Mītavas gājēju tilts Jelgavā tiks atklāts valsts svētku laikā

Nesen rakstījām, cik pārsteidzoši augusi vietējo tūristu interese par Latvijas senajiem arhitektūras un tūrisma objektiem, sakoptajām un atjaunotajām vidēm. Nu šim sarakstam pievienojama arī Jelgavas pilsēta. Kas notiek Jelgavā? Pilsēta atrodas nemitīgā pārmaiņu procesā un ir rosības pilna. Galvenokārt tiek gaidīta jaunā Mītavas gājēju tilta atklāšana, par ko vairāk stāsta Jelgavas reģionālā TIC Tūrisma informācijas nodaļas vadītāja Vita Kindereviča.

Mītavas tilts, kam vārdu devuši jelgavnieki, savienos pilsētas centru ar Pasta salu. Tilta atklāšana plānota novembra vidū, reizē ar valsts svētkiem. Vita: "150 metrus garais tilts ir iekārts 28 vantīs, kuras tur divi piloni. Gājējiem paredzētā josla būs 3,5 metru plata, ar koka grīdu, soliņiem un īpašu apgaismojumu. Tehniskā risinājuma dēļ tilts uzskatāms par unikālu ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā - tas ir izliekts gan vertikāli, gan horizontāli, atgādinot S burta formu. Gaidīšana kopš 2011. gada vasaras, kad būvniecība tika uzsākta, noteikti ir ieguldītā darba un laika vērta, jo Mītavas tilts ir tikai otrais arhitektu projektētais tilts Latvijā pēdējo desmit gadu laikā aiz Dienvidu tilta."

Taču tas vēl nav viss. Līdz ar tilta atklāšanu būs pieejams arī rekonstruētais Jāņa Čakstes bulvāris – promenāde gar Driksas malu, kas paredzēta kā gājēju un atpūtas zona ar vietām tirdzniecības paviljoniem, kafejnīcām. Promenādes konstrukcijā iekļautas arī divas identiskas strūklakas ūdenskrituma izskatā. Tās, protams, jelgavniekus un pilsētas viesus priecēs nākamajā sezonā – no pavasara līdz rudenim.

Ievērojamas pārmaiņas gaida arī Pasta salu, kas tiks izveidota par mūsdienīgu un pievilcīgu brīvā laika pavadīšanas un aktīvās atpūtas vietu. Sala tiks labiekārtota, izveidoti gājēju un velo celiņi, soliņi, pasākumu norises laukumi, bērnu rotaļu laukumi, apstādījumi un citi nepieciešamie infrastruktūras elementi.

Gājēju tilta izbūve, piekrastes un Jāņa Čakstes bulvāra rekonstrukcija Jelgavā šobrīd uzskatāma par lielāko pilsētvides labiekārtojuma projektu Latvijā. Projekts līdzfinansēts no ES līdzekļiem - Eiropas reģionālā attīstības fonda projekta "Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana" ietvaros.

Vita ir gandarīta par paveikto un apstiprina, ka vides pārmaiņas ievērojami ietekmē gan vietējo darba ražīgumu, gan arī viesu un ciemiņu vēlmi atgriezties.

Vairāk par tūrisma iespējām Jelgavā www.visit.jelgava.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57416201sec.