«Latvijas leģendu mājas karte» aicina balsot par pievienotajām leģendām

Pirmo reizi Latvijā ir izveidota "Latvijas Leģendu Mājas karte" ar vairāk nekā 500 īpašām, teiksmainām un skaistām vietām no visiem Latvijas novadiem, kas vienkopus apkopotas un aplūkojamas www.latvijaslegendas.lv
No Latgales reģiona pievienoti 182 objekti, no Zemgales - 41, no Kurzemes - 103, no Vidzemes 100, savukārt no Rīgas reģiona - 70. Lielākā atsaucība projekta gaitā saņemta no novadu pašvaldībām, bibliotēkām un muzejiem, turklāt jāatzīmē, ka visaktīvākie bija Latgales reģiona iedzīvotāji.
Projekta "Latvijas Leģendu Mājas karte" organizatori cer, ka līdz ar leģendu kartes izveidi šovasar iedzīvotāji izmantos karstās vasaras sniegtās iespējas un daudz vairāk laika pavadīs apceļojot Latviju, iepazīstot gan labi zināmas, gan mazpazīstamas vietas visos Latvijas novados!
Ņemot vērtā, ka lielo atsaucību, arī turpmāk www.latvijaslegendas.lv Latvijas iedzīvotāji varēs iesūtīt savas leģendas, turpinot veidot "Latvijas Leģendu mājas karti".
Turpinās balsošana par spilgtākajām leģendām
Līdz 20.jūnijam mājas lapā www.latvijaslegendas.lv norisināsies balsošana par pievienotajām leģendām. Ikviens Latvijas iedzīvotājs var atdot savu balsi par, viņaprāt, leģendārāko Latvijas vietu. Balsojumu no katra datora iespējams veikt reizi dienā.
Desmit (10) pievienoto leģendāro vietu autori, par kuru objektiem tiks atdots lielākais balsu skaits, kā veicināšanas balvu katrs saņems kasti ar saldējumiem "Mājas".
Uz doto brīdi lielākais balsojums ir saņemts par šādiem objektiem:
1. Saulrieti /Vidzeme, Vecpiebalgas novads;
2. Kalna Kaibēni/ Vidzeme, Vecpiebalgas novads;
3. Ģenerālbedre un Vaktskalns/ Vidzeme, Vecpiebalgas novads;
4. Dāvida avota ūdenskritumi/ Vidzeme, Cēsu novads;
5. Pietarga (Mačperu) sarkanās klintis/ Rīgas reģions, Salacgrīvas novads;
6. Veczemju sarkanās klintis/ Rīgas reģions, Salacgrīvas novads;
7. Kazugravas Septiņavotu ūdenskritums/ Vidzeme, Priekuļu novads;
8. Raunas Staburaga ūdenskritums/ Vidzeme, Raunas novads;
9. Pāvilostas Pelēkā kāpa/ Kurzeme, Pāvilostas novads;
10. Daudas upītes ūdenskritums/ Rīgas reģions, Siguldas novads.

Par Latvijas Leģendu Mājas karti
Ar projektu "Latvijas Leģendu Mājas karte" (www.latvijaslegendas.lv) ir apkopotas Latvijā skaistākās vietas, kas apvītas ar iedzīvotāju stāstiem, tādā veidā veidojot Latviju kā leģendām bagātu valsti. Šis projekts ļauj apskatīties uz Latviju no cita skatupunkta - ar cik daudz vēl nedzirdētām, bet skaistām vietām tā ir bagāta, kas veicinās iedzīvotāju vēlmi daudz vairāk to apceļot un patriotismu pret valsti.
Projektā līdz šim iesaistījusies lielākā daļa Latvijas tūrisma informācijas centru, bibliotēku un pašvaldību, sabiedrībā pazīstamu cilvēku - atsauksmes ir saņemtas no pilsētu mēriem, amatpersonām, TV personībām un citiem, kas labprāt padalījušies ar interesantiem stāstiem par tikpat interesantām vietām visā Latvijā.
"Latvijas Leģendu Mājas karte" top pateicoties īsta krējuma saldējumiem "Mājas" no sērijas "Latvijas Leģendas" - ar dzērveņu - rupjmaizes kārtojuma, ābolkūkas - kanēļa un konfektes "Gotiņa" garšām, kuru receptūrā ņemtas vērā latviešu iecienītās garšas un tradīcijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15686202sec.