Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 01.07.-03.07.2011

1. jūlijs

RĪGA

plkst. 19.00, kim? laikmetīgās mākslas centrs turpinās vasaras sezonu ar zviedru mākslinieces Idas Petersones, baltkrievu fotogrāfa Andreja Lenkeviča un "Sūzenas Sontāgas camp kino" izstāžu atklāšanu.

No 1. jūlija līdz 21. jūlijam starptautiskās lidostas „Rīga” termināļa A un C izlidošanas sektoros skatāma jaunās gleznotājas Sandras Silevičas personālizstāde Summer’s Glory.

plkst. 20.30 Rīgā risināsies IV Latvijas skolu teātru festivāls „Kustības turpinājums”, kuru organizē Valsts Izglītības satura centrs, pieaicinot Rīgas interešu izglītības metodisko centru. Sāksies festivāla dalībnieku gājiens no Bastejkalna uz Vērmanes dārzu, kur estrādē plkst. 21.00 paredzēta festivāla atklāšanas pasākums.

plkst.19.00 Anglikāņu baznīcā ieskandinas Imantdienas Rīgā, ar Imanta Kalniņa dziesmu vakaru "REIZ IMANTOS". Tajā izcilākās Imanta Kalniņa dziesmas dzirdēsim divu pazīstamu austrasbērnu — Ievas Akurateres un Arņa Miltiņa izpildījumā. 

plkst. 16:00 ES mājas „Mākslas istabā” (Aspazijas bulvāris 28, Rīga), notiks Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Tartu Art School izstādes Tartu Kunstikool 60. Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolai 65. atklāšana.  

JŪRMALA

No 1. līdz 3.jūlijam Jūrmalā notiks Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde par kuras talismanu kļuvis bruņurupucis Zeltiņš. Sacensību programmas skatiet šeit!

pl.20.00 Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" notiks Latvijas jaunatnes vasaras Olimpiādes svinīgā atklāšanas ceremonija ar dalībnieku parādi, kas sāksies pulksten 19:00, LOK karoga pacelšanu un Olimpiskās uguns iedegšanu, paredzēta kultūras programma ar jauniešu vidū populāru mūziķu Laura Reinika un Gustavo, kā arī operdziedātājas Ilonas Bageles piedalīšanos.

plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta 6. starptautiskā jūras ainavu izstāde „Marina – 2011”.

KURZEME

Ventspilī norisināsies ekstrēmo sportu festivāls „Ventspils X-spēles 2011. A.Lemberga balvu izcīņa”, kurā par Aivara Lemberga naudas balvām 3000Ls kopsummā cīnīsies labākie ekstrēmo sporta veidu pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Anglijas, Norvēģijas, Somijas u.c. valstīm. 

Plkst.20:00, Berghofas muiža – Kalnamuiža, Skrundas novads Latvijas talantu koncerts Satikšanās mūzikā vienuviet pulcēs vairākus desmitus talantīgu dziedātāju no visas Latvijas. Koncertu vadīs dziedātājs Normunds Rutulis. Koncerta īpašie viesi – Ieva Kerēvica, Igo, Ginta Krievkalna un Musiqq, Instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā. Tā būs pozitīva un neaizmirstama tikšanās, krāšņā un skanīgā koncertprogrammā.

 

VIDZEME

plkst.21:00, Cēsis sveiks komponistu Imantu Kalniņu ar īpašu bērnu mūzikas koncertu Pils dārzā „Imkas sapņu grāmata”, kurā kopā ar Cēsu bērniem un jauniešiem muzicēs Rēzija Kalniņa un Marts Kristiāns Kalniņš.

no pl.8:29 notiks SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" un a/s "Pasažieru vilciens" saskaņotais, tematiskais atpūtas brauciens ar vilcienu no Rīgas līdz Gulbenei, Stāmerienei un Alūksnei.

