Rīgas senākās egles rotāšana noslēgsies ar populāru mūziķu koncertu Rātslaukumā

Piektdien, 23.decembrī, plkst. 19.00, Latvijas populārākie mūziķi aicina uz Ziemassvētku koncertu Rātslaukumā. Koncerts ir noslēgums un pateicības dāvana visiem, kuri iesaistījās akcijā “Izrotāsim senāko Rīgas egli kopā”. Akcija, kura sākās ar egles iedegšanas pasākumu 27.novembrī, turpināsies līdz pat 23.decembrim. Tās laikā ikviens ir aicināts nest savu rotājumu un nodot to egles rotāšanai.

“Leģendas vēsta, ka Rīgā pirms 501 gada pirmoreiz pasaulē pilsētas iedzīvotāji kopīgi rotāja Ziemassvētku egli, aizsākot vispasaules tradīciju. Šogad kopīgo rotāšanu iedzīvinājām no jauna, aicinot visus kopā rotāt egli, kura atrodas pirmās Ziemassvētku egles vietā – Rātslaukumā. Trīs nedēļas – no pirmās Adventa dienas līdz pat Ziemassvētkiem – rīdzinieki un pilsētas viesi ir nesuši rotājumus, lai svētku priekšvakarā egle spētu atmirdzēt īpašā krāšņumā un sildītu sirdis kā rotātājiem, tā citiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem,“ piebilst Vita Jermoloviča, RTAB valdes locekle.

Koncertā, kuru varēs arī vērot tiešraidē kanālā LNT, tradicionālas Ziemassvētku dziesmas izpildīs: Lauris Reiniks, Linda Leen, Andris Ērglis, Jānis Stībelis, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Evija Sloka, Mārtiņš Ruskis, Ieva Sutugova, grupas Lady’s Sweet, Dzelzs Vilks, PER, Dzeguzīte, duets Dvīnes un studija Aprīļa pilieni. Populārie mūziķi arī aicinās cilvēkus kļūt par senā Ziemassvētku stāsta vēstnešiem, stāstot to tālāk saviem draugiem visā pasaulē. Ar leģendu par Rīgas egles rotāšanas tradīciju var iepazīties: www.liveriga.com/lv/4753-izrotasim-rigas-senako-egli-kopa.

Katru dienu līdz pat 23.decembrim no plkst. 13:00 līdz 19:00 pie egles gaida rūķi, kuri palīdz atnestos egles rotājumus iekārt eglē. Ikviens, kurš atnes savu eglīšu rotājumu Rīgas senākajai eglei, saņem īpašu apliecinājuma kartīti, ka tieši viņš ir Rīgas senākās egles rotātājs.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

 

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%.RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Melngalvju nams
,


Bauskas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84899211sec.