Ķīpsalā notiks Rīgas dejotāju svētku koncerts

Rīgas svētkos, 19. augustā, Ķīpsalas hallē notiks Rīgas dejotāju svētku koncerts, kas pulcēs aptuveni 2300 lielus un mazus dejotājus no Rīgas pilsētas 51 pieaugušo deju kolektīva un 9 bērnu deju kolektīviem. Koncerta sākums plkst. 19.00.

Svētku repertuārā iekļautas dejas gan no latviešu deju zelta fonda, gan arī jaunas dejas, kuras atzinību guvušas gan pašu dejotāju vidū, gan Jaunrades deju konkursos. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Jānis Ērglis, koncerta režisors – Jānis Siliņš.

Koncerta režisors Jānis Siliņš par koncertu stāsta: “Rīgu cēluši un kaldinājuši gan svešzemnieki, gan ļaudis no visiem Latvijas novadiem. Tādēļ šajā svētku reizē tiks izdejots gan kurzemnieku lepnums un cēlums, gan zemgaliešu bagātais un strādīgais gars, gan arī Latgales vitalitāte un Vidzemes pārliecība. Turklāt visus Latvijas novadus allaž ir vienojis strādīgums – lustes un danči seko tikai pēc kārtīgi padarīta darba, tāpēc Rīgas svētki ir īstā reize, lai dejotu un lustētos gan dejotāji, gan skatītāji”.

Koncertā tiks izdejotas Harija Sūnas, Dailoņa Rudovica, Alfrēda Spuras, Rolanda Juraševska, Ulda Žagatas, Viļa Ozola, Jāņa Ērgļa, Aijas Baumanes, Jāņa Purviņa, Ilutas Mistres, Imanta Magones, Guntas Skujas, Ilmāra Dreļa, Baibas Šteinas, Taigas Ludboržas, Alfrēda Rūjas un Agra Daņiļeviča horeogrāfijas. Koncerta deju virsvadītāji būs: Ingrīda Saulīte, Dailonis Rudovics, Gints Baumanis, Jānis Ērglis, Rolands Juraševskis, Jānis Purviņš, Taiga Ludborža, Uldis Šteins, Uldis Ozols, Brigita Čikste un Agris Daņiļevičs.

Rīgas dejotāju svētku tradīcija aizsākās 2007. gadā Mežaparka Lielajā estrādē. 2009. gadā dejotāji pulcējās “Arēnā Rīga”, bet šogad – Rīgas 810. jubilejā – sadancos Ķīpsalas hallē.

Koncertu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv

Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, internetā: www.bilesuparadize.lv, un Ķīpsalas hallē stundu pirms koncerta. Biļešu cenas no Ls 2,50 līdz Ls 5,00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.20624685sec.