Valmieras pilsētas svētki - 728.gadu dzimšanas diena: plkst. 17.00 Valmieras muzejā un pilsdrupu teritorijā tiks atklātas izstādes "Fantastika vai dzīve" un "Auto. Moto. Velo. - Spēkratu garāža". No plkst. 17.00 līdz 18.00 pie Valmieras Kultūras centra un Vecpuišu parkā uzstāsies Valmieras sadraudzības pilsētu viesu kolektīvi no Vācijas, Zviedrijas, Lietuvas, Norvēģijas un Polijas. Sportisko aktivitāšu cienītāji plkst. 16.00 aicināti uz pilsētas skeitparku (Rīgas ielā 43A), kur notiks strītbola turnīrs "Ghetto Basket Valmierā". No plkst. 19.00 līdz 20.30 notiks vakara "PeldParāde"- peldošo objektu šovs pa Gauju virzienā no airēšanas slaloma trases "Krāces" virzienā uz pilsētas tiltu. No plkst.21.00 līdz 22.30 laukumā pie Hanzas sienas klausītājus priecēs koncerts "Klasika DJ gaumē", savukārt no plkst. 22.00 līdz 23.00 dzīvās mūzikas skaņas varēs baudīt romantiskajā nakts promenādē pie Dzirnavu ezeriņa, savukārt džeza klubā - restorānā "Parks" (Rīgas ielā 19) uzstāsies Rīgas Doma skolas Džeza nodaļa un pašmāju mūziķi. No plkst. 23.30 līdz 00.30 pie Hanzas sienas varēs baudīt Muzikālās strūklakas.

Saulkrastu pilsētas svētku moto: „Visi uz Saulkrastiem – pa lieliem tiltiem un maziem tiltiņiem!”. Baltajā kāpā 19.00 smilšu figūru būvēšana un labāko figūru gratulācija, iespēja iegūt savā īpašumā īstu mākslinieka gleznotu portretu un pašam līdzdarboties mākslinieciskā jaunradē. Tikšanās ar Saulkrastu plenēra māksliniekiem, fotostudijas „Fotomobilizācija” izstādes „Svētki” atklāšana. 21:30 ar 20. gs. 60. un 70. gadu romantisko latviešu dziesmu programmu visus priecēs sieviešu vokālais ansamblis „Neaizmirstulītes” ; metāla pūšamo instrumentu kvintets „Live Brass” , kā arī Ivo Sildegs.

Siguldā norisināsies tradicionālais – jau astotais Kremerata Baltica festivāls, kura devīze šogad ir "Jaunības balsis. Festivāls bez kompromisiem”. plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis“ Festivāla atklāšanas koncerts

Smiltenes apkaimē sāksies gada lielākās Latvijas orientēšanās sacensības „Kāpa 2011”. Trīs dienas tajās vairāk kā 1400 orientieristi no desmit valstīm sacentīsies gandrīz 60 dažādās grupās. Sacensībām pieteikušies daudz kaimiņvalstu sportistu – lietuviešu un igauņu, kā arī orientieristi no ziemeļvalstīm. Starts tiks dots pl. 18:00 stadionā pie Tepera ezera.

ZEMGALE

No 30.jūnija līdz 2.jūlijam Jēkabpilī norisināsies pilsētas svētku pasākumi. plkst.11 Vecpilsētas laukumā sāksies Lielais piektdienas amatnieku tirgus ar mūzikas kapelu piedalīšanos un Vislatvijas kopadīšanas projekts "Mūsu Zaļā Māja" 3.Latvijas ātradīšanas čempionāta ietvaros. Plkst.12 laukumā pie Jēkabpils tautas nama sāksies sporta aktivitātes, bet plkst.14 tiks dots starts orientēšanās sacensībām "Vai pazīsti Jēkabpili?". Plkst.17 Krustpils pils Izstāžu zālē tiks atklāta Jolantas Ābeles gleznu izstāde, bet plkst.19 Vēstures muzeja brīvdabas nodaļā "Sēļu sēta" sāksies starptautiskais tautas mūzikas festivāls "Lustes Jēkabpilī". Jēkabpils pilsētas svētku otrās dienas pasākumi noslēgsies plkst.22 ar disko balli Kena parkā.

LATGALE

Rally Latgale 2011 mājvieta ir Krāslava, kur 2.-3.jūlijā paralēli rallijam norisināsies arī Krāslavas pilsētas svētki. pl.13.00 - konference „Itālijas atspulgi Latgales kultūrā un vēsturē” un Itālijas apvienošanas 150.gadadienai veltīta izstāde „Salve, Italia”; Krāslavas Mākslas un vēstures muzejā. pl.20.00 - Poļu kultūras festivāls “Poļu zīmes Latvijā”
Krāslavas Kultūras namā.

