Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 15.07.-17.07.2011

15. jūlijs

RĪGA

pl.18:00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs MAZĀ ĢILDE, Amsterdamas Jauniešu simfoniskā orķestra koncerts. 

pl.19:00 Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas doms", Aigars Reinis ērģeles. Programmā: F.Lists, Ž.Alēns, A.Kalējs.

3. starptautiskais Dikļu pils retro rallijs piestās Rīgā, kurā piedalīsies aptuveni 35 dalībnieku ekipāžas no Latvijas, Krievijas, Vācijas un Somijas ar retro vai eksotiskiem automobiļiem. no plkst. 12.00 – 13:00 automašīnas būs iespējams aplūkot pašā Rīgas sirdī pie Melngalvju nama. 

JŪRMALA

pl. 20:00 "Latvijas 1. rokkafejnīcā – "Jūrmala"" muzicēs brāļi Gints un Uldis Meļķi, kuri Latvijā vairāk pazīstami kā grupas "Nasty Smile" mūziķi. 

pl.11:40 Jūrmalā Dzintaru pludmalē (pie Dzintaru koncertzāles) risināsies Latvijas pludmales volejbola čempionāta "Zelta OPEN" otrais šīs sezonas posms vīriešu duetiem. Dalību turnīram pieteikuši 32 dueti - par sešiem mazāk nekā pirmajā.

3. starptautiskais Dikļu pils retro rallijs, kurā piedalīsies aptuveni 35 dalībnieku ekipāžas no Latvijas, Krievijas, Vācijas un Somijas ar retro vai eksotiskiem automobiļiem. No 14:00 – 16:00 rallija dalībniekiem ir divu stundu gara pietura Jūrmalā Dubultu laukumā pie Dubultu stacijas.

KURZEME

Kuldīgas kultūrtūrisma pasākums Dzīres Kuldīgā šogad notiks jau 16.reizi. Šā gada Kuldīgas pilsētas festivāla moto ir „Vislabākā nedēļas nogale šovasar Dzīrēs kuldīgā – romantikas un mīlestības pilsētā”. „Dzīres Kuldīgā” visa programma: www.kuldiga.lv/?cat=502.

pl.14.00, 16.00 un 18.00 Kuldīgas pilsētas festivāla Dzīres Kuldīgā 2011. Kuldīgas Rātslaukumā jau dienas gaismā varēs aplūkot unikālos mehānismus, tikties ar māksliniekiem un vērot viņu akrobātiskos trikus. Pipototal Latvijā viesojas pirmo reizi un viņu izrādes būs vērojamas tikai Kuldīgā.

 

VIDZEME

Positivus festivāls ir lielākais mūzikas un mākslas pasākums Baltijā, kas jau piekto gadu norisināsies Salacgrīvā. Festivāla telšu pilsētiņa apmeklētājiem būs atvērta jau no ceturtdienas, 14.jūlija, plkst. 17:00, savukārt festivāla teritorija apmeklētājiem būs atvērta no piektdienas, 15.jūlija, plkst. 12:00.

3. starptautiskais Dikļu pils retro rallijs, kurā piedalīsies aptuveni 35 dalībnieku ekipāžas no Latvijas, Krievijas, Vācijas un Somijas ar retro vai eksotiskiem automobiļiem. No rīta, kad ekipāžas startēs ar 30 sekunžu intervālu. Šajā dienā rallija trase dalībniekus vedīs gan uz Rīgu, gan Jūrmalu, kur arī būs iespējams aplūkot senos spēkratus. 15. jūlijā no plkst. 12.00 – 13:00 automašīnas būs iespējams aplūkot pašā Rīgas sirdī pie Melngalvju nama, savukārt no 14:00 – 16:00 rallija dalībniekiem ir divu stundu gara pietura Jūrmalā Dubultu laukumā pie Dubultu stacijas.

ZEMGALE

Uz Tukumu pēc smukuma”, ar šādu saukli šogad tiek ieskandināti Tukuma novada svētki, kuri norisināsies trīs dienu garumā. Pirmajā dienā tiks meklēts Tukuma smukums kopā ar Okartes akadēmijas uzvarētāju Samantu Tīnu šovprogrammā „Auga, auga rūžeņa” un grupu „Triānas Parks”.

LATGALE

No 15.jūlija Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma Tautas lietišķās mākslas studijas „Pūpoli” (TLMS) pinumu izstāde.

 

16. jūlijs

 

RĪGA

pl.19:00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs MAZĀ ĢILDE - pasākums "Svelmainā balle" - „Mazās Ģildes” un draugu ugunīgie ritmi.  

JŪRMALA

pl.19:00 Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi aicina ikvienu interesentu uz Sikspārņu nakti Ķemeru nacionālajā parkā (ĶNP). Pasākums notiks Ķemeros pie Meža mājas. 

