Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 02.09.-04.09.2011

2. septembris

 

JŪRMALA

plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā Mākslinieka Aivara Zandberga (ASV) personālizstādes „No krasta līdz krastam” atklāšana. 

 

VIDZEME

pl.17:30 Valmieras integrētajā bibliotēkā, notiks režisora Oļģerta Krodera grāmatas "Mēģinu būt atklāts" atvēršanas svētki 

plkst. 19.00 Ikšķiles novada kultūras mantojuma centrs ”Tīnūžu muiža” organizē piemiņas pasākumu par godu 2.latviešu strēlnieku brigādes kaujām pie Mazās Juglas upes 1917.gada 1.-2.septembrī.

 

ZEMGALE

pl.18:00 Jaunmoku pils muzejs TĒJAS VAKARS ar ārstniecisko ievārījumu un tēju degustāciju. Dalības maksa –Ls 2, pieteikties iepriekš. 

 

LATGALE

no plkst. 10:00 līdz 17:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē - Muzeja senā skola, bet plkst. 16:00 - Drošības skola  

 

 

3. septembris

 

RĪGA

no pl.10:00 līdz 13:00 Krišjāņa Barona ielā posmā no Pilsētas kanāla līdz Ģertrūdes ielai norisināsies kultūras pasākums „Krišjāņa Barona ielas svētki”.
Pasākuma mērķis ir atklāt plašākai publikai Krišjāņa Barona ielas bagāto vēsturi un kultūras mantojumu, demonstrēt ielas daudzveidību un krāšņumu mūsdienās, palielināt ielas popularitāti un spodrināt tās prestižu, veicināt sadarbību starp uzņēmumiem un iestādēm, kas atrodas Krišjāņa Barona ielā. 

no plkst. 12.00 Vērmanes dārzā norisināsies pasākums „Nāc un piedalies!”. Tā ietvaros bērni, jaunieši, vecāki un citi interesanti varēs uzzināt par interešu izglītības iespējām, pulciņu piedāvājumu un pieejamību Rīgā. Pasākuma mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus dažāda veida interešu izglītības programmās un dot iespēju lietderīgi pavadīt no mācībām brīvo laiku, kā arī apgūt jaunas prasmes un iemantot draugus.

Biķernieku Kompleksajā Sporta Bāzē norisināsies „1000km Grand Prix Riga” izturības sacensības, kas Rīgā tiek rīkotas jau otro gadu pēc kārtas. Arī šogad sacensību apmeklētāji varēs vērot ne vien auto šosejas sacensības, bet arī dažādu motoru sportu paraugdemonstrējumus. Lai sasniegtu 1000km, sportistiem Biķernieku trasē būs jāveic 273 apļi, kas laika izteiksmē prasīs no 7 līdz 9 stundām. Auto apstāšanās paredzētas vien pilotu vai riepu maiņas gadījumā, kā arī degvielas uzpildei un tehnisku defektu novēršanai.

 

JŪRMALA

plkst. 11.00 atzīmējot Ķemeru nacionālā parka (ĶNP) 14. dzimšanas dienu, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija aicina interesentus piedalīties velobraucienā, lai mazliet sportiskā veidā uzzinātu ko vairāk par šajā teritorijā sastopamajām dabas vērtībām. Tikšanās pie „Meža mājas” Ķemeros

 

VIDZEME

no pl.8:00 Gulbenes – Alūksnes šaursliežu dzelzceļš svinēs ikgadējos Bānīša svētkus, aicinot pie sevis gan vēsturiskās, gan modernās tehnikas mīļotājus un draugus ar moto „Spēks ir dzelzī!”. 

Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki, Līgatnes novadā 3. un 4. septembrī tiks atklāti divi speciālie kroketa laukumi. Sākums 3. septembrī plkst.: 10:00. Atklāšanas laikā Ratniekos viesosies viens no pasaules atzītākajiem kroketa sportistiem un treneriem Stīvens Maliners (Stephen Mulliner), lai sniegtu kroketa spēles paraugdemonstrējumus un vadītu meistarklases apmācības.

