Balttour: Liepājas reģions prezentēs sezonas jaunumus

Šīs nedēļas nogalē – no 2013. gada 8. līdz 10.februārim – Rīgā notiks Starptautiskā tūrisma izstāde BALTTOUR 2013, kurā Lejaskurzemes tūrisma piedāvājumu prezentēs Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja un novadu tūrisma informācijas centru darbinieki. Liepājas stendā akcents tiks likts uz 2013.gada sezonas jaunumiem tūrisma piedāvājumā.

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs pilsētas viesiem ir sagatavojis jaunu ekskursiju piedāvājumu: Liepājas vēsturisko kinoteātru maršruts vedīs pa vietām, kur savulaik ir darbojušies kinoteātri, kopskaitā 11. Turklāt Padomju gados tieši Liepājā bijis lielākais platformāta kinoteātris Baltijā.

Liepāja ir pilsēta, kura augstu vērtē vides pieejamības standartus, un ir paveikts ļoti daudz, lai te labi justos ikviens, arī cilvēki ar īpašām vajadzībām un kustību un redzes invalīdi. Jūrmalas parkā līdz tūrisma sezonas sākumam būs uzstādītas divas taktilās kartes. Zilā karoga pludmalē būs izveidota peldvieta cilvēkiem ar kustību traucējumiem: ratiņkrēsliem piemērota laipa ļaus ērti nokļūt pludmalē, bet īpašā krēslā invalīdi varēs izbaudīt peldi jūrā. Šī peldvieta būs aprīkota ar audio bojām.

Otrs jaunums ekskursiju piedāvājumā būs Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja izveidotais pilsētas apskates maršruts neredzīgajiem un vājredzīgajiem īpaši apmācītu gidu pavadībā. Tas iekļauj nozīmīgākos Liepājas centra apskates objektus un sniedz iespēju izjust Liepāju ar dzirdi, tausti un ožu. Papildus drošību pilsētā sniedz ar skaņas signāliem aprīkotie luksofori pie gājēju pārejām un citi vides pieejamības elementi. "Balttour" izstādes apmeklētājiem pašiem būs iespēja iejusties neredzīga cilvēka lomā un ar taustes palīdzību "apskatīt" himnas tēlu skulptūru – Varen varošo Vārnu.

Liepājā izveidotais uzņēmums "Blueshockbike" sadarbībā ar LRTIB jau šajā gadā Liepājā piedāvās elektro velosipēdu nomu un e-gidus; nākotnē šo pakalpojumu plānots piedāvāt ne tikai Latvijā, bet visā Baltijas piekrastē. "Balttour" izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne vien izmēģināt braukšanu ar elektro velosipēdiem, bet  LRTIB stendā iegūt šī uzņēmuma pārsteiguma balvas. Elektrovelosipēds piedāvā iespēju veikt lielus attālumus bez fiziskas piepūles. Pateicoties  mērķtiecīgai velo infrastruktūras attīstīšanai Liepājā kā pirmā no Latvijas pilsētām ir ieguvusi velosipēdistiem draudzīgas pilsētas statusu. Arī 11. maijā paredzētā Liepājas tūrisma sezonas atklāšana būs cieši saistīta ar velo tematiku: te notiks Tvīda brauciens un citas interesantas aktivitātes.  

Veselības un medicīnas tūrisma jomā jaunie piedāvājumi ir "Nūjo ar vēju" – nūjošanas nodarbības sertificētu instruktoru pavadībā pludmalē un Jūrmalas parkā; Liepājas Olimpiskā centra SPA, kā arī virkne dziedniecisko un medicīnas pakalpojumu, ko piedāvā Liepājas Reģionālā slimnīca.

Liepāja un apkārtne pelnīti ieguvusi ceļotāju – gardēžu mīlestību, kurus šurp vilina iespēja  baudīt gan autentiski pagatavotus ēdienus, gan mūsdienu Latvijas garšas. Līdzās Aizputē un Durbē darīto vīnu degustācijām ceļotāji novērtē garšas un tradīciju pamatīgumu, ko sniedz vakarēšana un Rucavas mielasta baudīšana "Zvanītājos", rudzu maizes cepšana Pāvilostas "Ievlejās", vada vilkšana un zivju kūpināšana Rucavā, kazas siera siešana vai zāļu tējas vākšana.   Viņiem šogad piepulcējušies vairāki jauni zemnieki un mājražotāju piedāvājumi.