"Latvijas 1. rokkafejnīcā – "Jūrmala""  uzstāsies mūziķis, komponists un grupas "Willow Farm" līderis Emīls Dreiblats. Viņš muzicēs kopā ar ģitāristu Aleksandru Krasavinu. Ieeja šajos pasākumos bezmaksas.

pl.9:45 Jūrmalā Dzintaru pludmalē (pie Dzintaru koncertzāles) risināsies Latvijas pludmales volejbola čempionāta "Zelta OPEN" otrais šīs sezonas posms vīriešu duetiem. Dalību turnīram pieteikuši 32 dueti - par sešiem mazāk nekā pirmajā.

 

VIDZEME

Positivus festivāls ir lielākais mūzikas un mākslas pasākums Baltijā, kas jau piekto gadu norisināsies Salacgrīvā.

no pl.14:00 Notiks sarīkojums „Kurzemnieku diena Ikšķilē”. Senos laikos precinieki no citiem novadiem brauca uz Kurzemi līgavas lūkoties. Par to tiek dziedāts arī mums visiem labi zināmajā un Latvijā vispopulārākajā tautasdziesmā. Acīm redzami kaut kas vilināja ieprecēties rados un tādējādi saistīt savu likteni ar Kurzemi.

no 10:00 līdz 16:00 Valkas pagasta zemnieku sētā “Vekši” biologi, agronomi un māju saimnieki stāstīs un rādīs, ko nozīmē saimniekot Gaujas vecupēs, palieņu pļavās un ozolu birzīs. Bezmaksas atvērto durvju dienu rīko z/s “Vekši”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu projekta DEMO FARM ietvaros. 

plkst.10.00 Lugažu ciemā, smilšu pludmales volejbola laukumos tiks noskaidrots Valkas novada spēcīgākais pludmales volejbolists, kurš sacentīsies par titulu turnīrā „Lugažu beach karalis 2011”, ko organizē vietējā biedrība „Traktorciems”.

3. starptautiskais Dikļu pils retro rallijs dalībnieki atkal dosies uz Rīgas pusi, kur Biķernieku sporta kompleksā dalībnieki sacentīsies regularitātes braucienos. Pasākums ar apbalvošanas ceremoniju noslēgsies 16. jūlija vakarā (~18:00), kad interesentiem būs vēl viena iespēja tuvāk apskatīt rallija dalībnieku automašīnas, starp kurām būs gan 1956. gada Mercedes Benz, gan 1968. gada Jaguar, gan 1966. gada Chevrolet Corvet, gan 1952. gada Rolls Royce, kā arī daudzas citas automašīnas.

Ķegumā norisinātos gada lielākais motokrosa notikums – Pasaules GP izcīņa karaliskajā MX1 un MX2 klasē 

KURZEME

Kuldīgas kultūrtūrisma pasākums Dzīres Kuldīgā šogad notiks jau 16.reizi. Šā gada Kuldīgas pilsētas festivāla moto ir „Vislabākā nedēļas nogale šovasar Dzīrēs kuldīgā – romantikas un mīlestības pilsētā”. „Dzīres Kuldīgā” visa programma: www.kuldiga.lv/?cat=502.

ZEMGALE

Tukuma novada svētku rīts iesāksies viduslaiku noskaņās kopā ar Tukuma muzeju, kur jau no pulksten 10:00 Brīvības laukumā pie Pils torņa darbosies viduslaiku darbnīca un visus priecēs folkloras kopa „Ore” kopā ar amatnieku grupu „Gerdena”. No pulksten 12:00 visiem mākslas mīļotājiem jādodas uz mākslinieku ielu Harmonijas ielā, kur darbosies mākslinieku darbu brīvdabas izstāde-pārdošana un dažādas radošās darbnīcas. Visas dienas garumā Brīvības laukumā varēsiet dejot un dziedāt kopā gan ar vietējiem, gan sadraudzību pilsētu māksliniekiem. Ap pulksten 19:00 visi pulcēsies svētku gājienam uz Durbes estrādi, kur notiks deju lielkoncerts „Tukuma raksti” un svētku koncerts kopā ar grupu „Labvēlīgais Tips”, bet pēcāk balle kopā ar grupu „Disko Drostaliņas”. Tāpat arī Brīvības laukumā notiks balle kopā ar Juri Pavlovski.

Saukas pagasta svētki Lones ciemā. Programma: 10.00 - Tirdziņš. 10.30- N. Malcenieka akvareļu izstādes atklāšana. (Pagasta zālē); 11.00- Svētku koncerts (piedalās Zaļkalniņu ģimene (Lielvārde) un Viesītes k./pils jauniešu deju kolektīvs. 12.30-Gatavošanās radošajai darbnīcai un volejbola sacensībām. 13.00-15.00-Radošādarbnīca; 13.00- Volejbola sacensības; 19.00- Teātra izrāde, „”Velna skuķis”- Neretas k. nams, (estrādē); 20.00 –Paraugdemonstrējumi -Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības biedri no Viesītes. (estrādē); 21.00- Zaļumballe. Kopā ar grupu ”Leivēri”

