Valmiera svinēs savu 728. dzimšanas dienu

Valmieras pilsētas svētku programma

Ceturtdiena, 30.jūnijs. Svētku atklāšana ar brīvdabas kino vakaru

18:00 Mākslas „Galerijā Laipa” tiks atklāta mākslinieka Oļega Auzera sudraba mākslas izstāde „Apzināšanās”. Mākslinieka vārds zināms ne tikai dizaineru aprindās, bet arī izcilas gaumes un juvelieru nozares pārstāvjiem. 2001. gadā radītais 128 cm augstais un 20 kg smagais augļu trauks bija pirmais darbs atjaunotajā Melngalvja nama sudraba kolekcijā. Atzinīgi O. Auzera darbus novērtēja arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, prezidentūras laikā pasūtot Latviju reprezentējošus darbus.

21:00 Pilsdrupu estrādē uzstāsies apvienība „The Burning Hell” no Kanādas. Apvienības instrumentu klāstā iekļauti tādi muzikālie darbarīki kā bandžo, ukulele, akordeons, saksofons, vijoles, metalofons, omnihords un daudzi, daudzi citi, kas katru grupas uzstāšanos padara unikālu. „The Burning Hell” spēlētajā mūzikā jūtamas gan atsauces uz indīroku un folkroku, gan uz klasiskās rokmūzikas skaņām.

21:00 Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” dārzā (Rīgas ielā 42) audzēkņu veidotas multiplikācijas filmas bērniem.

23:00 Pie Valmieras Kultūras centra mākslas filma „Likteņdzirnas” (režisors Jānis Streičs)

23:00 Pilsdrupu estrādē spēlfilma „Mans draugs – nenopietns cilvēks” (režisors Jānis Streičs)

23:00 Pie Vidzemes Augstskolas filmas „Parādi man skaņu" (režisore Agnese Laizāne), „Jaunāka par nāvi" (režisore Laima Dance) un Valmieras Jaunatnes centra „Vinda" jauniešu starptautiskā apmaiņas projekta Norvēģijā „This is my story" īsfilmas.

Pilsētas centrā - muzicē ielu muzikanti

Piektdiena, 1.jūlijs. Svētku rosība

17:00 Izstāžu „Fantastika vai dzīve” un „Auto. Moto. Velo. – Spēkratu garāža” atklāšana Valmieras muzejā un pilsdrupu teritorijā. Būs aplūkojami dažādi zinātnes un tehnikas sasniegumi, kas tiek izmantoti sadzīvē un mājsaimniecībā, kā arī dažādi sauszemes pārvietošanās līdzekļi. Notiks arī atraktīvs pasākums „Moto mēle”, kurā visdažādāko transporta līdzekļu īpašnieki prezentēs gan sevi, gan savu braucamrīku.

17:00 – 18:00 Pie Valmieras Kultūras centra un Vecpuišu parkā projekta „Eiropas pilsētu leģendas” ietvaros uzstājas viesu kolektīvi no Valmieras pilsētas pašvaldības sadraudzības pilsētām – Vācijas, Zviedrijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas un Dānijas.

18:00 Valmieras pilsētas skeitparkā norisināsies strītbola turnīrs „Ghetto Basket Valmierā”.

19:00 – 20:30 Vakara „PeldParāde”. Valmieras uzņēmumu, organizāciju, iestāžu, ģimeņu un draugu apvienību veidoto atraktīvo peldošo objektu šovs pa Gauju virzienā no airēšanas slaloma trases „Krāces” virzienā uz pilsētas tiltu.

21:00 – 22:30 Koncerts „Klasika” DJ gaumē pie Hanzas sienas. Stīgu kvartets „Sensus” atklās savu versiju par populāras klasiskās mūzikas tēmām, nojaucot robežas starp dažādām mūzikas pasaulēm – konservatīvs klasicisms un relaksēts, atbrīvots DJ sniegums. Koncerta programmā: A. Vivaldi, J. S. Bahs, J. Haidns, V. A. Mocarts, L. Bokerīni, V. A. Mocarts, P. Čaikovskis un D. Šostakovičs.