Daugavpils Universitātes muzejā būs apskatāma Mūzikas un mākslu fakultātes studentu zīmēto Daugavpils Valsts skolotāju institūta direktores un pasniedzēju portretu izstāde. Līdzās portretu galerijai, izstādes apmeklētājiem būs iespēja pārlapot DVSI audzēkņu pierakstu burtnīcas un mācību grāmatas, apskatīt 20. gs. 20.–40. gadu fotogrāfijas, pielaikot DVSI audzēkņu cepuri un iejusties pagājušā gadsimta audzēkņa tēlā.

 

 

2. jūlijs

 

RĪGA

Rīgā risināsies IV Latvijas skolu teātru festivāls „Kustības turpinājums”, kuru organizē Valsts Izglītības satura centrs, pieaicinot Rīgas interešu izglītības metodisko centru.

plkst.13:00 Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā (Grostonas ielā 6b) notiks IFBB Starptautiskais bērnu un jauniešu turnīrs fitnesā "RIGA FITNESS CUP 2011".  

no pl.10:00 - 22:00 Latvijas Augļkopju asociācija aicina ikvienu jūlija pirmajā nedēļas nogalē Rīgā apmeklēt jau ceturto Zemeņu festivālu, kas notiks pie tirdzniecības centra Spice

 

JŪRMALA

Jomas ielas svētki šogad notiek vienlaikus ar gada lielāko sporta notikumu Jūrmalā – Latvijas Jaunatnes olimpiādi - Sacensību programmas skatiet šeit!.

no plkst. 10.00, 2. „Baltic Bike Days” motociklu parāde, kurai skaļie un krāšņie braucamrīki sāks stāties Jomas ielā un plkst. 11.00 tiks dots starts vienreizējam motociklu braucienam pa maršrutu Majori – Kauguri – Dzintari – Majori. 

Aktivitātes Jomas ielā sāksies plkst. 13.00 un ilgs vismaz līdz plkst. 2.00 naktī. Jūrmalas kultūras centra sarūpēto programmu papildinās Jomas ielas uzņēmēju piedāvājums, ko varēs gan pirkt, gan baudīt, gan skatīt, gan izmēģināt.

plkst. 13.00 Jomas ielas svētkus atklās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Pēc tam koncertēs grupa „Z-Scars”. Plkst. 13.40 pie skatuves pulcēsies Jūrmalas čaklākie un skaistumu mīlošākie ļaudis, jo sāksies gadskārtējā konkursa „Jūrmalas sakoptākais īpašums” uzvarētāju apbalvošana.

no plkst. 14.00 ik stundu uz Lielās skatuves vienu pēc otras nomainīs populāras un interesantas grupas – „The Hobos”, „Goran Gora & The Yrs”, „Ewert & the Two Dragons” (Igaunija), „Age of Stones”, „Dzelzs vilks”, „A BRAND” (Beļģija), „Mr. Elvis Preslijs”, Ufo grupa un „Pērkons”, bet no plkst. 23.30 līdz diviem naktī par jauku noskaņu gādās Europien Hit Radio dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

 

VIDZEME

no 13.00 – 18.00 Sestie Ogres Mūzikas svētki aicina piestāt Muzikālajā pieturā “Ogre” Ogres Vēstures un mākslas muzejā.

no pl.11:00 Daugavas svētki Ikšķiles novadā "Mēs Daugavas krastā". No 11:00 – 14:00 visus interesentus aicināsim pulcēties radošajā darbnīcā "Daugava man raksta". No 15:00 līdz 17:00 Ikšķiles tautas namā tikšanās ar vēsturniekiem "No Daugavas sev spēku smeļam". 17:00 piedāvāsim visiem interesentiem tikšanās turpinājumu Nāves salā (pārcelšanās ar laivām no laivu piestātnes); 21:00 Ikšķiles estrādē koncertā "Mūsu veltījums Daugavai".

plkst.20:00, Cēsu Pils parka estrādē, vienlaicīgi suminot komponistu 70. dzimšanas dienā, un piedāvājot trīs dažādas dziesmu programmas, kuras vienos ne vien piederība Imantam Kalniņam, bet arī plašs izpildītāju un viesu sastāvs - skanēs Imandienas.

