Tūrisma jaunumi Smiltenes novadā

Bez jau ierastajiem tūrisma objektiem, Smiltenes novadā, kā jau katru gadu, parādās arī jauni piedāvājumi gan individuālajiem ceļotājiem, gan ceļotājiem grupās tepat no mūsu novada, no Latvijas un ārzemēm.

Viesnīca Park hotel Brūzis piedāvā nelielu ekskursiju, kuras laikā interesentiem ir iespēja degustēt  no Latvijas dabas veltēm Smiltenē darītu vīnu un sidru, kā arī, iepazīties ar tā pagatavošanas tehnoloģiju. Savukārt, viesnīca Kalna Ligzda piedāvā ekskursiju par garšīgo maizi no firsta Līvena ceptuves. Ekskursijas laikā iespēja iepazīties un piedalīties maizes cepšanas procesā pēc sentēvu metodēm.
ZS Muižnieki ikvienu interesentu piedāvā aizvest uz pāris stundām kazu un tikai kazu valstībā. Šī ir viena no lielākajām šķirnes kazu audzētājām Latvijā, kur apskatāmas pasaules līmenī modernākās kazu slaukšanas un piena uzglabāšanas tehnoloģijas. Apmeklētājiem iespējams samīļot kazlēnus, parunāties ar kazām un izrādīt cieņu ragainajiem ciltstēviem – āžiem. Iepriekš vienojoties, saimniece sasies sieru degustācijai un līdzņemšanai.

ZS Rožkalni aizvedīs jūs apskates un izziņas ekskursijā par lauksmaimniecību. Ekskursijas laikā uzzināsiet interesantas lietas par rapšu, rudzu, miežu, kviešu, ķimeņu, un āboliņa sēklu audzēšanu. Turpat, drosmīgākiem būs iespēja doties lidojumā kopā ar pilotu, lai aplūkotu burvīgus Smiltenes pilsētas un novada panorāmas skatus, bet  tiem, kas baidās no augstuma, varēs jauki pavadīt laiku turpat saimniecības labiekārtotā atpūtas vietā.

Latvijas Valsts Meži ir izdevuši jaunas Smiltenes velotaku brošūras. Tās ir ļoti pateicīgas gan velobraucējiem, gan nūjotājiem, pat ziemā-slēpotājiem, jo takas ir iezīmētas ne tikai brošūru kartēs, bet arī dabā tās ir marķētas. Pavisam ir 3 trases, katra sava garuma un sarežģītības pakāpes. Vēl šajās brošūrās ir informācija par apskates objektiem, atpūtas un piknika vietām.

Smiltenes novadā, tāpat kā citviet Latvijā, ir neaprakstāmi krāšņas lauku ainavas, kurās atrodams bagātīgs kultūras mantojums, kas liecina par tautas senvēsturi un saimniekošanas tradīcijām.
Smiltenes novada Launkalnes pagastā, mežā netālu no Kapusila, šā gada 21. jūnijā tika atklāts Raibais stabs. Tā ir kultūrvēsturiska vieta, kas patiesi skaisti iekļaujas gan lauku ainavā, gan kalpo kā ceļa virzienu rādītājs ikvienam tā garām braucējam, jo atrodas vairāku ceļu krustpunktā. Līdz autoceļam Ķeņģi-Jaunpiebalga 7km, līdz Vidzemes šosejai 7,3km, līdz Launkalnei 6km un līdz Gulbenes šosejai 8,6km.
Arī agrāk, pirmās Latvijas brīvvalsts laikā, šeit bijusi robežzīme - Raibais stabs, uz kura bijušas dažādos virzienos uzstādītas gan ceļu norādes, gan apkārtējo māju nosaukumu zīmes. Šis stabs bijis gan vizuāli, gan informatīvi raibs, tā arī iegūvis šo nosaukumu Raibais stabs. Tā kā visapkārt atrodas meži, šī vieta pie Raibā staba bijusi arī kā satikšanās vieta medniekiem pirms medībām, kā arī glābiņš sēņotājiem, ogotājiem, dažādiem ceļiniekiem, kas bija lielajos mežos nomaldījušies.

Jaunais Raibais stabs veidots pēc iespējas autentiskāks iepriekšējam. Par šādas kultūrvēsturiskas vietas atjaunošanu, labiekārtošanu jāsaka liels paldies tā idejas autorei Sarmītei Nēgelei.
Šie un vēl daudzi citi tūrisma objekti, maršruti, kā arī informācija par nakšņošanas, ēdināšanas, atpūtas, izklaides iespējām, kā arī vēl cita noderīga informācija ceļotājiem pa Smiltenes novadu būs pieejama jaunajā tūrisma ceļvedī, kuru plānots izdot pirms Smiltenes pilsētas svētkiem. Jaunais tūrisma ceļvedis tiks izdots ne tikai latviešu, bet arī angļu, krievu un igauņu valodās.
Interesentiem, kas nolēmuši doties pa Smiltenes novadu, lai iepazītos ar šiem un citiem tūrisma piedāvājumiem, sīkāku informāciju var saņemt Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 3, kā arī zvanot pa tālruni 64707575. Tāpat, inforācija pieejama Smiltenes novada mājaslapā http://www.smiltene.lv/, sadaļā Tūrisms.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45947909sec.