22:00 – 23:00 Romantiskā nakts promenādē pie ezeriņa, baudot dzīvās mūzikas skaņas dažādu mūzikas instrumentu izpildījumā. Uzstāsies Gunārs Geduševs ar meitām Agnesi un Aneti (saksofons, klarnete), Guntars Aizupietis (saksofons), Aldis Lībietis (akordeons), dziesmu draugu kopa „Gaujmalietes” un mūziķi no Solnas (Zviedrija).

23:30 – 00:30 „Muzikālās strūklakas” pie Hanzas sienas

24:00 – 03:00 Vakara mūzika Rātslaukumā

Sestdiena, 2.jūlijs. Svētki turpinās

Vecpilsēta, Rātslaukums, pilsdrupu estrāde

9:00 – 18:00 Amatnieku tirdziņš. Iespēja iegādāties dažādas amatnieku darinātas lietas un lauku labumus no zemnieku saimniecībām.

10:00 – 14:00 Valmieras pilsētas pašdarbības kolektīvu un sadraudzības pilsētu

kolektīvu koncerts projekta „Eiropas pilsētu leģendas” ietvaros. Uzstāsies pūtēju

orķestris „Signāls”, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Agrā rūsa”, Anita Ozola ar

dziesmu draugu kopu „Gaujmalietes”, bigbends „Valmieras puikas”, tautas deju

grupa no Halles (Vācija), tautas mūziķi no Oplandes (Norvēģija), deju grupa no

Zdunskas – Wolas (Polija), „Villagodt” vasaras muzikanti no Solnas (Zviedrija), tautas

deju kolektīvs no Paņevežas ģimnāzijas (Lietuva).

10:00 – 14:00 „Valmieras novada fonda Labo darbu taka” – caur interesantiem uzdevumiem iepazīsi VNF paveiktos labos darbus, dalīsies idejās mūsu apkaimes dzīves uzlabošanā, kā arī varēsi kļūt par 50. draugu Valmieras novadam.

16:00 – 17:00 „Retromance” – Rīgas Motormuzeja un Latvijas Anktīko automobiļu kluba retro automašīnu parāde Rātslaukumā (20.-30.to gadu automašīnas).

Hanzas siena

10:00 – 18:00 „Annels” piepūšamās atrakcijas un karuseļi bērniem.

Pie Valmieras Kultūras centra

10:00 – 14:00 Pasākums bērniem „Ar prieku Valmierai !” Iespēja vērot un piedalīties koncerta programmās, kurās uzstāsies bērnu popgrupas „Smaidulīši” un „Smaidiņi”, radošā grupa „Pekšņi”, muzikāli dramatiskais bērnu teātris „Ķiparipipari”, teātra studija „Spēlīte”, hip-hop un breakdance dejotāji, popgrupa „Odziņas”, Gintas Modes teātris un Alīna Ņikitina (konkursa „Mazo dziesmas Latvijai” dalībniece). Būs arī iespēja darboties radošajās darbnīcās „Pūķu darbnīca”, „Skaistuma salons”, „Floristika” un citās.

10:00 – 18:00 „Lec un minies” atrakcijas bērniem

Jauniešu parks (Vecpuišu parks)

11:00 – 15:00 Velo Fashion Show radošais konkurss, kurā ikviens aicināts izgreznot savu braucamo – velosipēdu, skrituļslidas, rolleri, motociklu vai kādu citu nelielu braucamrīku. Plkst. 15.00 – braucamrīku parāde.

11:00 – 15:00 radošā darbnīca iespēja uzdrīkstēties un no otrreiz izmantojamiem materiāliem izgatavot tērpu ar devīzi – „Tukša galva, zaļi mati”. Tērpu dizaineriem būs iespēja savus darbus izrādīt arī modes skatē. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi dažādas lietas, kas noderētu tērpu izgatavošanā – vecus audumus, kreklus, šlipses, maisiņus, diskus u.c. neiedomājamas lietas!

11:00 – 15:00 Pērlīšu darbnīca „Rotāsimies Valmierai” iespēja iemācīties gatavot rotas, izmantojot pērlītes, filcu, audumu, un stieples. No pērlītēm un stieplēm tiks gatavots uzraksts - VALMIERA. No dzeltenā filca – matu stīpas ar zilu Gaujas līkumu. Tiks gatavoti arī ziedi - dzeltenās pīpenes un zilās rudzu puķes.