no pl.11:00 visi velo fani un aktīvas atpūtas cienītāji tiek aicināti pulcēties Vecatē (Valmieras raj.), kur notiks tradicionālais velobrauciens Latvijā "Apkārt Burtnieku ezeram". Dalībniekiem tiks piedāvātas dažādas distances: vienātruma velosipēdiem – 12km; Vichy maratona distance – 65km, pusmaratona distance – 48 km, kā arī bērnu distances. Jāpiemin, ka trase veidota viegla un baudāma kuru veicot būs iespējams baudīt skaisto apkārtni

no pl.10:00-18:00 Mores pagasta Mini Zoo "Salmiņi" aicina uz ikgadējo pasākumu "Strausu Dienas". Tradicionālais pasākums sniegs iespēju apskatīt dažnedažādākos dzīvniekus, tajā skaitā strausus, ķengurus, papagaiļus, fretkas, dažādu šķirņu vistas, trušus un daudzus citus eksotiskos un mīļdzīvniekus. Pasākuma apmeklētājus priecēs ne tikai dzīvnieku izstāde, bet arī garda maltīte, iespēja iegādāties dzīvniekus un suvenīrus, kā arī doties izjādē ar ponijiem un pat karaliskā braucienā ar karieti.

Valmieras pilsētas svētki - 728.gadu dzimšanas diena:no plkst. 9.00 līdz 17.00 - vecpilsētas un Rātslaukuma teritorijā notiks amatnieku tirdziņš, Tirdziņa apmeklētājus no plkst. 10.00 līdz 14.00 priecēs pilsētas pašdarbības kolektīvu un sadraudzības pilsētu kolektīvu koncerts. no plkst. 16.00 līdz 17.00 Rātslaukumā notiks "Retromance" - Rīgas Motormuzeja un Latvijas Anktīko automobiļu kluba retro automašīnu (20.-30.to gadu) parāde. No plkst. 10.00 līdz 14.00 pie Valmieras Kultūras centra notiks pasākums "Ar prieku Valmierai!". No plkst.10.00 līdz 18.00 varēs piedalīties "Lec un minies" atrakcijās, savukārt laukumā pie Hanzas sienas būs pieejamas "Annels" piepūšamās atrakcijas un karuseļi.
Savukārt jaunieši no plkst. 11.00 līdz 15.00 aicināti uz Vecpuišu parku, kas uz vienu dienu būs pārtapis par "Jauniešu parku". Būs iespēja darboties dažādās radošajās darbnīcās, nodot savu video sveicienu Valmierai, piedalīties "Velo Fashion Show" un izgreznot savu braucamrīku, kā arī citās aktivitātēs.

Daliņu pludmalē no plkst. 9.00 būs iespēja vērot Pilsētas svētku pludmales volejbola turnīru, bet Vidzemes Olimpiskā centra futbola stadionā - futbola turnīru. Laukumā pie Sv. Sīmaņa baznīcas no plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks sportisks pasākums visai ģimenei "Spēks, veselība un daile 2011".

Svētku noslēgumā pilsētas estrādē no plkst.18.00 ikviens aicināts uz svētku koncertu, kurā tiks sveikti apbalvojumu "Goda valmierietis" un "Gada valmierietis" saņēmēji. Ballē par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Keksi" un DJ. Ieeja uz koncertu no plkst. 17.00 būs bez maksas. Pēc plkst. 18.00 ieejas maksa Ls 1,-.

no pl.11:00 Alūksnē notiks Vidzemes un Latgales Dziesmu diena, kurā piedalīsies 36 jauktie un 20 sieviešu kori no Latgales un Vidzemes. Divu Latvijas novadu koru tikšanās dziesmā sāksies pulksten 11.00 ar garīgās mūzikas koncertu Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Svētku ieskandināšana turpināsies pulksten 16.00 Alūksnes Pilssalā, kur uz pontonskatuves Alūksnes ezerā klausītājus ar saviem priekšnesumiem priecēs dziedošās Eriņu, Eglīšu un Krūmiņu ģimenes. Vakarā pulksten 19.00 Dziesmu dienas dalībnieki svētku gājienā dosies uz Alūksnes Pilssalas estrādi, kur pulksten 19.30 sāksies koncerts "Skan Atzeles novads".   

