Esplanāde 2014 piedāvā ieskatu Marka Rotko daiļradē

Piektdien, 13.septembrī, pulksten 13.00 un pulksten 18.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs pieteiks sevi kā vienu no interesantākajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas projektiem reģionos. 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, tematiskās līnijas "Okeāna alkas" ietvaros, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvās īpašu programmu.

Rotko centra prezentācijas  laikā varēs iepazīties ne tikai ar jauna, interesanta kultūras objekta piedāvājumu, bet arī ielūkoties Ņujorkas skolas abstraktā ekspresionisma spilgtākā pārstāvja Marka Rotko dzīves un radošajā darbībā un izprast tā saistību ar dzimto pilsētu.

Marks Rotko dzimis Daugavpilī, toreizējā Dvinskā 1903.gada 25.septembrī. Šogad daugavpilieši svinēs sava izcilā novadnieka 110. gadadienu, un par godu tai, mākslinieka dzimtajā pilsētā tiks rīkota pasākumu virkne ar noslēgumu tieši dzimšanas dienā – 25. septembrī.

Visaktīvāk, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, Daugavpils un Rotko centrs iesaistīsies tieši 2014.gada septembrī, kad Daugavpils cietokšņa vārti tiks plaši  atvērti rudens krāsu paletei, mākslai un cilvēkam… Konference un koncerts Rīgā, Rotko vilciens, konference, izstādes atklāšana un Rotko dzimšanas dienas svinības Daugavpilī - tāds būs nākamā gada septembris.

Kultūras vasarnīca Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs, kurā var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu, un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietots Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvajā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52589607sec.