arī šogad svētki būs dažādām norisēm bagāti. Notiks jau tradicionāli pasākumi – gadatirgus, spēkavīru sacensības, atrakcijas un radošās darbnīcas, amatiermākslas kolektīvu koncerti, laivu rallijs, nakts kino. Savukārt Ziedu svētki "Puķu brīnumā", Valkas – Valgas adīšanas čempionāts Valkā un 427 metrus garš līnijdancis Valgā – tie ir pasākumi, kas svētku ietvaros notiks pirmo reizi.

Katrai svētku dienai dota devīze. Piektdienas, 10.jūnija, devīze ir "Walck – 725". Šim nozīmīgajam skaitlim par godu Valkā norisināsies Ziedu svētki "Puķu brīnumā". Tie sāksies plkst. 13.00, kad Lugažu laukumā visi valcēnieši un pilsētas viesi aicināti, līdzi ņemot ziedus, pļavu puķes un zaļumus, piedalīties gan senā Valkas nosaukuma „WALK”, gan krāšņu ziedu segu veidošanā. Plkst. 18.00 pie Valkas kultūras nama sāksies pilsētas bērnu kolektīvu koncerts "Ziedu smaidi". No plkst. 19.00 apskatei būs atvērti vairāki no sakoptākajiem Valkas un Valgas dārziem, bet plkst. 22.15 pie Valkas kultūras nama sāksies Valkas fotostudijas "Reflex" vakara ziedu performance.

Sestdienas, 11. jūnija devīze ir "Dvīņu pilsētām – 427". Šī ir dažādām norisēm vispiepildītākā diena, kad ikviens varēs atrast kaut ko sev interesantu un apmeklējamu, jo arī attālumi starp pasākumu norises vietām nav lieli. Nebijis pasākums Valkā būs adīšanas čempionāts. Tajā sacentīsies adītāji no Valkas un Valgas. Adīšanas čempionāta laikā tiks apadīts lielais ozols pie abu pilsētu robežas, pie Valkas – Valgas 400. dzimšanas dienai veltītā akmens.

12. jūnija devīze ir "Sportiska svētdiena kopā ar ģimeni", kad notiks mopēdu sacensības un Pedeles upes Laivu rallijs, kas allaž ir īpaši atraktīvs, jo tajā var izmantot visdažādākos bezmotora ūdens transporta līdzekļus Pilsētas svētku noslēgumā – tautu kultūru koncerts Valgas kultūras centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50053883sec.