Saulkrastu pilsētas svētku moto: „Visi uz Saulkrastiem – pa lieliem tiltiem un maziem tiltiņiem!”. No 8.00 Saulkrastu centrā svētku tirgus. 9.00 tradicionālā rīta modināšana kopā ar pūtēju orķestri „Neibāde”, 9.00 futbola sacensības Zvejniekciema stadionā; No 11.00 sacensības basketbolā (GHETO) un volejbolā (MIX grupas) pie aktīvās atpūtas kompleksa „Koklītes”; 12.00 galda teniss brīvā dabā Saulkrastu centrā; 12.00 Saulkrastu centrā trešā Vislatvijas ātradīšanas čempionāta Saulkrastu posms un viena no visvecākajiem Saulkrastu tiltiem apadīšana pie Saulkrastu Pēterupes ēv. lut. baznīcas. Rokdarbnieku pulciņa jaunākie darbi izstādē „Lejā, pie upītes” Saulkrastu domes zālē. 13.00 Saulkrastu centrā, pie Bīriņu ielas izejas uz jūru, lustīga dancošana tradicionālajā dienas koncertā „ Reiz uz tilta satikās..”. Piedalās Saulkrastu mākslinieciskie kolektīvi un viņu viesi.

19.30 svētku gājiens no Saulkrastu centra līdz brīvdabas estrādei. 20.00 svētku sarīkojums brīvdabas estrādē „Brauciet lēnām pār tiltu, draugi!” Piedalās Saulkrastu mākslinieciskie kolektīvi un viesi no Lietuvas. Pēc sarīkojuma balle ar „MUSIQQ”, I. SUTUGOVU un K. KRIEVKALNA instrumentālo grupu, DJ RUDAIS.

Siguldā norisināsies tradicionālais – jau astotais Kremerata Baltica festivāls, kura devīze šogad ir "Jaunības balsis. Festivāls bez kompromisiem”. plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis“ KAMERMŪZIKAS MARATONS „MŪZIKA BĒRNĪBAI“ 

 

KURZEME

no pl.12:00 Ventspilī norisināsies ekstrēmo sportu festivāls „Ventspils X-spēles 2011. A.Lemberga balvu izcīņa”. Galvenā ekstrēmo sporta veidu festivāla dienā, visas ekstrēmās norises notiks Ventspils Piedzīvojumu parkā. Tur jau no plkst. 12:00 sacensību dalībnieki un viņu fani cīnīsies par „Užavas alus” sarūpētajām balvām minifutbola turnīrā „Zelta keda”. Savukārt no plkst. 16:00 asas izjūtas varēs baudīt, vērojot sacensības BMX un MTB nobraucienos no kalna. Sacensību dalībnieki cīnīsies par vērtīgām A.Lemberga naudas balvām. Plkst. 18.00 Piedzīvojumu parkā notiks ekstrēmo sporta veidu triku piepūšamā maisa „Airbag” atklāšana un paraugdemonstrējumi. Festivāls noslēgsies 2.jūlija vakarā plkst.22.00 kopā ar Tomu Grēviņu un Dj Dubra ballītē Piedzīvojumu parkā.

pl.11.00 Rendā Tautas mākslas svētki „Rendas bazārs” svinīgā atklāšana Rendas estrādē. No 11.00 Darbojas Mākslinieku un Amatnieku bazārs, Kuldīgas Senatnes Pētīšanas biedrības no Pilsētas muzeja un Kuldīgas Bibliotēkas Biedrības stendi ar atspirdzinošiem dzērieniem un citām piedevām lieliem un maziem. 6 ½ pēc pusdienas laukumā pie estrādes Dižkoncerta iespēlēšana un iedancošana. 7 pēc pusdienas estrādē Rendas Bazāra Dižkoncerts ar labu ragu mūziku, kora dziesmām un tautisku deju. Pēc koncerta – 9 vakarā - dejas zaļumos ar ansambli „Jūrkante” Blāzes kunga vadībā. Pusnaktī – illuminācija.  

no pl.9:00 Talsos atzīmējot pilsētas 780 gadu jubileju, 24 stundu garumā varēsiet baudīt mūziku, dziesmas un dejas, jautrību, pārsteigumus, uguni un ūdeni, sauli un zvaigznes – košu un daudzkrāsainu kaleidoskopu, kur „Deviņ’reiz pa deviņ’” piesiesiet acis un sirdi.

