Jelgava aicina uz Pasaules tūrisma dienai veltītām aktivitātēm 26.-29. septembrī

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC), atzīmējot Pasaules tūrisma dienu un vasaras tūrisma sezonas noslēgumu, organizē un aicina piedalīties dažādās ekskursijās un aktivitātēs.

28. septembrī visi aicināti ekskursijā ar autobusu uz Jelgavas novadu un Lielā Ķemeru tīreļa laipu. Ekskursija ietvers nozīmīgas Latvijas vēstures takas un iepazīstinās ar vienu no Latvijas dabas vērtībām – purviem, ar to savdabīgo ekosistēmu un teiksmaino noskaņu.

Ekskursijas sākums pulksten 10.00, izbraukšana no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma. Atgriešanās Jelgavā ap pulksten 18.30. Ir paredzēts laiks pusdienām, bet katram jāņem līdzi savs "groziņš".

Dalības maksa: Ls 5,00 pieaugušajiem, Ls 4,00 skolēniem, studentiem, pensionāriem, pirmsskolas vecuma bērniem (ja aizņem atsevišķu vietu autobusā).

28. septembrī notiks arī pārgājiens pa Ozolnieku apkārtni "Meža stāsti un dabas smarža rudenī". Tā dalībniekiem būs iespēja noskaidrot, kas ir Mazsilgraužu skansts, izmērīt, cik liela ir Žuburu priede, apciemot zirgaudzētavu "Mušķi", kā arī pabūt vietā, kur reiz stalta slējusies Cenu muiža. Pārgājiena sākums pulksten 11.20 no autobusa pieturas "Aizupe" pie Iecavas tilta Ozolniekos.

Pulksten 11.00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa būs organizēts transports nokļūšanai uz pārgājiena sākuma vietu. Atgriešanās Jelgavā ap pulksten 15.00. Dalībniekiem nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi, jāņem līdzi uzkodas piknikam.

Dalības maksa: Ls 1,00 pieaugušajiem, Ls 0,50 skolēniem, studentiem, pensionāriem.

29. septembrī velotūrisma cienītājiem būs iespēja izbaudīt "Septembra krāsas Jelgavā", apmeklējot uzņēmuma "Dārzs" ziedu siltumnīcas, slimnīcas "Ģintermuiža" muzeju, noslēgumā ielūkojoties deju centra "Cukurfabrika" radošajā pasaulē.

Izbraukšana pulksten 11.00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma. Ekskursijas ilgums apmēram 4 stundas.

Dalības maksa: Ls 1,00 pieaugušajiem, Ls 0,50 skolēniem, studentiem, pensionāriem.

Iespējams izīrēt velosipēdu, zvanot pa tālruni 29733112 (Zane).

27. septembrī Zemgales Olimpiskais centrs aicina līdzdarboties aktivitātēs "Olimpiskā diena 2013". Piedalīšanās ir bez maksas. Vairāk informācijas skatīt šeit

27. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitāte aicina iesaistīties Zinātnieku nakts aktivitātēs, kas šogad veltītas tēmai "Ūdens. Piecās dažādās vietās pilsētā būs iespējams uzzināt daudz interesantu faktu par ūdens pielietojamību un tā nozīmi. Vairāk informācijas skatīt šeit

Vēl šajās dienās visi aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, kas pieejamas Jelgavā: izbraukumi ar kuģīti "Frīda" vai laivu "Mītava", braucieni ar kartingiem kartingu trasē, izbraucieni ar velorikšām, izbraucieni pa upi īrētā ūdensvelosipēdā, laivā, kuģītī vai jahtā. Būs atvērti pilsētas muzeji un ekspozīcijas.

Pieteikšanās ekskursijām un pārgājienam, kā arī sīkāka informācija par tūrisma iespējām Jelgavas pusē, Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, tel. 63005447, [email protected]

Sīkāka informācija mājas lapā www.visit.jelgava.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59012699sec.