Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 29.07.-31.07.2011

29. jūlijs

RĪGA

 Radošajā smilšu skulptūru parkā „Magic Sand Riga”, Visu dienu darbojas radošās meistardarbnīcas – smilšu skulptūru veidošana, krāsaino smilšu māksla pudelēs, ziepju vārīšana, akmeņu apgleznošana.

 

JŪRMALA

plkst. 18.45 Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”.
 

KURZEME

Ventspils pilsētas sērfa pludmalē norisināsies pozitīvu emociju piesātināts pasākums „Kite Party 2011” - vienkopus pulcēsies Latvijas un kaimiņvalstu kaitbordisti, viņu draugi un atbalstītāji, kā arī aktīvās atpūtas cienītāji, lai kopīgi baudītu krāšņu kaitborda kokteili - sauli, jūru, viļņus un vēju (kiteparty.lv) 9:30 - kaitborda seminārs iesācējiem; 14:30 - sacensības; 21:00 - Sun Set Chill Out ar Dj Chilayz

no pl.10:00 Sabilē norisināsies ikgadējie Sabiles Vīna svētki. Arī šogad svētkos būs iespēja degustēt vīnu no ziemeļu klimatā audzētām vīnogām, kā arī iespēja nobaudīt citu vīndaru meistardarbus.

no 19.00 līdz 21.00. Vīna pazinējiem interesantākā konferences daļa varētu būt no Latvijā audzētajām vīnogām darīto vīnu konkurss, kurš notiks Hotel Bergs lauku rezidencē Rūmenes muižā  Konkursu īpašu padara fakts, ka lielākā daļa vīnu būs no Latvijā selekcionētām vīnogu šķirnēm.

VIDZEME

no pl.17:00 Gulbene atzīmes pilsētas svētkus. Pilsētas svētku katrai dienai ir iedots savs nosaukums. «JAUNIEŠU DIENA», 29. jūlijs. Papildus informācija par pasākumiem Gulbenes pilsētas svētkos www.gulbene.lv, www.gulbenesdome.lv 

no pl.20.00 Lielvārdes pilsētas svētki sāksies Luterāņu dievnamā ar Ekumēnisko dievkalpojumu, Ērģeļu mūzikas nakts, Izstāde «Gadsimtos iešūts laiks».

plkst. 15.00 Limbažos pēc renovācijas un labiekārtošanas tiks atklāti 3 kultūrvēsturiski objekti, kas iedzīvina Limbažu pilsētas vēsturi no gotikas perioda līdz klasicisma izskaņai.

no plkst. 20:00 Madonas novada Bērzaunes pagasta estrādē " Aizvējš" Bērnu un jauniešu apvienība" Rīts" projekta ietvaros " Pozitīvisma deva sabiedrībai" aicina uz pasākumu "Bērzaunes baltās naktis" 

XIX Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. plkst. 19.00 Svētku uvertīra Siguldas Jaunās pils terasē - ielūdz pianiste Liene Circene un Mihails Dančenko. Savukārt plkst. 21.00 iespēja apmeklēt operas „Jevgeņijs Oņegins” ģenerālmēģinājumu Siguldas pilsdrupu estrādē. Ieejas maksa 1 lats, biļetes būs iespējams iegādāties stundu pirms mēģinājuma.
   

ZEMGALE

Festivāls "Pīlādzis" notiks Sporta un Atpūtas parkā "Pīlādžu mototrase", Stelpē. Fantastiska vide, 2 dienas, 3 skatuves, vairāk kā 50 mākslinieki

 

LATGALE

pl.20:00 Dziesma Bērzpilij Bērzpils estrādē jau četrpadsmito reizi notiks pasākums . Tas ir lielākais pasākums Bērzpilī, kurā  ikviens dziedātgribētājs neatkarīgi no vecuma var parādīt savu dziedātprasmi.

Rugāju novada svētki: pl.19:30 Lieparos un 20:30 Skujetniekos dažādas atrakcijas un spēles, bet pl. 21:30 Skujetniekos svētku ieskaņas koncerts

 

30. jūlijs

 

RĪGA

Garciema pludmalē, blakus kafejnīcai “Ar mani atkal runā kaijas”, norisināsies jau 9. posms atklātajā amatieru čempionātā pludmales volejbolā vīriešiem „Beach Ball 2011”. Tā ietvaros dalībnieki cīnīsies par godalgotajām vietām un iekļūšanu čempionāta finālā, kas notiks 27. augustā Rīgā. 

Radošajā smilšu skulptūru parkā „Magic Sand Riga”, Visu dienu darbojas radošās meistardarbnīcas – smilšu skulptūru veidošana, krāsaino smilšu māksla pudelēs, ziepju vārīšana, akmeņu apgleznošana, mozaīkas mandalas likšana. Visu dienu „Tašķisma māksla” – parafrāze par glezniecības novirzienu tašismu.