LATGALE

Daugavpils novada Līksnā atkal skanēs daudziem tik labi iepazītais jaunās latgaliešu mūzikas festivāls Muzykys Skrytuļs 

no pl.9:00 Preiļu novada svētki. Preiļu novads Latgalē ietver tagadējos Preiļu pagastu, Aizkalnes pagastu un Preiļu pilsētu, kur nedēļas nogalē tiks svinēti svētki. TIRGUS IELA; No plkst. 9.30 - ZIEDU, MĀLA, KRĀSU, MŪZIKAS un DEJU MUSTURI: plkst.10.00 - sacensības „Mazais Preiļu novada stiprinieks”; plkst. 11.00 - jautrās stafetes „ Mana veiklā ģimene; plkst. 12.00 - Valmieras Lielo masku teātra programma bērniem. Preiļu KN: plkst. 12.00 - Preiļu novada skolotāju kora Latgale un Utenas sieviešu kora koncerts. Preiļu parka estrādē: Plkst. 13.00 - SPĒKAVĪRU SACENSĪBAS; Plkst. 19.00 - koncerts ZVAIGŽŅU MIRDZUMĀ; Plkst. 21.00 - grupas Musiqq koncerts; Plkst. 22.00 – Balle, spēlē grupa KOMPROMISS /Valmiera/

 

 

17. jūlijs

RĪGA

plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā notiks cikla ,"Tikšanās pilī” astotā nodarbība "Grobiņa – kuršu un skandināvu dzīvesvieta’’, kuru vadīs LNVM arheoloģe Dr.hist Ingrīda Līga Virse. Zinātniece dalīsies pieredzē un zināšanās par Grobiņas kultūrvēsturisko nozīmi Latvijas un visas Ziemeļeiropas kontekstā.  

pl.19:00 Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas doms", Tālivaldis Deksnis ērģeles, Ints Dālderis klarnete. Programmā J.S.Bahs, F.Lists, , R.Jermaks

JŪRMALA

pl.9:45 Jūrmalā Dzintaru pludmalē (pie Dzintaru koncertzāles) risināsies Latvijas pludmales volejbola čempionāta "Zelta OPEN" otrais šīs sezonas posms vīriešu duetiem. Dalību turnīram pieteikuši 32 dueti - par sešiem mazāk nekā pirmajā.

VIDZEME

Saulkrastos - koncertcikls "Vasaras vakara mūzika". Saulkrastu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem šovasar tiek piedāvāta lieliska iespēja baudīt klasisko mūziku trijos skaistos koncertos, kas tapuši sadarbībā ar VSIA "Latvijas Koncerti" pl.20.00 Saulkrastu domes zālē koncertprogramma "Karstie nakts ritmi". Sinfonietta Riga stīgu kvartets (Kristiāna Šīrante (I vijole); Agnese Kanniņa-Liepiņa (II vijole); Liene Kļava (alts); Kārlis Klotiņš (čells) un Ivo Krūskops (sitaminstrumenti)) atskaņos dažādu komponistu ( Agustín Lara , Astor Piazzolla, Astor Piazzolla u.c.) skaņdarbus. Ieejas maksa 3 Ls

Ķegumā norisinātos gada lielākais motokrosa notikums – Pasaules GP izcīņa karaliskajā MX1 un MX2 klasē  

KURZEME

Kuldīgas kultūrtūrisma pasākums Dzīres Kuldīgā šogad notiks jau 16.reizi. Šā gada Kuldīgas pilsētas festivāla moto ir „Vislabākā nedēļas nogale šovasar Dzīrēs kuldīgā – romantikas un mīlestības pilsētā”. „Dzīres Kuldīgā” visa programma: www.kuldiga.lv/?cat=502.

Liepājas Pusmaratonā pirmie skries bērni! Skrējieni tiks organizēti trīs grupās- no pašiem mazākajiem līdz desmitgadīgajiem. Starts bērnu skrējieniem tiks dots sākot no 11.30. Pieaugušajiem Liepājas Pusmaratona skriešanas būs jau no 11.00, visa trase tiks slēgta no 12.00, bet sabiedriskā transporta kustība novirzīta pa apbraucamajiem ceļiem no 12.30. Vairāk informācijas: www.lkv.lv

 

ZEMGALE

Tukuma novada svētku trešajā dienā sarosās ģimenes, jo šī ir smukākā diena ģimenei. Jau no paša rīta ap pulksten 9:30 visi pulcēsies velobraucienam „Iepazīsti Tukumu!” pa jaunizveidotajiem velo celiņiem. Pulksten 11:00 Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīcā notiks svētku dievkalpojums, kur piedalīsies koris „Vanema”, bet ap pulksten 12:30 turpat pie baznīcas notiks mazuļu ātrrāpošanas sacensības. Savukārt, pie Tukuma ledus halles pulksten 11:00 sāksies „Gardie svētki” – gardumu ēšanas un dzeršanas sacensības, kā arī riteņbraukšanas sacensības bērniem. Savukārt pulksten 14:00 visi aicināti pulcēties uz „Trako nobraucienu”.


LATGALE

pl. 12:00 Preiļu novada svētki. Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā SVĒTKU DIEVKALPOJUMS

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14289999sec.