11:00 – 15:00 video sveiciens „Nākotnes vēstījums Valmierai”

Iespēja ikvienam sniegt savu video sveicienu Valmieras pilsētai. Tā var būt nākotnes vīzija, sapnis par kādu vietu Valmierā un savs novēlējums pilsētai svētkos. Filmēties varēs gan individuāli, gan kopā ar draugiem un ģimeni..

11:00 – 15:00 Sportland aktivitātes bērniem un jauniešiem

Sportiskas un jautras aktivitātes lieliem un maziem – iespēja izlēkāties batutā, veikt dažādus uzdevumus, piedalīties stafetē „Uzticamais draugs”.

13:00 – 15:00 Foto orientēšanās „Pa pilsētas pēdām…” Reizēm arī tuvākā apkārtne nav līdz galam iepazīta, tāpēc šogad pilsētas svētkos dosimies savai Valmierai pa pēdām, lai atklātu un uzzinātu vairāk! Piedalīties aicināts ikviens no 13 gadu vecuma, veidojot komandu kopā ar savu ģimeni vai draugiem. Pēc attēliem dalībniekiem būs jāatrod 10 kontrolpunkti un jāatbild uz jautājumiem. Starts un finišs - Jauniešu parkā (Vecpuišu parkā).


11:00 – 12:00 Vindas sveicieni Valmierai „Arī vasarā, viss ir kārtībā”

Iespēja vērot jaunākās modes tendences, ko demonstrēs VJC „Vinda” šūšanas un modelēšanas studijas „Fantāzija” jaunieši, priecāties par deju kopas „Liesmiņa” raito dejas soli un klausīties vokālās studijas „Notiņas” bērnu balsīs.

12:00 – 13:00 Jauniešu radoši veiklā stafete „Tiešsaitē”

Valmieras aktīvāko jauniešu organizāciju kopīgā aktivitāte – katrs stafetes posms tiks piešķirts citai Valmieras jauniešu organizācijai, dodot iespēju parādīt, kas ir visraksturīgākais konkrētai organizācijai.

13:00 – 15:00 Koncerts Jauniešiem „Parādi jaunieti Valmierai”

Iespēja jaunajiem skatuves māksliniekiem sevi parādīt plašākai publikai un visai pilsētai. Koncertā uzstāsies dažādi dziedātāji, mūzikas instrumentu spēlētāji, kā arī aktīvākās jauniešu grupas.

Pilsētas estrāde

18:00 – 04:00 Svētku koncerts un balle. Apbalvojumu „Goda valmierietis” un „Gada valmierietis” laureātu apbalvošana. Koncertā skanēs džeza zelta melodijas, kuras izpildīs Harijs Bašs (klavieres), Deniss Paškevics (saksofons, flauta), Māris Briežkalns (sitaminstrumenti), Jānis Stafeckis (kontrabass). Piedalās vokālā grupa „Framest”Beāte Zviedre (soprāns), Elīna Šmukste (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons), Edgars Janovs (bass). Apmeklētājus priecēs arī Mikrofona aptaujas topa līderi - Ivo Fomins ar grupu, Nikolajs Puzikovs, Lauris Reiniks, AISHA, Liene Candy, Kaža ar grupu un grupa Musiqq. Ballē par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa „Keksi” un DJ. Ieeja uz koncertu no plkst. 17.00 bez maksas. Pēc plkst. 18.00 ieejas maksa Ls 1,-.

Sporta aktivitātes

Daliņu pludmalē

9:00 Valmieras Pilsētas svētku pludmales volejbola turnīrs.

Vidzemes Olimpiskā centra futbola stadions

9:00 Valmieras pilsētas svētku futbola turnīrs

Laukumā pie Sv. Sīmaņa baznīcas

10:00 – 14:00 „Spēks, veselība un daile 2011” – sportiskas aktivitātes veselīgam dzīvesveidam. Notiks body bike maratons, aerobikas un spēkavīru paraugdemonstrējumi, u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67238903sec.