JŪRMALA

plkst. 18.45 Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”. 

plkst. 11.00 Dubultu pludmale „Jūrmalas domes/Novatours” kauss 2011 pludmales futbolā.

plkst. 14.30 Priedaines jahtklubs. Burāšanas sacensības „Beach Regatta 2011”.

no plkst. 10.00 Priedaines ūdensslēpošanas distancē 2011.gada „Jūrmalas kauss” ūdensslēpošanā.

no 10:00-18:00 Jūrmalā uz Jomas ielas blakus viesnīcai Jūrmala SPA Hotel, Vācijas Valsts Tūrisma Birojs kopā ar avio sabiedrību Lufthansa un Hanzas Vīna Galeriju rīko informatīvu pasākumu par vīna tūrismu Vācijā. Akcijas laikā Jūrmalas iedzīvotāji un viesi varēs uzzināt vairāk par Vācijas vīniem un vīna reģioniem kā arī nogaršot slavenos Vācijas vīnus, ko degustācijai piedāvās Hanzas Vīna Galerija.

VIDZEME

no pl.9:30 Gulbene atzīmes pilsētas svētkus. Pilsētas svētku katrai dienai ir iedots savs nosaukums. «ĢIMENES DIENA», 30. jūlijs. Papildus informācija par pasākumiem Gulbenes pilsētas svētkos www.gulbene.lv, www.gulbenesdome.lv 

plkst.10:00 Burtnieku ezera kauss volejbolā Burtnieku pagasta sporta laukumā. Apbalvošana ap plkst. 19:00. Pēc sacensībām zaļumballe Burtnieku estrādē ap plkst. 21:00. 

Lielvārdes pilsētas svētki. DAUDZ LAIMES DZIMŠANAS DIENĀ! Pie Andreja Pumpura Lielvārdes muzeja pl.6.00 Makšķerēšanas sacensības «Lielvārdes zive 2011». pl.9.00 Amatnieku gadatirgus. pl.12.00-17.00 Koncerts «Dāvāsim saulainus mirkļus».
Pie Dienas centra no pl. 12.00 Lielvārdes jauniešu organizācijas «Pozitīvās vibrācijas» skatuve. Kultūras namā «Lielvārde» Lielvārdes novada amatierteātru izrādes:
Spīdalas saliņā pl.19.00 Laura Reinika koncerts «Es skrienu». pl.21.00 Tautas balle. Spēlēs «Lauku muzikanti» un DJ Terapeec.

plkst. 15.00 Siguldas Opermūzikas svētku ietvaros Siguldas iedzīvotāji un viesi laipni aicināti uz koncertu „Mēs paši – siguldieši” pilsdrupu estrādē

pl. 20:00 Jau ceturto gadu pēc kārtas Vecpiebalgas novada Inešos atjaunotajā muižas parkā notiks "Mazās Kalniņa dienas".

plkst.16.00 Cēsīs Vecajā noliktavā pie stacijas turpināsies šīs vasaras dokumentālo filmu stāsti ar Kaspara Goba filmām "„homo@lv” un „Seda. Purva ļaudis”.

pl.14:00 Japāņu Auto Klubs sadarbībā ar portālu Japcar.LV piedāvā - "Japmeet 2011" - Latvijas saiets japāņu sporta auto, eksotisko auto, stila auto īpašniekiem un entuziastiem! Pasākums notiks sporta kompleksā "333" (Sila Priedes, Ropažu novads).

no 10:00 līdz 16:00 Veclaicenes pagasta zemnieku sētā "Mauriņi" biologi, agronomi un māju saimnieki stāstīs un rādīs dabai draudzīgo saimniecību ar liellopiem, aitām, "Konik" šķirnes zirgiem un citiem mājdzīvniekiem.

plkst. 17:00 Madonas estrādē, notiks grandiozākais šlāgerfestivāls Latvijā „LR2 ZELTA ŠLĀGERIS”, kurā pirmo reizi uz vienas skatuves uzstāsies 35 country un šlāgermūzikas grupas, kā arī dažādi šlāgerizpildītāji!  

XIX Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. no plkst. 11.00 darbosies amatniecības tirdziņš Siguldas Jaunās pils dārzā. Plkst.15.00 Siguldas pilsdrupu estrādē sāksies koncerts „Mēs paši – siguldieši”. Plkst. 19.00 sāksies koncerts Siguldas Jaunās pils dārzā. Uzstāsies dziedātāja Evita Pehlaka, LNO solists Imants Erdmans un pianiste Inguna Puriņa. Plkst. 21.00 Pētera Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins” brīvdabas oriģināliestudējums, pielāgots Siguldas pilsdrupu estrādei.

