«Tekstils LV» stāsta par tradīcijām bagātajā Latvijas tekstilmākslā

Visas vasaras garumā, līdz pat 5. septembrim, Krustpils pils Vārtu tornī skatāma izstāde "Tekstils LV". Izstāde veltīta Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļas 50 gadu jubilejai.

Tekstilmākslas nodaļa Latvijas Mākslas akadēmijā tika izveidota 1961. gadā. Šo piecdesmit gadu laikā tekstilmākslas nodaļu beiguši gandrīz trīssimt tekstilmākslinieku, kuri veiksmīgi darbojas dažādās mākslas jomās un izpelnījušies atzinību neskaitāmās izstādēs gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Jēkabpils Vēstures muzejā izstādes ekspozīcijā apskatāmi 32 autoru darbi: Aijas Baumanes, Ingrīdas Sūnas, Andras Dīriņas, Ksenijas Studenes, Ievas Krūmiņas, Lilitas Bauģes, Signes Železņakas, Ineses Jakobi, Arņa Pumpura un citu mākslinieku darbi.

Izstāde "Tekstils LV" ir neliels ieskats tradīcijām bagātajā Latvijas tekstilmākslā, kas ir kļuvusi par vienu no daudzveidīgākajām un variējamākajām mākslas nozarēm. To caurvijušas klasiskās tradīcijas, padomju laika mākslas mijiedarbība, ietekmējis lietišķās mākslas periods, nodaļas dibinātāja Rūdolfa Heimrāta personība un citi aspekti, kas laika gaitā tai veidojuši savu rokrakstu un kanonu.

Izstāde ir projekta "Tekstils LV" turpinājums Latvijas reģionos. Projekts "Tekstils LV" norisinājās no 2011. gada 7. oktobra līdz 20. novembrim vairākās Rīgas pilsētas izstāžu zālēs. Projekta ietvaros bija apskatāmas trīs vērienīgas izstādes, izveidota mājas lapa www.tekstilslv.lv, kā arī pirmo reizi izdots apjomīgs LMA Tekstilmākslas absolventu katalogs.

Izstāde Krustpils pils Vārtu tornī aplūkojama katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdien, svētdien no plkst.10.00 līdz 17.00.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05993605sec.