Sestdien, laimīgajā stundā, Liepājas  apmeklētājiem  izstādē "Balttour" būs iespēja degustēt  arī  Liepājas kokteili "Amber City" (Dzintara Liepāja), kam piemīt liepziedu aromāts. Turpat Kurzemes stendā varēs iegādāties un degustēt Aizputes un Durbes vīnus.

Liepājas pusē ir tapuši vairāki jauni, reģiona identitātē sakņoti tūrisma produkti. Viens no spilgtākajiem  jaunumiem, ir kuršu vikingu apmetnes izveide Grobiņā. Apmetnes veidotāji –Tūrisma klubs "Oga" – no maija piedāvās ne vien kanoe laivošanu un braucienus ar  Kuršu vikingu kuģi, bet arī iespēju iepazīt kuršu vikingu dzīvesveidu, cīņas  un sadzīves prasmes. Izstādē "Balttour" piektdien un sestdien  būs iespēja tikties ar īstu vikingu un  piedalīties Tūrisma kluba  "Oga" akcijā.

Izstādē būs pārstāvēts arī Karostas cietums, kurš popularizēs ikgadējo radošo nometni fotogrāfiem "Karosta – fotoosta". Radošās nometnes mērķis ir pievērst uzmanību Karostai kā neparastai kontrastu pilnai pilsētvidei, kas iedvesmo mākslai un jaunradei. 2013.gadā Radošā nometne notiks jūnijā; tās tēma būs Karostas industriālais mantojums un karostnieks, proti, Karostas iedzīvotāji savās darba vietās. Radošajā nometnē tapušie darbi tiks apkopoti lielformāta fotogrāfiju izstādē Karostas manēžā.

Jaunu veidolu un saturu ieguvis pēc renovācijas apmeklētājiem atvērtais Liepājas muzejs, no jauna izveidots muzejs Durbē un interesanta un atraktīva ir atjaunotā ekspozīcija Zentas Mauriņas muzejā Grobiņā.

Pāvilostas novads atsevišķā stendā iepazīstinās apmeklētājus ar saviem jaunajiem tūrisma  piedāvājumiem: izbraucienus jūrā ar zvejas kuģīti, zveju vai makšķerēšanu jūrā un iespēju nokūpināt gūto lomu piedāvās Zvejnieksēta; jauniešu SERF klubs piedāvās apmācības un inventāra nomu kaitsērfinga cienītājiem un iesācējiem, savukārt  Ziemupes Kaiju SPA jaunais piedāvājums ir dziedināšana caur ūdeni,  pašsajūtu uzlabojoša lauku pirts ar sertificētu pirtnieci un relaksējošām masāžām. Jau šobrīd augstu novērtēts, bet joprojām pilnveides procesā esošs piedāvājums ir lauku maizes cepšana un degustēšana Sakas novada "Ievlejās".

Liepājā un novados šajā vasarā notiks vairāki vērienīgi pasākumi, kas noteikti varēs ieinteresēt gan Latvijas, gan ārvalstu tūristus. Arvien lielāku popularitāti gūst Rucavas novada Zvanītājos un Vītolniekos rīkotā Saulgriežu svinēšana saskaņā ar latviskajām tradīcijām. Bet līdzās labi zināmajiem  starptautiskas nozīmes kultūras un sporta pasākumiem Liepājā, pilsētas jaunums būs Starptautiskā Muzeju nakts apvienojumā ar Liepājas Kultūras nakti, kas sauksies "Akti naktī": vizuālās mākslas, kino, mūzikas un teātra performances dažādās pilsētas vietās.

Liepājas un apkārtnes novadu  tūrisma piedāvājumi apkopoti jaunajā 2013. gada ceļvedī un līdz ar citu Kurzemes novadu aktualitātēm tiks prezentēti Kurzemes Tūrisma asociācijas stendā, kas vizuāli būs veidots kā Kurzemes sēta. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad kopīgais Kurzemes stenda akcents būs zīmols "Ražots Kurzemē", jo tieši reģiona specifiskās tradīcijas un amatniecība, te tapušie ēdieni un suvenīri ir lietas, kas ieinteresē ikvienu tūristu – gan vietējo, gan ārzemnieku.

Starptautiskā tūrisma izstāde "BALTTOUR" ir Baltijā nozīmīgākā tikšanās vieta daudzu pasaules valstu tūrisma profesionāļiem, un šogad tā notiks jau divdesmito reizi.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.liepajaturisms.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80571103sec.