Norisināsies Sama modināšanas svētki 2013

Reiz kāds Sams, domādams, ka Daugavā par daudz grūta dzīve, sāka peldēt uz augšu un iepeldēja Ogres upē. Tur viņš satika Asari. Kā jau ienācējs, viņš tam jautāja: "Kā te labi klājas?"

Asaris, labi apskatīdams Samu, pie sevis nodomājis - ja šitāds tēvainis mūsu upē sāks dzīvot, tad labi nebūs! Jālūko dabūt prom. Tādēļ atbildējis: "Vai, vai!! Dienu no dienas te paliek arvien grūtāka dzīve. Nav vairs vecie laiki! Tu domā, ka visu laiku mēs - asari bijām tik maziņi kā es tagad? Tu ,Sam, tagad esi liels un brangs ar varenām ūsām, bet mans tēva tēvs bija daudz lielāks par tevi gan platumā, gan garumā! Bet redzi nu, kāds tagad esmu es?! Mums te pēdīgi būs pavisam jāsadilst no bada un netīra ūdens!! Te tu arī drīz paliksi tāds maziņš kā es."

To dzirdot, Sams ar steigu devās prom, atpakaļ uz Daugavu un apmetās Koknesē pie pilsdrupām, kur Pērse ietek Daugavā. Te arī nolēma apmesties uz dzīvi uz visiem laikiem. Šad tad mieru gan iztraucēja lielgabala šāvieni pilsdrupās vai motorlaivu rūkoņa, toties no parka puses bieži vien nāca tik jauka mūzika un jautras čalas! Ziemu varēja gulēt mierīgi, jo zināja, ka nāks pavasaris un atkal lielie modināšanas svētki klāt!!

Pēc upes dziļumā pavadītās garās un tumšās ziemas, Kokneses samu var iepriecināt ar skaistiem svētkiem, dzīvespriecīgu mūziku un spilgtām krāsām. Šogad ceturto gadu pēc kārtas Sama modināšanas svētki tiks rīkoti 18. maijā.

Jau no paša rīta notiks svētku gadatirgus, kura laikā Tirgus laukumā un tā apkaimē notiks virves vilkšanas "Nerausti samu un Rūdi aiz ūsām"  un svara bumbas celšanas sacensības.  Kā jau katru gadu, tiks dots starts lielajai sama loterijai, kuras galvenā balva ir VELOSIPĒDS no AS SEB bankas.

Pirmo reizi Koknesē Sama modināšanas svētku ietvaros notiks Tvīda brauciena - retro velosipēdu un tērpu parāde, kura mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Aicinām visus jau laicīgi savos bēniņos un skapjos meklēt Blaumaņa laika tērpus, lai piedalītos un izjustu šo īpašo, krāšņo senatnes noskaņu, ko nevar sajust nevienā citā velobraucienā.

Ja vēlēsies pavadīt laiku Blaumaņa mājas vēsturiskajā pagalmā, tad tur tu varēsi baudīt Kokneses amatieru teātra izrādi – Rūdolfs Blaumanis "No saldenās pudeles".

Vai tev aug ūsas? Vēl neaug? Tad uzzīmē vai pielīmē! Varbūt tev ir gara bize? Tā ir tava lielā priekšrocība Sama svētkos, jo samam patīk ūsas un patīk astes, tāpēc viņš tevi gaidīs svētkos un ir sagatavojis pārsteigumu - balvas par atraktīvākajām ūsām un skaistākajām bizēm.

Ap pusdienlaiku visi tiks aicināti pulcēties pie estrādes parkā, kur sāksies mūku futbols un loka šaušanas demonstrējumi un sacensības.

Vakarā Kokneses pilsdrupās savukārt varēs baudīt Valda Muktupāvela koncertprogrammu "Uguns mūzika", kurā piedalīsies Rīgas Saksofonistu kvartets un soliste Ieva Parša.

Vakarā balle ar Hāgenskalna muzikantiem Blaumaņa un ''veco labo laiku'' noskaņās.

"Lielais sams lai augšā ceļas, nu tad trīcēs kalni, lejas".

Vairāk informācijas interneta vietnē www.kokneseturisms.info

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49170899sec.