 KURZEME

Ventspils pilsētas sērfa pludmalē norisināsies pozitīvu emociju piesātināts pasākums „Kite Party 2011” - vienkopus pulcēsies Latvijas un kaimiņvalstu kaitbordisti, viņu draugi un atbalstītāji, kā arī aktīvās atpūtas cienītāji, lai kopīgi baudītu krāšņu kaitborda kokteili - sauli, jūru, viļņus un vēju  (kiteparty.lv) 11:30 - sacensības, 21:00 - Beach Party ar Mr. Šwan & Dj Dnipro; 22:00 - Uzvarētāju apbalvošana

pl.18:30 Ventspilī jau 14. reizi pēc kārtas, norisināsies tradicionālās starptautiskās moto sacensības „Ventbunkers Lielā Balva”.

plkst. 12:00 Ventspilī, Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā notiks starptautiskas sacensības svarbumbu celšanā – Eiropas atklātās meistarsacīkstes U-18 grupā un tradicionālais, ikgadējais turnīrs "VENTSPILS ATLANTS".

pl.13.00 Vārmē notiks amatierteātru saiets „Spiets 2011”. Pasākumā piedalīsies dažādu novadu amatierteātru kolektīvi.

14.00 Laidu parka estrādē – Teātra dienas. Būs teātris, jautras izdarības, zaļumballe un uguņošana.

no pl.7:00 Sabilē norisināsies ikgadējie Sabiles Vīna svētki. Arī šogad svētkos būs iespēja degustēt vīnu no ziemeļu klimatā audzētām vīnogām, kā arī iespēja nobaudīt citu vīndaru meistardarbus.  
 

ZEMGALE

no pl.18:00 tradicionālie Renesanses svētki Bruknas muižā

Festivāls "Pīlādzis" notiks Sporta un Atpūtas parkā "Pīlādžu mototrase", Stelpē. Fantastiska vide, 2 dienas, 3 skatuves, vairāk kā 50 mākslinieki

no pl.11:00 Ozolnieki uzsāk jaunu, ikgadēju tradīciju – svinēt novada svētkus.

no plkst. 11:00 līdz 13:00 laukumā pie Dobeles pilsētas kultūras nama (Dobelē, Baznīcas ielā 6 ) sāksies Zemgales deju kolektīvu sadraudzības diena, kur latviešu un lietuviešu dančus pasākuma dalībniekiem un interesentiem mācīs Ieva Mūrniece, muzikantu grupa un Tautas mūzikas un deju grupa no Jonišķiem, bet 19:00 Ķestermeža estrādē tiks atklāts koncerts „Pa saules ceļu", kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 

Jēkabpils Sporta Centrs un Latvijas Triatlons Federācija aicina ikvienu uz triatlonu Jēkabpilī pie Radžu ūdenskrātuves. Sacensības norisināsies 5 dažādās distancēs, sākot ar simbolisko bērnu distanci līdz pat garajai distancei (0,6km peldēšana + 26km riteņbraukšana + 6km skriešana), kurā startēt atļauts tikai ar LTF licencēm

LATGALE

Rugāju novadā uz gadskārtējo salidojumu, kas jau septīto gadu notiks Rugāju novada svētku ietvaros, pulcēsies visdažādākie sarkanie braucamrīki no visas Latvijas. Salidojumam šogad piepulcēties aicināts ne vien jebkurš interesents, kam pieder sarkans braucamrīks vai pietiekoši daudz izdomas, lai savu braucamrīku padarītu sarkanu, bet arī atraktīvi cilvēki, kas gatavi tērpties sarkanās drānās, kļūt pamanāmi un piedalīties gājienā „Sarkanais glamūrs”

no pl.9:00 tūrisma portāls Atputasbazes.lv rīko kārtējo lielo pasākumu – tūrisma ralliju Piedzīvojums Latgalē 

no pl.12:30 Balvos notiks ”Zaļais troksnis” - pasākums jauniešiem, kur katrs varēs atrast sev interesantu nodarbošanos kādā no radošajām darbnīcām, sporta spēlēm vai citām aktivitātēm visas dienas garumā.

 

31. jūlijs

RĪGA

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzeja Lībiešu mākslas izstādes slēgšanas sarīkojums, kad Brīvdabas muzejs ar plašām svinībām atzīmēs lībiešu zemnieka-zvejnieka sētas „Dēliņi” četrdesmitgadi kopš sēta pārvesta no Lūžņas ciema Ventspils novadā un uzstādīta muzejā.

Radošajā smilšu skulptūru parkā „Magic Sand Riga”, Visu dienu darbojas radošās meistardarbnīcas – smilšu skulptūru veidošana, krāsaino smilšu māksla pudelēs, ziepju vārīšana, akmeņu apgleznošana. No plkst. 12.00 līdz 19.00 darbojas „Nezinīša izpētes stacija”, kas ir domāta mazajiem parka apmeklētājiem.