KURZEME  

no pl.11:00 Talsos notiks Ģimeņu sporta festivāls, kurā aicināta piedalīties ikviena ģimene, lai pavadītu dienu, aktīvi atpūšoties un kopīgi piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs. Festivāls notiks Talsu sporta hallē. K. Mīlenbaha ielā 32a. Dalība bezmaksas! 

plkst. 17.00 Talsu tautas nams aicina uz zviedru fotomākslas izstādi, kā arī tikšanos ar izstādes veidotājiem. Izstādē savus darbus prezentēs divpadsmit fotogrāfi no Zviedrijas, kuri ir Stokholmas ziemeļu priekšpilsētas Danderīdas (Danderyd) foto kluba (DFK) biedri, kas izmanto šo fotomākslas interesentu forumu, lai draudzīgā un stimulējošā atmosfērā attīstītu tehniskās prasmes un zināšanas.

pl.12:00 Stendē atkal notiks ikgadējie ielu svētki. Šoreiz tiks sumināta Robežu iela (no Talsu puses), Pasta iela, Gaismas un Aspazijas ielas. Noslēgumā „Dzejas lasījumi pie Aspazijas ielas priedes”.

no 22:00 – 3:00 Lībagu pagasta tautas namā notiks diskotēka jauniešiem „Sveika, skola!”

pl.12:00 Tiņģeres pilī tiek rīkotas Galda spēļu sacensības.

no pl.9:00 Kazdangā tiek svinēti Parka svētki

plkst. 12:00 laukumā aiz Olimpiskā centra “Ventspils” Ledus halles norisināsies Latvijas čempionāta noslēdzošais posms un Olimpiskā centra “Ventspils” kausa izcīņa virves vilkšanā.

 

ZEMGALE

No pl.11:00 Vecumnieku novada Bārbeles pagastā aicinām visus uz tradicionālajiem Pļaujas svētkiem "Ausekļu dzirnavās". Dienas garumā iespēja aktīvi līdzdarboties lauku sētas darbos – zemes apstrādāšanā ar zemkopja darbarīkiem, labības pļaušanā un kūlīšu siešanā, labības kulšanā ar spriguļiem un kuļmašīnu, māla izstrādājumu virpošanā, metāla kalšanā, galdnieka darbos, aušanā, vērpšanā, putras vārīšanā, kāpostu šķērēšanā, klimpu vārīšanā, sviesta kulšanā un daudzos citos darbos; 

pl.13:00 Jaunmoku pils muzejs PĒCPUSDIENA GARDĒŽIEM UN DABASMĪĻIEM „Ābols – veselībai, skaistumam un kārumam” – praktiski un teorētiski padomi ābolu sagatavošanai ziemai. „Liepu alejas noslēpumi” – izzinoša ekskursija pa senajām pils alejām kopā ar valsts vides inspektori Aiju Penderi. Dalības maksa – Ls 2, pieteikties iepriekš.

Zemgales Olimpiskajā centrā notiks Latvijas vīriešu volejbola izlases spēle pret Ungārijas izlasi. Mūsu komanda ir uzsākusi cīņu par iekļūšanu 2012.gada Olimpiskajās spēlēs un pirmās kvalifikācijas kārtas spēle notiek Jelgavā.

 

LATGALE

plkst. 13:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē - Labsajūtas skola 

 

 

4. septembris

RĪGA

plkst. 19.00 „Magic Sand Riga” smilšu skulptūru parkā Svētdienas saulrieta mūzika ar Ievu Akurāteri un grupu „Lidojošais paklājs”.

Biķernieku trasē notiks Latvijas un Igaunijas Dragreisa čempionātu finālsacensības „Eparts.lv Dragrace Cup 2011”. Dragreisa sezonas noslēgumu aicināti ierasties no plkst. 14.00, kad notiks kvalifikācijas braucieni. Dalībnieku parāde paredzēta ap plkst. 16.00, bet tūlīt pēc tam – ap plkst. 17.00 – apmeklētājus priecēs jaunā drifta šova pirmizrāde! Nenokavējiet! Savukārt ap plkst 21.00 pēc finālbraucieniem notiks tradicionālā „Rubbers” riepu kūpināšana, kurā uzvarētāju ar savām ovācijām noteiks paši skatītāji!

 

JŪRMALA

plkst. 17.00 Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas noslēguma koncerts. LNSO, Maestro Raimonds Pauls, Ilona Bagele, Linda Leen, Andris Ērglis, Melo M.

 
VIDZEME

Siguldā norisināsies jau 21.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens. Tradicionāli Vienības brauciens tiek saistīts ar tādām vērtībām kā patriotisms un kopības gars, tas pulcē riteņbraucējus no visiem Latvijas novadiem. Šogad velobrauciens notiks trīs distancēs: Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta brauciens 102 km, SEB MTB brauciens 47 km un Itera Tautas brauciens 37 km. 

Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki, Līgatnes novadā 3. un 4. septembrī tiks atklāti divi speciālie kroketa laukumi

 

KURZEME

pl.16:00 Ventspilī Teātra namā “Jūras vārti” Jūs vēl varat paspēt būt klāt Jaunā Rīgas teātra radītajā Notikumā – izrādē “Ziedonis un Visums”

plkst.11.00. Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs aicina uz Pagastu dienu 2011. Ventspils novada Pagastu diena pierāda vispārzināmo patiesību - Latvijas dvēsele dzīvo laukos.

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44965386sec.