ZEMGALE

no pl.11:00-17:00 Lanceniekos, Tukuma novadā, Džūkstes pagastā Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Džūkstes pasaku muzeju aicina ikvienu interesentu un dabas mīļotāju uz Pļavu dienu. Pasākuma ietvaros sportisku aktivitāšu cienītāji varēs doties velobraucienā un iepazīt Dunduru pļavu daudzveidīgo augu pasauli, savukārt, tie pasākuma dalībnieki, kam riteņbraukšana neiet pie sirds, interesanto pļavu pasauli varēs iepazīt Džūkstes pasaku muzejā un tā apkārtnē. Pasākuma noslēgumā paredzēta kopīga tējas vārīšana no pašu salasītiem augiem.

Plkst.12 Jēkabpils pilsētas svētki, Vecpilsētas laukumā notiks pilsētas svētku svinīgā atkāšana un sāksies dižkoncerts "Skanošā Jēkabpils" ar pašmāju un vieskolektīvu piedalīšanos. Pasākuma gaitā paredzēta titula "Gada jēkabpilietis" ieguvēju un konkursa "Pasaka par..." laureātu apbalvošana. Plkst.16.30 sāksies Laura Reinika koncerts, bet plkst.17.30 - koncertprogramma "Zvaigžņu mirdzumā". Plkst.20.15 paredzēts grupas "Liepājas leģionāri" koncerts.

plkst.12:00 Tukuma muzeja Audēju darbnīcā atklās Lailas Baltiņas un Ingūnas Smildzeres izstādi “Dāmu Fantāziju Lidojumā”. Izstādē būs skatāmas no krāsainiem materiāliem veidotas kompozīciju kolāžas, dažādas somas, brošas un citi dāmām piemēroti aksesuāri.

no plkst. 13:00 Jaunmoku pilī notiks ikgadējie “Dārza svētki visai ģimenei”, uz kuru laipni gaidīti visi mūzikas, mākslas un dzejas cienītāji ar savām ģimenēm.

 plkst. 17:00 Tukumā, Brīvības laukumā notiks“Tukuma novada Dziedošo ģimeņu saietu 2011”.

LATGALE

Rally Latgale 2011 mājvieta ir Krāslava, kur paralēli rallijam norisināsies arī Krāslavas pilsētas svētki. No pl. 13.00 - Latgales amatnieku tirdziņš – Mazā Tirgus iela
No 14.00 - Radošās darbnīcas bērniem – Mazā Tirgus iela; Piedzīvojumu un tūrisma trasīte bērniem, sporta tūrisma pulciņš - pilsētas parkā, Piepūšamās atrakcijas bērniem – Dīķu ielā
pl.15.00 - Koncerts - 18.novembra laukumā
pl.16.30 - Rally Latgale 2011 svinīgā atklāšana - 18.novembra laukumā
pl.16.40 - pirmās automašīnas starts no 18.novembra laukuma

 SS1 Eiroreģions "Ezeru zeme" - 17:20
SS2 "Neste" - 18:05
SS3 "Krāslava city" - 19:40
pl.22.00 - Vakara koncerts un balle 18.novembra laukumā kopā ar Normundu Rutuli un Krāslavas muzikantiem. Pēc koncerta- svētku salūts

plkst. 18:00 Daugavpils spīdveja trekā „Lokomotīve” norisināsies „Grand Prix” pasaules čempionāta pusfināla spīdvejā mači, kuros par ceļazīmi uz finālu cīnīsies sportisti no vairākām pasaules valstīm.

 

3. jūlijs

RĪGA

Rīgā risināsies IV Latvijas skolu teātru festivāls „Kustības turpinājums”, kuru organizē Valsts Izglītības satura centrs, pieaicinot Rīgas interešu izglītības metodisko centru.

no pl.10:00 - 22:00 Latvijas Augļkopju asociācija aicina ikvienu jūlija pirmajā nedēļas nogalē Rīgā apmeklēt jau ceturto Zemeņu festivālu, kas notiks pie tirdzniecības centra Spice.

plkst. 17.00, LU Lielajā Aulā koncerta " Pār baltu zvaigžņu tiltu" noslēgumā, paredzēta pilnīgi jauna komponista Ulda Marhileviča un dzejnieka Guntara Rača kora dziesmu cikla "Crossing The Bridges" pirmatskaņojums. Ciklu atskaņos Rīgas Skolēnu pils meiteņu koris "Rīga" un Vecumnieku novada koris " Via Stella". Solo partijas izpildīs dziedātāji Kaža (Kārlis Būmeisters) un Evija Sloka, kas būs abu dziedātāju pirmais kopīgais projekts un duets.