 

 JŪRMALA

plkst. 18.45 Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”.

pl.11.00 Bērnu vasara Mellužu estrādē. Jauno satiksmes dalībnieku diena sadarbībā ar CSDD. Iespēja izbaudīt savus spēkus dažādās veiklības stafetēs ar velosipēdu, kā arī uzzināt svarīgāko par velosipēdista dalību ceļu satiksmē. Radošā darbnīca „Gliemežnīca” un sportiskas aktivitātes parkā. Izloze no jūlijā sakrātajām PET pudelēm. 

plkst. 18.00 Ciklā „Ērģeļmūzikas vasara Dubultos” Dubultu baznīcā. Koncertē ērģelniece Līga Vilmane. Programmā: Dž.Freskobaldi, J.P.Svēlinks, P.Kornets, B. Storace. Ieeja par ziedojumiem.

plkst. 11.00 Dzintaru pludmale. Pludmales volejbola turnīrs „King of the Beach” ar Latvijas labāko volejbolistu piedalīšanos.

plkst. 11.00 Dzintaru skeitparks. Atklātais čempionāts „Jūrmalas balva skeitbordā”.

plkst. 14.30 Priedaines jahtklubs. Burāšanas sacensības „Beach Regatta 2011”. 


VIDZEME

no pl.11:00 Gulbene atzīmes pilsētas svētkus. Pilsētas svētku katrai dienai ir iedots savs nosaukums. «PIEMIŅAS DIENA», 31. jūlijs: 11.00 Kapusvētki Vecajos kapos. pl.15.00 Kapusvētki Jaunajos kapos. Papildus informācija par pasākumiem Gulbenes pilsētas svētkos www.gulbene.lv, www.gulbenesdome.lv

no pl.12.00 Lielvārdes pilsētas svētki. VESELĪBAI UN MOŽAM GARAM. Pie Lielvārdes novada sporta centra notiks Sporta svētki.

XIX Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. no plkst. 11.00 Siguldas Jaunās pils dārzā norisināsies amatniecības tirdziņš, bet plkst. 11.00 sāksies svētdienas muzikālās brokastis Siguldas Jaunās pils dārzā. Plkst. 13.00 Garīgās mūzikas koncerts Siguldas Evanģeliski Luteriskajā baznīcā. Ieeja par ziedojumiem. Plkst. 16.00 koncerts Siguldas Jaunās pils dārzā, uzstāsies „Salacgrīvas mūzikas festivāla” mākslinieciskais vadītājs, „Virtuozi Moskvi” un „Mocart – kvartet” (Krievija) pirmā vijole Aleksejs Lundins, Tatjana Fedosejeva (klavieres) un Marija Lundina (vijole). Plkst. 16.30 - 17.30 norisināsies krāsaino smilšu performance „Pēdas smiltīs”. Plkst. 18.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Opermūzikas svētku Galā koncerts. 
 

KURZEME

Ventspils pilsētas sērfa pludmalē norisināsies pozitīvu emociju piesātināts pasākums „Kite Party 2011” - vienkopus pulcēsies Latvijas un kaimiņvalstu kaitbordisti, viņu draugi un atbalstītāji, kā arī aktīvās atpūtas cienītāji, lai kopīgi baudītu krāšņu kaitborda kokteili - sauli, jūru, viļņus un vēju (kiteparty.lv) - Rezerves diena sacensībām nepiemērotu laika apstākļu gadījumā.

no pl.11:00 Sabilē norisināsies ikgadējie Sabiles Vīna svētki. Arī šogad svētkos būs iespēja degustēt vīnu no ziemeļu klimatā audzētām vīnogām, kā arī iespēja nobaudīt citu vīndaru meistardarbus.  

plkst. 11:00 Ventspilī, Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā notiks starptautiskas sacensības svarbumbu celšanā – Eiropas atklātās meistarsacīkstes U-18 grupā un tradicionālais, ikgadējais turnīrs "VENTSPILS ATLANTS".

Šogad jau astoto gadu Mārketinga Projektu aģentūra Fortius un Ceļu satiksmes drošības direkcija rīko „Bērnu ralliju KURZEME”, lai audzinātu bērnus un jauniešus drošai braukšanai uz ielas. Pirmās „Bērnu rallijs KURZEME 2011” atlases kārtas starts tiks dots 31. jūlijā plkst. 12.00 - Liepājā, stāvlaukumā pie t.c. “Rietumu centrs” (Jaunā ostmala 3/5). Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposms jāveic pēc iespējas ātrāk, “Bērnu rallijā” svarīgākais ir būt precīzam.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11312389sec.