 

JŪRMALA

pl.15.00 Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" notiks Latvijas jaunatnes vasaras Olimpiādes svinīgā noslēguma ceremonija. Sacensību programmas skatiet šeit!


VIDZEME

no pl.10:00-18:00 Mores pagasta Mini Zoo "Salmiņi" aicina uz ikgadējo pasākumu "Strausu Dienas". Tradicionālais pasākums sniegs iespēju apskatīt dažnedažādākos dzīvniekus, tajā skaitā strausus, ķengurus, papagaiļus, fretkas, dažādu šķirņu vistas, trušus un daudzus citus eksotiskos un mīļdzīvniekus. Pasākuma apmeklētājus priecēs ne tikai dzīvnieku izstāde, bet arī garda maltīte, iespēja iegādāties dzīvniekus un suvenīrus, kā arī doties izjādē ar ponijiem un pat karaliskā braucienā ar karieti.

pl.12:00 Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā norisināsies projekts „Piecas prasmes piecās tikšanās reizēs”, kura ietvaros ikviens interesents varēs piedalīties radošajās darbnīcās. Šoreiz notiks vienkoču gatavošanas radošā darbnīca.

Saulkrastu pilsētas svētku moto: „Visi uz Saulkrastiem – pa lieliem tiltiem un maziem tiltiņiem!”. 6.30 – 10.30. Makšķerēšana jūrā. Starts un finišs aktīvās atpūtas centrā „Koklītes”. 10.00 Zvejniekciema stadionā Saulkrastu kausa izcīņa Nacionālajā suņu daudzcīņā un visu šķirņu suņu izstāde. 12.00 Bērnu rotaļu laukuma „Zvejniekciems” atklāšana. 16.00 otrais Saulkrastu koklētāju saiets „Koklē vēju vanadziņš” – dalībnieku lielkoncerts kultūras namā „Zvejniekciems”.

Siguldā norisināsies tradicionālais – jau astotais Kremerata Baltica festivāls, kura devīze šogad ir "Jaunības balsis. Festivāls bez kompromisiem”. plkst 11.00 Siguldas Jaunajā pilī Koncerts ciklā „BĒTHOVENS UN SIGULDA“; plkst 19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis“ Festivāla noslēguma koncerts

 

KURZEME

pl.14.00 Kuldīgā Latvijas ebreju kopienas 450. gadadienas ietvaros Kuldīgas sinagogā, kas tiek pārbūvēta par Kuldīgas Galveno bibliotēku notiks starptautiska konference „Ebreji mainīgajā pasaulē”.

ZEMGALE

no pl.12:00 Jelgavā norisināsies Latvijas kausa un Baltijas kausa triatlonā posms, kas būs arī Latvijas čempionāts triatlona OLIMPISKAJĀ DISTANCĒ! Tiem, kas nejūtas gatavi olimpiskajai distancei, tiek piedāvāta arī īsāka distance, startējot veselības (tautas) klasē. Jelgavā tiks dota iespēja sacensties 4-ās dažāda garuma distancēs un kopumā 21-ā vecuma grupā. Peldēšana norisināsies Lielupē - Lielupes labajā krastā jaunizveidotajā peldētavā. Riteņbraukšana norisināsies pa Jelgavas pilsētas ielām t.i. šoseju, tādejādi drīkst startēt ar jebkura (šosejas, MTB) tipa velosipēdiem. Sacensībās būs 2-as MIX zonas – „peldēšana – riteņbraukšana” – pie Lielupes, „riteņbraukšana – skriešana” – ZOC stadionā. Reģistratūra un finišs Zemgales Olimpiskā Centra stadionā, starts Lielupes peldētavas krastā!


LATGALE

Rally Latgale 2011 mājvieta ir Krāslava, kur paralēli rallijam norisināsies arī Krāslavas pilsētas svētki. SS4 "Rēzeknes novads" - 10:30; SS5 "Baltikums" - 11:15; SS6 "Tavs Auto" - 13:55; SS7 "Ajags Latvija rally club" special - 14.25. pl.17.30 - Svinīgā apbalvošana 18.novembra laukumā

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Daugavkrasti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4906559sec.